Höstmys


Bästa souvernin från London


Idag känns det att hösten är på intåg. Sitter inne med en (väldigt fin) kopp te och skriver hemtenta som avslutar sommarkursen. På måndag börjar praktiken! Ute är det svalt och grått och inne kan man börja tända både värmeljus och fönsterlampor trots att det är mitt på dagen. Innan man vet ordet av är det väl jul, tur att det är så mysigt på vintern i alla fall!

Årets Rosa band


Årets band designat av Gert Wingårdh


Snart är det oktober och då börjar dessa små välgörande band säljas igen. Som vanligt är det en ny svensk formgivare som designat årets Rosa band. Årets designer är arkitekt, utbildad vid Chalmers och har egen verksamhet sedan 1977. Han har bland annat ritat Arlanda flygledartorn, Sign Hotel i Stockholm Universeum i Göteborg och House of Sweden i Washington. Då jag har en släkting som drabbades förra året ligger insamlingen mig lite extra varmt om hjärtat nu för tiden och jag kommer att köpa ett par band i år också! Om du mot förmodan ska besöka årets formexmässa kan du köpa bandet redan idag... vi andra får vänta till första oktober som vanligt! ; )

London London London...



Vi turistade & hann med både Big Ben...


... & en tur i London Eye, största parisehjulet ever?


Vi såg musikal, som sig bör...


... & i alla fall jag & syrran gav tummen upp!



Nu är vi hemma, resan vi sett fram emot så länge är över och på det stora hela tror jag de flesta av oss är nöjda? : ) Lite smärtande fötter, lite för lite sömn & lite mindre pengar i kassan... MEN också en del rolig shopping i bagaget, mycket skratt & minnen för livet, och vad är då ett litet skoskav i jämförelse? Pojkarna var lite knäckta & tjejerna konstaterade att nästa gång blir det en tjej-resa! : ) Nu satsar vi på New York år 2015 S & A?


Nya Smycken


Namnhalsband



Halsband med texten Amicitia (Vänskap)


När man väntar på något gott går tiden låångsamt. Därför hann jag idag göra två halsband. Har blivit väldigt lite smycketillverkning i sommar, men det kanske vänder nu. Har ju också börjat stämpla mina egna brickor vilket ger mycket ny inspiration.

Har tidigare fått en förfrågan via mail om det går att köpa smycken som visas på bloggen, det gör det självklart, med eller utan förändringar. Gör självklart även ringar/brickor med budskap/namn om det efterfrågas. Maila eller skriv ett inlägg med dina kontaktuppgifter om intresser finns så löser  vi det!

Jag Vann!


Fina lyktan från Cosas


Ååh vad glad jag blev då jag öppnade mailen i morse & såg att jag vunnit två fina ljuslyktor i benporslin av Karin Eriksson för Cosas. Tack snälla Maria på Husligheter!

Ny belysning


Habitat

Ikea

Ellos

Är sugen på att förändra lite här hemma. Gjorde ett mindre projekt häromdagen som jag ska visa så fort jag fotat. Är just nu sugen på lite ny belysning då jag haft samma bords- & förnsterlampor i ca 4-5 år. Hittade dessa då jag kikade runt lite, gillar de lite annorlunda lampfötterna och skulle inte ha något emot den från Habitat, inte något alls! : )

Tävla om ljuslyktor!


Karin Erikssons fina lyktor finns hos
Cosas


Har spanat in dessa ljuslyktor i benporslin länge och skulle gärna vinna ett par. På den härliga bloggen Husligheter tävlas just nu ut ett antal och vill du också få chansen att vinna så tävlar du här.

Redo för London!!


Bild från min förra vistelse i London...

Nu är väskorna packade och vägda, kommer kunna shoppa ca 10kg kläder och annat i stora staden, det ska väl räcka? : )  Det är ju dock några dagar kvar innan vi åker, så några fler plagg och "bra att ha"-saker kommer säkert att åka ner, men skönt att vara klar i tid så man slipper fundera på det. Hur går det för övriga resenärer (J & A)?

Nytt från Cult


Cult Designs Höstnyheter

Som alla som någon gång varit hemma hos oss vet, är jag lite lätt beroende av Cult Design. Nu har deras höstnyheter kommit ut till butikerna och jag har så klart smygit iväg till Mias Lustgård två gånger redan för att kika. Broschyren finn här för den som är nyfiken. Har hittat massor som jag vill ha, bland annat ljusstakarna på bilden ovan : )

Marabou Sommar


Marabou Sommar med bitar av jordgubbar

Igår var det London-förberedelser som gällde, jag & lillasyster växlade pengar, köpte reseförpackningar och gjorde packningslista. Vi passade också på att testa Marabou Sommar med frystorkade bitar av jordgubb i, den var sjukt god!

Skeppsviks Herrgård


Gott fika serverat med fin sked


Sällskap i form av lillebror



Måste bara rekommendera alla som bor i Umeåtrakten att göra ett besök på Skeppsviks Herrgård sommartid. Jag & lillebror åkte dit för någon helg sedan & det är verkligen toppenmysigt. Gott fika hade de också. Mitt inredningshjärta slår också några extra slag för detaljer som t.ex. skeden på bilden ovan. Herrgården är genomgående smakfullt dekorerad både ut- & invändigt & även fikat serveras snyggt upplagt, vilket alltid är trevligt! : )

Myslunch...


Coolingen Viggo tyckte om pannkaka


Mor & Son, lika som bär!


Sötaste Angelica


Rabarber-cupcakes

Så där, nu är vi tillbaka från vår mini-semester i Piteå. Innan jag åkte på semester träffades jag, Angelica och Sofia med Viggo för en picknik med Amerikanska pannkakor, Sallad, Te & Cupcakes. Vi hade tur med vädret och kunde sitta & surra många timmar på våra filtar.. mysigt!

Kort till Josefin


Så blev det...


Närbild på muffinsen


Gjorde såklart ett kort till lillasyster då hon fyllde år. Det blev ett ganska somrigt kort med en liten godsak på. Om ni kikar på förra inlägget så känner ni igen bakformen från kortet där. : )

Arraksbollar


Arraksbollar med moccaströssel


Går fort att blanda i min fina Kitchen Aid : )


Ibland behöver det ju inte vara så komplicerat med bakning för att det ska bli gott. Dessa goda chokladbollar gjorde jag för ett par veckor sedan. De var ljuvliga och så galet enkla att göra, till och med småbarn klarar detta & ingen ugn behövs, så det är ett perfekt projekt en regnig dag i sommarstugan! : )

Recept Arraksbollar
ca 20st

100 g mjukt smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 msk vatten/kallt kaffe
Arraksessens efter smak

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Rör ner kakao & sist vatten/kaffe. Tillsätt arraksessensen efter smak. Forma smeten till bollar & rulla dem i strössel. Jag använde ett moccaströssel, men chokladströssel går lika bra!

Receptet kommer från Leila A Piece of Cake

RSS 2.0