Don't Stop 'Til You Get Enough


Michael Jackson (google)

Tur att musiken i alla fall lever kvar, för oj vad bra musik han hunnit med att göra! Tråkigt för de som  köpt biljetter till hans avskedsturné bara!

Somriga pasteller


Fina burkar!


Har nu hittat fler fina cupcake-burkar. Den första hittade jag för drygt ett år sedan på Sagolika ting. Nu finns dessa lite överallt i stan, köpte mina på Boom & Mique. Använder dem till att förvara strössel i, men köpte dem såklart mest för att de är fina! : )

På sommaren ska man njuta!


Rex


Åh vilken härlig sommar vi har fått! : ) Tyvärr har jag jobbat hela veckan och kommer att göra det nästa också, så det blir bara helgen ledig. Som tur var ser det fina vädret ut att hålla i sig ett par dagar till!

Igår njöt vi verkligen, vi åt fin middag på REX, detta för att fira att Samuel äntligen fått sitt examensbevis! Entrecote blev det till middag och vaniljglass med rårörda jordgubbar, äggkräm och browniekrutonger till efterrätt. Sen satt vi kvar en bra stund och bara njöt av solen... härligt!

Glass!


1985


1995


2009


Äntligen börjar det kännas som att sommaren är här, och vad hör mer till sommaren än glass? GB är för mig riktig nostalgi, oj vad svårt det var att välja sort då man var barn. Lite extra svårt var det för min syster och det kunde gå mååånga minuter innan hon valt och vi andra fick våra glassar! : ) 1995 är en planch jag mindes väldigt tydligt då jag hittade den, väckte många minnen, men jag gillade 80-talets bäst! : )

Härlig sommarmeny


Förrätt


Huvudrätt


Efterrrätt


På Midsommar är ju maten för många viktig. Hemma hos oss är det tradition att grilla, vilket vi (pappa) gjorde i år också. Börjar gillar grillade grönsaker mer och mer för varje gång. Jordgubbar är ju sedan en självklarhet som efterrätt, gärna med glass eller lite grädde. I år testade vi också en ny förrätt som jag absolut ska göra fler gånger: rostad baguette med lite olika topping, bland annat mozarella, tomat och basilika.

trevlig midsommarhelg


7 sorters blommor (ungefär)


Familjen


Jag & Kisse


Nya vänner?


Underbar bild av Boule-spelandet

Vi hade ett traditionsenligt firande av midsommar ute i stugan med hela min familj. Vi åt gott och skrattade mycket precis som det ska vara. Vi kunde sitta ute och äta och såg till och med några glimtar av solen. Vissa hann med lite kubb och boule också innan det var dags att krypa in i värmen från kaminen först vid 9-tiden.

Hoppas ni också hade ett mysigt midsommarfirande!

Fika hos Sofia!


Viggo, 8 månader


Sötaste Sofia & Gladaste Viggo


Angelica & Viggo


Fina tekannan

I torsdags var jag & Angelica på fika hos Sofia, Erik & Viggo. Det bjöds på underbart fika och många skratt, Viggo har blivit riktigt stor och börjat hitta på en massa bus!

Grattis på bröllopsdagen!


Vi band brudbuketten...


... packade picknik...


... mamma fick något blått, gammalt &
ett mynt för tur...


... pannakasfrukost på IHOP...


... det lyckliga paret...


... picknic  i det gröna efter bröllopet...


... mycket posing och fotografering blev det...


... den fina ringen!


För ett år sedan gifte sig mina föräldrar i Los Angeles i USA under vår semester där.  Det var en mysig dag som inleddes med tjejmys på hotellrummet (pappa & Jonas fixade picknik) och sedan pannkaksfrukost på IHOP. Sedan fixades buketten, lite traditionella saker som "något blått, nytt, gammalt och ett lyckomynt som också var lånat" samt såklart bruden. Sedan bar det av till San Pedro där de vigdes i en liten kyrka av en svensk präst. Efteråt blev det picknik, något som är väldigt typiskt vår familj och såklart hade pappa & lillebror ordnat med bröllopstårta! Senare åkte vi ner till San Diego där vi åt en god middag.

Jag önskar mina föräldrar en riktigt mysig första bröllopsdag och hoppas att ni har tid att riktigt njuta av den här dagen!

En riktigt härlig sommardag!


Frukosten


Idag är jag ledig efter avslutad sommarkurs och ska ha en riktig mysdag i solen. Inleder med att provsmaka mitt nya "Jordgubbs- & VaniljTe" tillsammans med Jordgubbs-&LimeKesella med hallon & müsli. Om en stund ska jag ta en cykeltur ut till Ersboda och lämna av paketet från TeHörnan till mormor. Tillslut väntar ett besök tillsammans med Angelica hos kusin Sofia, ska bli riktigt trevligt! : )

Spenatvåfflor med avokadodip och bacon


Spenatvåfflorna


Igår åt vi en ny variant av våfflor, den kändes matigare och lite nyttigare än att äta vanliga våfflor med grädde och sylt. Orginalreceptet kom ifrån Tasteline, men jag har gjort lite ändringar och lägger därför ut min variant också! : )

Spenatvåfflor med bacon och avokadodip

2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca 3 dl mjölk
2 ägg
2 dl fryst hackad spenat

1 pkt bacon


Avokadodip
2 st avokados
½ dl turkisk yoghurt
salt och peppar

Blanda alla torra ingredienser till våffelsmeten, tillsätt mjölken och vispa ordentligt. Tillsätt äggen ett i taget och häll sedan ner den tinade spenaten, rör ordentligt.

Gröp ur och mosa avokadon och tillsätt sedan yoghurt och kryddor efter smak.

Servera våfflorna med dippen och stekt bacon.


Tehörnan


TeHörnan


Lagerhaus



Idag ringde min underbara mormor och ville ha lite shopping-hjälp på TeHörnana, eftersom det är en av mina absoluta favoritbutiker var jag inte så svår att få dit. Självklart kunde jag inte låta bli att handla till mig själv också, två sorters te som måste provsmakas ikväll blev det. De hade också tagit in det danska märket RICE, ett av mina favoritmärken, så det blev cupcake-formar också. Får få dit en sväng då pengarna från sommarjobbet börjar trilla in på kontot. : )

Har blivit miniformar från Lagerhaus också, så nu får det snart bli bakning här hemma.


Hjälp!


www.hemnet.se


Håller på leta mig fördärvad igen: Vet att jag sett dessa ljuslyktor någonstand för ett tag sen. Nu var vi visning av en lägenhet för en dryg vecka sedan och så stod de där på bordet, blev blixtförälskad och kan inte sluta tänka på dem. Är det någon som sprungit förbi dem på stan som minns? De är krackelerade i ytan och finns som jag minns bara i de tre färgerna som syns på bilden.

Det lönar sig att ha blogg, tack snälla Ina för tipset, ska gå på Indiska imorgon! : )

Uppdatering: Fanns inga gröna ljuslyktor kvar idag på Indiska, och inga nya skulle de få in heller. Funderar dock på att köpa en klar och en turkos i alla fall och hoppas att jag hittar ngt grönt som passar eller att Indiska i en annan stad har en kvar!

Studentkalaset


Halsbandet åkte på & fick följa med på party
som pågick hela natten enligt ryktet!


Så här snygga var alla kusinerna...


Vi blev bjudna på ett mycket trevligt studentkalas med smörgåstårta och jordgubbstårta i Yttersjö. Tyvärr regnade det, men det var i alla fall roligt att träffa alla. För ovanlighetens var alla kusiner närvarande så jag hann uppdatera mig lite på hur allas liv utvecklar sig. : )

Hemmagjord Studentpresent






Emelie fick ett halsband i studentpresent som jag gjort. Ska ta och göra ett liknande till mig själv i sommar hade jag tänkt! : )

Grattis alla studenter!


Sötaste studenten!


Lite extra grattis till min söta kusin Emelie som hade den här fina klänningen som hon sytt själv på balen, bilder från studenten kommer också. Även ett stort grattis till Samuels kusin Daniel och A's lillebror Sander! Hoppas ni hade en toppendag och välkomna till verkligheten ; )

Fyllda paprikor


Fyllda paprikor


Igår lagade vi en rätt som jag minns att jag gjort någon gång för länge sedan till familjen då jag bodde hemma: Fyllda paprikor som vi serverade med en god fetaost-sallad. Är inte helt supernöjd med receptet, eftersom det inte var det recept jag valt ut (Samuel skrev ut ett annat och påbörjade tillagningen innan jag kom hem), så jag ska göra ett nytt försök och återkommer då med receptet! : )

Grattis Sverige!




Grattis Sverige och alla som bor i vårt anlånga land! När man tänker på det är Sverige inte så tokigt i alla fall, bra välfärdssystem, härlig natur och med några fler år av växthuseffekten så kommer vi nog att ha ett ganska behagligt klimat också ; )  Nationaldagen är ju sedan 2005 en helgdag, firar ni nationaldagen? I så fall hur?

Morsdagsfirande


Mamma firades med paket...


... fina liljor...


...god tårta!


Efter besöket hos mormor åkte vi till Obbola för att fira vår egen mamma. Även om hon aldrig kan firas tillräckligt mycket för den underbara mamma hon är, så försökte vi! : )

Morsdag hos mormor


Alltid mycket go'fika hos mormor



Fin & mycket god tårta!



Syskonen kom med på ett hörn...

 
... men fotografen (Samuel) tycks ha glömt fota alla andra gäster. Vet dock att både mammsen och mormor fotade en hel del, så jag får väl föra över en del bilder då jag åker till Obbola.

Brännbollsyran...


Solen sken på pojkarna


Vi njöt mer av solen än brännbollen


Sötaste lillasyster var också med


Lite mat fick vi oss tillslut

I Lördags fortsatte festligheterna, men då med brännbollsyran. Efter en lång dag i stekande sol, åt vi god mat på Maxims uteservering, innan vi gick hem till oss allihop. Blev trångt i vårt lilla vardagsrum, men vi hade väldigt trevligt  : )

Kalasen fortsatte...


Viggo & Tindra lär känna varandra...


Underbaraste ungen, så glad och sprallig!


Fina presenten från tjejerna!


Nu är jag tillbaka.. har varit alldeles för mycket kalas och annat skoj i samarbete med grupparbete i skolan för att hinna blogga.

Kalasen fortsatte som sagt , och i fredags kom Angelica och Sofia som hade med sig Viggo. Vi fikade och surrade bort ett par timmar och jag fick finaste presenten, ett cupcake-träd. Så nu måste jag komma igång med bakningen igen! Viggo hade blivit så stor sedan vi såg honom sist och så busig. Är alltid superkul att ha detta lilla härliga gäng på besök, man är glad i flera dagar! : )

RSS 2.0