Ny Kitchen Aid på väg...


www.bagarenochkocken.se


Nu är den beställd! En svart Kitchen Aid fick det bli till slut, tyckte det passade hemma hos oss och tror att det håller i längden. Nu väntar jag på att den ska dyka upp på Posten bara.

Efterlysning!


www.honeyimhome.se


Dessa läppbalsam har jag haft ögonen på ett par månader. Önskade mig ett av tomten, men han tyckte nog precis som jag att frakten på kring 49:- på de olika webbshoppar de säljs på var för dyr. Läppbalsamet i sig kostar bara 29:-.

Men idag kom en klasskompis till mig och sa "Johanna, jag har hittat något som skulle passa dig perfekt.. en läppbalsam i cupcake-förpackning". Tyvärr hade min vän bara sett annonsen i "Chic" då hon smygläste tidningen på Maxi, men var säker på att det var Kappahl, Lindex, Åhléns eller liknande butik som hade fått in dem... Är det någon som sett dem på stan, eller kanske läser tidningen Chic?! - I värsta fall får jag annars finkamma staden! ; )

Läppglanset ska finnas på Kappahl fick jag ett mail som sa, tyvärr verkar de inte kommit till Umeå än!

Snälla påsktuppen..!




www.honeyimhome.se


Ett sånt här silvrigt påskägg skulle verkligen jag vilja ha i år. Toppenfint och inte heller speciellt dyrt heller, bara 149:- i min favorit-webbshop. Det fina prydnadsägget skulle också gärna få flytta hem till oss, superfint att ha som påskpynt, men kan nog få stå framme lite fler veckor är så, inte heller det dyrt 69:- i samma shop som ovanstående. Tyvärr har jag dock redan shoppat upp största delar av min budjet och nästa gång pengarna ramlar in är påsken över.. Så snälla snälla påsktuppen, ge mig ett ägg! ; )


Earth Hour



Igår var det ju Earth Hour som säkert ingen av er missat. Hur många svenskar var det dock som släckte ner helt mitt i Robinson kan man ju fråga sig? Vi släckte inte ner, jag och syrran satt som klistrade... men iofs hade vi nog inte så mycket mer än tv:n på. Och lite ljus fanns tända. Hur gjorde ni?

Längtar till Påsk!





 


www.marthastewart.com


Börjar längta till Påsken, ledighet och stug-mys med familjen! Funderade ett tag på att inte påskpynta alls här hemma, men såg ett avsnitt av Martha Stewart i veckan och hon hade en massa mysiga tips! Så nu funderar jag iaf på att färga ägg, skaffa ett påskris och kanske baka något gott att ta med till familjen!


Äggkoppar


Bild ; Detalj & Design

Såg dessa otroligt fina ägg-koppar på Detalj och Design från KG-design. Just nu äter jag ägg till frukost varje dag, så jag skulle supergärna ha så här fina äggkoppar till. Kul detalj att man kan sätta "fast" skeden också. De var inte så fasligt dyra heller.. Har dock tyvärr redan ett gäng från CULT Design Paus-serien. De är fina, men inte så färgglada : )

Våffeldagen!


Gott med jordgubb- & limekesella, hallon & kiwi till våfflan!



Många våfflor blev det!


Igår var det våffeldagen, självklart blev det våfflor till middag hemma hos oss också. Dinkelvåfflor blev det, otroligt goda och frasiga blev de. Men det bästa var att de var väldigt lättgräddade, Inget smör behövdes i våffeljärnet och inte en enda gick till spillo (i vanliga fall brukar jag alltid måsta kasta iaf den första). Gjorde lite finjusteringar:

Dinkelvåfflor

ca 3 dl siktat Dinkelmjöl

ca 1½ msk maizena

knappt 1,5 tsk bakpulver

3 dl mjölk

60 g smör

2 ägg


Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.


Myssöndag!


Cupcakes med vit- & mjölkchokladbitar i med Philadelphiafrosting.
Dekoration: Chokladsås & hallonströssel.


Chokladcupcakes med chokladsmörkräm.
Dekoration: Spritsade sockerblommor


Chokladcupcakes med hallonfyllning och hallonfrosting.
Dekoration: Sockerkulor




I söndags kom Sofia & Angelica förbi och surrade bort några timmar. Det var mycket trevligt och vi hann med åtskilliga koppar te och några cupcakes var! : ) Hann även boka in en vinkväll i april, något att se fram emot! Skrev tidigare att jag skulle lägga ut recepten, men eftersom jag inte tyckte att receptet på själva cupcaksen var så bra lägger jag inte ut det. Lägger ut ett på frosting senare..!

Förra helgen..


Kladdkaka från Mekka


Hamlet tyckte också om


Jag & Lillebror tog morgonpromenad


Myspys i solen


Förra helgen åkte Samuel till Piteå, så jag passade på att åka ut till mamma och syskonen (pappa hade smitit iväg till Hemavan) för lite mys. Det blev god mat, kladdkaka från Mekka och Robinson. Jag och lillebror tog en mysig promenad tidigt på söndagmorgon, välldans mysigt, sol och nollgradigt! Ibland ångrar jag att jag inte uppskattade hemorten mer då jag bodde där.. : )

Bloggar, bloggar, bloggar...



Jag fastar ofta framför datorn i timmar och klickar mig igenom en lååång lista av favoritbloggar, självklart är en del av dessa vännernas bloggar, men även en hel del annat. Nu börjar jag tröttna på min lista och eftersom ni som klickar in på min blogg till största del är mina vänner tänker jag att ni kanske har ungefär lika smak som mig. Vad har ni för favoritbloggar? Tipsa mig snäll, behöver nya bloggar att fördriva tiden bland! : )

Tävling...


Roligt från Wilton


Hittade en rolig tävling där man kunde vinna lite roliga saker till bak och kalas! Servetter, muffinsformar, ljus och icing-färg, kul!  : )

Ensam hemma fredagkväll, vad göra!?




Rätt många cupcakes blev det



Vad gör man då sambon åker bort hela helgen och man ska spendera fredagkväll ensam hemma?! Ja, jag gled ner i mina myskläder satte håret i en toffs och drog igång med storbak! Så här ser det ut i mitt kök nu... Blev tre sorters cupcakes (vad annars?). Recept och bilder på de färdigdekorerade skapelserna kommer på söndag. Då ska nämligen en hel del av dessa dekoreras och (förhoppningsvis) ätas upp, tillsammans med S & A

Plugg-date och mer cupcakes!


Hallon- & choklad cupcakes





Idag hade jag, Märta och Johan plugg-date hemma hos mig. Det blev rester av morotskakan och cupcakes. Så här såg fredagens muffins ut med frosting och sockerpärlor på.

Färskost-frosting

150 g färskost (jag brukar använda philadelphia orginal) 
50 g smör
ca 1 pkt florsocker
1-2 msk kakao

Vispa smöret tills alla klumpar är borta. Tillsätt philadelphia och fortsätt vispa. Sikta i florsockret, lite i taget. Glasyren ska bli tjock och ganska fast. Blir den för lös tillsätt mer florsocker, för fast, tillsätt bara mer philadelphia.

Besök & mer bakat!



Igår hade vi besök av Samuels gamla kompis Jonas och hans fru Marika. Vi hade riktigt trevligt, fikade och surrade bort ett par timmar. Jag slängde ihop världens godaste morotskaka, gott var det!! Från Leilas:  A Piece of Cake

Morotskaka

3 eko ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Topping

60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker skal av
1 lime 100 gra philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pöskigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Sillsätt olja och rivna morötter. Hälls smet i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till toppingen krämigt. Bred över kakan.

Cupcake-bak


Halvfärdiga i väntan på dekorering


Med glasyr och marsipanros



Klev upp i fredags för att baka cupcakes till några av mina kära klasskompisar - vi hade ett uppdrag: under dagen skulle vårt lunch-/mötesrum förvandlas från ett kallt, rörigt och opraktiskt rum där man bara värmer mat och sen går, till ett supermysigt rumm man aldrig ville lämna. Detta genomfördes och jag tror alla blev supernöjda efter våra 10 timmars arbete!

Tyvärr blev baket mindre lyckat, hade lite bråttom och cupcaksen var alldeles för varma då glasyren spritsades på! Improviserade lite i receptet så det behöver förfinas lite, men rätt goda var de.


Hallon- & choklad cupcakes

2 ägg
2½-3 dl socker
6 msk mjukt smör
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
½ dl kakao
1 dl hallon

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda torrvarorna för sig. Vänd ner det mjuka smöret i smeten. Vänd/rör ner mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Fyll fina formar till ca hälften och grädda dem i 175 grader under ca 15 minuter. Blir ca 14-16st medelstora cupcakes. Låt svalna och dekorera sedan med smörkräm eller glasyr!

Bästa söndagen!


Josefin & Jag njöt av solen


Pappa & Samuel njöt mer av maten


Här kommer vi åkande


Hamburgare och korv grillades i backen.. gott!


Idag bjöd pappsens jobb oss till Agnäs-backen för lite skid-/snowboardåkning. Solen sken och termometern visade härliga plus-grader! Bästa söndagen på länge. Härligt att få umgås med (i alla fall delar av) familjen! : )

Ledig dag!



Haft ledigt idag, visst blir man otroligt produktiv sådana dagar? Jag har till exempel hunnit se 6 avsnitt av Desperate Housewives, bläddra igenom 4 kokböcker, läst säkert ett 30-tal bloggar och gått in på Bagaren och Kocken uppskattningsvis 12 gånger för att göra ett försök att välja ut en ny Kitchen aid! Som sagt, otroligt produktiv, men visst behöver man sådana dagar ibland? Avslutar min dag med hallon- och orkidé te och fruktsallad med hallon, kiwi, äpplen, linfrön och pinjenötter. Perfekt ledig dag!  : )

S(cr)apat kort...



Doktor Sven fick ett tackkort nu när han ska gå i pension...



Alla ♥-dagkort till älsklingen
(inspiration hämtat från nätet, minns tyvärr inte varifrån)



Viggos dopkort


Brukar försöka hinna med att göra egna kort då det är något/någon som ska firas, är tyvärr inte alltid jag hinner med detta men här är några exempel på lite jag gjort på slutet. Fler exempel kommer.. Jossa, du kanske kan fota lite kort ni fått med pappas kamera och maila över!? : )

Fina bakverk... eller?






Alla som känner mig vet att jag älskar att baka, särskillt mycket lite extra fina bakverk med glasyr och dekoration. Den här tjejen är 23 år och studerar till arkitekt utanför Paris och älskar att göra miniatyrer, helt sjukt fina! Hennes hemsida hittar ni här, och mer bilder här... har ni några minuter över kika in, man (jag)  blir helt trollbunden! : )

Tipset hittades via: http://inneoute.blogg.se/

Kyckling med dinkelsallad



Den här salladen introducerade Sofia för ett par år sedan, alltid lika uppskattad. Vi åt den förra helgen, riktigt gott.... Kycklingfilé serverad med dinkelsallad med chèvre, rostade pinjenötter och granatäpple, det ni! : )

Ps: Provade idag (8/3) att använda serranoskinka istället för kyckling, gick också bra!

Tjejkväll



God middag (Avokadobulgur med räktzatsiki) och melodifestivalen med Jossa och Angelica fick avsluta en trevlig dag! Hur kunde Caroline af Ugglas gå vidare?!

Viggos dop!



Idag döptes Dan Erik Viggo i Backens kyrka. Välldans mysig stund i kyrkan och trevligt (och väldigt gott) fika efteråt. Den lilla krabaten skötte sig klanderfritt och var lika underbart söt som vanligt! : )

Vilken besvikelse...



Var och kollade på lägenheten som vi varit  lite sugna på idag, en fyra på Tomtebo. Såå galet besvikna vi blev. Den kändes väldigt liten jämfört med på bilderna, kök och vardagsrum var mycket mindre än i den vi har nu (i vår tvåa!!). Så nu är det bara att börja om från början med letandet!

Ny Kitchen aid...



Fick en kitchen aid av min käre sambo i julklapp, den bästa julklappen sedan jag fick min prinsess-barbie som typ 6-åring! Tyvärr var den trasig och skickades på reparation, fick tillbaka den mer trasig än någonsin och ska nu returnera den igen. Ska då pengarna tillbaka istället. Kommer att beställa en ny från en annan leverantör som har en annan service-firma, men nu öppnas ju också möjligheten för att byta färg... ska man eller ska man inte? Idag har jag en röd, vilket färg tycker du är finast?

RSS 2.0