Mumsigt värre




I söndags blev jag galet sugen på sorbet. Det hör inte till vanligheten, men jag gissar att det berodde på att det varit så varmt hela veckan. Till söndagsfilmen blev det i alla fall Sias kaktur- & citronsorbet, otroligt god var den! Jag gillar syrligt (äter gärna citronskivor som de är), är det någon annan som gör så kan jag verkligen rekommendera denna! Den var frisk och inte alls speciellt söt, perfekt en varm sommardag helt enkelt... Jag kommer i alla fall att se till att ha den hemma i frysen i sommar! : )

Ikväll blir det lite städning och tårtbak inför den stora dagen imorgon, då blir jag nämligen hela 25 år gammal. Eller som en 14-åring på jobbet sa, "Va, är det sant blir du såå gammal!?"  Mmm.. dom är rara dom små liven, postivt var ju att hon verkade förvånad i alla fall! ; )

Ny ytterdörr?





Någon som behöver/vill ha en ny ytterdörr? (Mamma och pappa jag riktar mig särskilt till er) I så fall har ni just nu chansen hos en av mina favoritbloggar, som för övrigt skrivs av Umeå-tjejen Sandra, Inspirera mera. Det enda du behöver göra är att välja vilken dörr som är din favorit! Till vår lägenhet skulle jag välja en svart eller kanske en grå "Luna"  : )

Sommarmat


I veckan har ví ju haft ett underbart väder, det var nästan skönt med en svalare tag med tid för tvätt, städning och träning idag. När det är varmt vill jagsällan stå inne och laga mat i onödan.. I veckan testade vi med anledning av detta färsk fylld pasta. Mycket enkelt och rätt gott. Vi åt en pasta med ricotta- och basilikafyllning, den var sådär (gillar inte ostfyllning såå mycket) men lyftes av grönsakerna vi åt till. Vi serverade detta med en smaksatt creme fraiche, tillagningstiden blev kanske 7 minuter.

I helgen har jag jobbat, men som tur är har jag ledigt från skolan imorgon, så imorgon är planen att hinna baka en kaka eller två. Annars har det varit en lugn helg, igår tog vi en skogspromenad och grillade och idag har vi pysslat i trädgården lite. Men nu väntar en vecka fylld med kalas... : ) Vad har ni haft för er i helgen?

Brysselkex


Hade ju startat nedräkningen till min födelsedag i god tid tyckte jag, men nu helt plötsligt är det mindre än en vecka kvar och jag har ännu inte bestämt vad jag ska göra för tårtor - mycket olikt mig! : ) Men som sagt jag har inte direkt fullt upp just nu så jag hinner nog med det i helgen. Idag lämnade jag i alla fall solen för att gör Brysselkex. Hade inte provat göra dem förr, men jag tror att det är svårt att misslyckas helt med dessa kakor. Jag tycker de blir rätt söta i alla fall med den rosa sockrade kanten! : )

Lugn vecka...


Idag fick vi ett samtal från Jysk där de meddelade att äntligen har vårt bort kommit. Vi åker och hämtar det imorgon och sen kan vi äntligen sätta igång med att göra fint på altanen. Hade gärna haft riktigt färgglada möbler som på bilden, men jag har en sambo som tyckte att det var lite väl häftigt. Tycker dock man sett mycket av det i vår, har jag tur kanske Samuel hinner vänja sig lite så kanske jag kan få med mig ett litet turkost caféset från IKEA till nästa sommar! : )

Den här veckan har varit riktigt lugn för min del då det gäller skolan, så jag har passat på att vara ute i solen så mycket som möjligt. I måndags var Carro och fikade hos oss en sväng. Vi hann uppdatera oss lite och gick en härlig promenad i kvällssolen. Igår hade vi gårdsstädning med grillning och lärde känna grannarna lite bättre och så blev det ju såklart jättefint på gården. : )  Annars har det som sagt varit lugnt, eller jo jag har hunnit få sommarjobb också, genom min gamla praktikplats! I juni ska jag vara feriehandledare och i juli-augusti blir jag fritidsledare. Ska bli såå roligt att få jobba med ungdomarna hela sommaren och förhoppningsvis kan vi hitta på lite aktiviteter ute också! : )

Bild: Elle Interiör

Sweet Paul




Har haft en otrolig brist på inspiration när det gäller matlagning den senaste tiden, variationen här hemma är lika med noll. Gjorde därför lite besök på olika matbloggar och såg att Sweet Paul vars blogg jag följt något år eller två, startat en nättidning full med läckra recept, lite pyssel och underbara bilder. Så saknar du inspiration (Sofia), måste du gå in och kika, hittade bland annat några mumsiga efterrätter samt en Papaya och citrussallad som passar till grillat! : )

Hjärtan...




När jag var liten var jag smått förälskad i mammas rosa Löjtnantshjärtan. Nu när jag började med vår första alldeles egna trädgård hade jag med mig en vag minnesbild av att jag sett dem i vitt i en tidning någonstans... Hade mycket låga förhoppningar att få tag på en sådan planta, men tack vare mammsen så hittade jag en söt liten planta på trädgårdsmässan vi besökte för ett par veckor sedan.

Då var den liten liten, nu är den jättestor och har haft grenarna fulla med hjärtan (det har dock blivit färre sedan de fick en lite oförsiktig behandling av katten). I och med det härliga vädret vi haft vågade jag äntligen ställa ut den i en kruka idag, men jag tror jag väntar ett par veckor till med att gräva ner den, man vågar ju inte riktigt hoppas att det här vädret håller i sig! : )

Bakat i fina formar

 




I veckan kom mammsen förbi och vi hjälptes åt att baka lite inför min kommande 25-årsdag. Då fick jag äntligen chansen att testa de underbara formar som jag fått ärva från Samuels farmor, ingen annan ville ta rätt på dem så Samuels mamma gav dem till mig. Jag blev jätteglad och har väntat på att få testa göra vaniljhjärtan i dem. Kan tyvärr inte meddela hur de smakade eftersom de snabbt åkte in i frysen, men visst blev de ganska söta? Dessutom hade vi en jättetrevlig eftermiddag då vi stod och knåpade och det är ju faktiskt mer värt! : )


Förändring kommer att ske...


... Har länge klurat på min bloggdesign och kommit fram till att det är stilmallen som gör att mina bilder bara blir små små och inte alls snygga i förhållande till texten. Så nu ska jag försöka byta stilmall och därmed kommer det nog att se helt galet ut här ett tag! : )

Nu har jag gjort det jag kan (=läst mig till, kan ingenting om det här). Har breddat bloggen lite och tagit bort lite luftiga utrymmen. Men jag får nog försöka klura ut ett bättre sätt att redigera bilderna också, så att jag inte sätter dem så mycket i bredd... Det är nämligen då bilden  hamnar tokigt i förhållande till texten. En ny header ska det också bli. Nu blir det dock en snabb kopp thé innan sängen! : ) Hoppas ni haft en härlig fredagkväll och håll tummarna för bra väder imorgon!

Virkning nya hobbyn




Jag lärde mig som sagt virka under påsken och sedan dess har jag svårt att låta bli att prova mig vidare. Har en mycket kär vän som bor i Uppsala och förra gången hon var hemma i Västerbotten hade jag totalt glömt att köpa hem glutenfritt fika... skämdes massor och fick servera påskgodis istället! Men nu när hon fyllde år skickade jag en hemmagjord prinsesstårta hela vägen till Uppsala och nästa gång lovar jag att det finns riktigt fika hemma Ida! ; )

Tiden går...



Oj oj oj, nu var det länge sedan jag bloggade. Hade hela kameran full med bilder men det har liksom inte riktigt blivit av. Har verkligen haft en "varva-ner-period" den senaste veckan. Förra veckan fick vi tillbaka uppsatsen, men högsta betyg (- vet att det är lite skrytsamt att skriva det här, men det struntar jag i, för vi har slitit som djur!  ; ) ) Efter det gick liksom luften lite ur mig och jag kunde äntligen slappna av. Så den senaste veckan har jag slappat, bläddrat i tidningar, tränat, umgåtts med människor jag tycker om och baranjutit av att våren äntligen kommit.

Nu känner jag att jag har fått förnyade krafter och inte blev det sämre av att det kom en härlig långhelg. Vi är lediga båda två och ska mest bara fortsätta ta det lugnt. Idag har jag och Angelica hälsat på hos Sofia i deras nya hem. De hade det verkligen jättefint och hade hunnit få i ordning riktigt mycket... Fick lite eld i baken och bestämde mig för att försöka få upp lite tavlor och gardiner i helgen! Vi fick mysa lite med Viggo och hann ikapp lite med surret också, dessutom hade Sofia bakat en toppengod blåbärskaka! : )

Grillning har det blivit mycket av på slutet, det här är nog sommarens favorit hittills, Samuels hemmagjorda hamburgare serverade med coleslaw! Imorgon blir det mer grillat, då är vi bjudna hem till mamma och pappa på middag!

Nu är den här...




I början av  februari skrev jag om Culd Designs nya utomhusserie. I förra veckan nådde de butikerna och jag sprang med lätta fötter till Mias Lustgård för att titta, klämma och beundra. Jättefina var de! En kruka och en marchallhållare skulle passa alldeles utmärkt vid vår entré. Såklart finns de med på önskelistan också ; )

Idag började nya kursen, ser ut som att jag kanske kommer att hinna med både att njuta av våren och baka inför födelsedagen utan problem. Kanske har jag till och med tid att umgås med er stackars övergivna själar som inte sett skymten av mig under uppsatsskrivandet! : )   Ikväll är det jobb som gäller och det kan nog vara sista dagen jag jobbar på fritidsgården innan sommaruppehållet, vi får väl se! Har i alla fall planerat att hinna knåpa ihop en liten sak som ska bli en liten födelsedagspresent till någon väldigt speciell!



Bild: Eget montage med bidl från Cult design 


Äntligen klart!




Äntligen, en helg då jag faktiskt bara hunnit ta det lugnt. Detta berodde självklart på att vi i torsdags kunde lämna in sista slutliga upplagan av vår c-uppsats = Nu är den alltså klar!! Känns så galet skönt, men samtidigt lite vemodigt, det har varit riktigt roligt den allra största delen av tiden. Imorgon börjar sista kursen för terminen och nästa termin ska jag bara läsa två kurser, sen är det slut... Spännande men skrämmande! : )

I helgen har vi gjort lite vad vi känt för. Vilket reulterat i ett städat förråd och en sista tapetsering i form av hoplappning av sovrumstapeten. Nu är det bara det roliga kvar här hemma i form av piffning och trädgårdsfix, i alla fall för några månader framöver. Vi har självklart också hunnit fira min inlämning, igår blev det grillning med mycket grönsaker - gott! Kvällen avrundades med brieost och bubbel som Samuel köpt! Idag började vi med att städa och tvätta innan vi sen åkte in till stan för att köpa födelsedagspresent till Markus och det hela slutade med att Samuel föreslog en fika på Mekka. Detta händer inte ofta så tillfället togs tillvara på och vi smaskade i oss kladdkaka och morotskaka.. Mmm! Med andra ord har jag haft en riktig toppenhelg, hur har er helg varit?

Pyssel




Det hela började med att jag skulle lära mig att virka. Mammsen jobbade tålmodigt med mig under påsken och sedan fortsatte jag på Fritidsgården där jag jobbar på tjejkvällarna. Under min stadstur införskaffades de sista detaljerna och nu är han klar. Ska föreställa en kanin, men jag inser att öronen kanske blev lite små : )  Hur som haver tycker jag att han blev ganska söt, och mina grannar måste trott att jag blivit helt galen då jag krälade omkring ute på alla fyra för att fota stackaren innan de sista solstrålarna försvann ikväll!

För er som undrar vad arigurumi är, så kan jag nämna att det alltså är små djur och figrurer man virkar. De är väldigt enkla att virka och det finns massor av gratis mönster på Internet - så sätt igång! Det är perfekt om man som jag behöver koppla av en stund! : )

RSS 2.0