På väg till oss...


www.google.se

Ni som känt Samuel ett tag vet att han sedan vi träffades tittat på TV-apparater till höger och vänster. Jag hade helt tappat hoppet om att vi någonsin skulle få en ny TV, men tro det eller ej, för bara ett par minuter sedan klickades en Samsung 46" hem... Uttrycket "Äntligen" får en helt ny betydelse i min värld! ; ) Nu väntar tenta imorgonbitti, sen ska jag njuta av ledighet resten av veckan!

Tentaplugg...


Lagboken


Detta är orsaken till att jag varken hunnit baka eller göra ngt annat kul. Bara lagar, paragrafer, undantag och post it-lappar i mitt liv  till på onsdag. Lite mys hann jag dock med i helgen, ska se om jag har några roliga bilder att lägga upp senare.

Smyckestillverkning!


Lillasyster gjorde armband.


Blev ett halsband och...


...ett armband för min del!

Vi hann med en hel del i stugan under påsken. Bland annat lite smyckestillverkning, mammsen gjorde ett sommrigt halsband, lillasyster två armband och jag hann laga/fixa ett par smycken samt några nya produktioner. Roligt att hinna göra något till sig själv ibland, har blivit mest presenter den senaste tiden annars.

Cupcakes


Den nya svarta...

Senaste produktionen...

Min nya Kitchen Aid har gått varm sen den dök upp här hemma, har bara varit lite dålig på att lägga upp bilder och recept här. Hittade ett superbra recept på choklad-cupcakes som jag måste lägga upp här. Just dessa cupcakes bjöds Samuels föräldrar på då de var här på en snabbvisit. De dekorerades med marsipanrosor, sockerpärlor och blandat strössel. Nu börjar planeringen av bak inför födelsedagen i slutet av maj. : )

Hjälp, vad heter de?!


hittade efter mycket sökande en bild...

Igår tog en diskussion angående dessa små figurer rum, någon som vet vad de heter/kallas eller iaf känner igen dem?! Tillslut trodde inte personen att de ens hade existerat för att beskrivningen lät så skum. Hittade ju dock bilden som tur var.. ; ) Hade en exakt likadan och en störrre med skal i plast som man kunde öppna då jag var liten.

Paket!


Detta paket kunde jag hämta efter påsk...


Ett stort paket med mycket bubbelplast
i var det, det var kul tyckte Tindra...


Var den fina tallriken som kommit, blev
"Dina barn" till slut...


Gulligt citat på baksidan "Om bara dina
barn kunde vara lite mer som mina barn"

Nu har den äntligen kommit och packats upp. Jag hoppas även hinna inviga den som uppläggningsfat på fredag, då jag får besök av flickorna. Ja, jag kommer att använda den (vid fina tillfällen), tycker det är tråkigt att ha den liggande och på väggen gör den ju ingen nytta!

Mer mys...


Tindra tyckte också det var mysigt i stugan...


Ute på promenad i solen, lite påskris fick vi
med oss också..



Och sol fick vi tillslut. Favoritpojkarna njöt till
fullo på altanen...


Så, det var det sista inlägget om påsken. Nu hoppas jag hinna uppdatera lite oftare än jag gjort den senaste veckan. : )

Mys under påsken...


Mina påskcupcakes åts med andakt...


Pappsen är duktig och har blivit nyttig, men på
påsken måste man ju få unna sig lite gott!



Hamlet njöt också av stugvistelsen under vår
obligatoriska "räkätar-kväll"


Den eviga Othello-mästaren blev besegrad
av lillebror, sen också av storasyster, stackaren!

Som vanligt var det mycket mys i stugan, en hel del innomhus de första dagarna då det var lite sämre väder. Men då kan man ju roa sig med spel, mys eller ja, att äta helt enkelt! ; )

Godsaker...


Mitt påskägg som hängt med ett tag.


Påskbuffén...


..med ägg såklart!


chocolate Cheesecake som jag bakat, avslutade
en mysig påskmiddag!


Som vanligt handlade en stor del av påsken om godsaker. Både i form av mängder med godis och god mat. Traditionsenligt åts det påskmiddag i form av plockmat på påskafton med en god cheescake till efterrätt (recept kommer).

Påskpynt i stugan


Fina kycklingar


Påskliljor


Pyntat Påskris


Pyntat Påskris


Så här såg det ut i stugan i påsk.

Årets Majblomma!


Årets blomma


Är det bara jag som tycker att man lyckats ovanligt bra med årets Majblomma? Den är superfin! Idag startar försäljningen och på vägen hem från tentapluggandet idag var det två små sötnosar som ville sälja på mig en bunt, hade tyvärr inga kontanter så det får bli en annan dag!

Visst vet ni förresten varför man säljer/köper majblomman? Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation och till dem kan man bland annat skicka ett litet brev om man har lite kort om pengar för att skicka barnen på skolutflykt eller kanske skaffa dem en ny cykel. De gör en massa andra saker också såklart, arbetar politiskt, med forskning och mycket annat. Jag kommer i alla fall att köpa ett par stycken.  : )

Glad Påsk!


Förra påsken i stugan...

Nu åker vi iväg till stugan och myser. Hoppas ni får en toppenbra påsk allihopa med massor med godis och mys, kanske till och med några ägg! : )

Påskcupcakes...


Chokladcupcakes m vaniljfrosting
och chokladägg

 


Gjorde dessa cupcakes för att ta med och bjuda familjen på under påskhelgen. Ska föreställa ägg som ligger i gräs, typ! : ) Provade ett nytt recept på cupcakes och det var underbart, lägger ut det senare. La också i en liten "överraskning" i varje cupcake i form av en klick marsan-kräm.. Mmm!

Påskpyssel...


Detta skickades till Sandra & Krister med
lilla Rasmus i Härnösand...


Detta till Ida i Uppsala




I år var jag duktig och kom på att jag skulle påskpyssla lite och visa mina flyttfåglar till vänner att de inte är bortglömda. Stoppade korten tillsammans med lite godis i Postens perfekta påskkuvert.

Fina glasögon...


Inte lika fotoglad som sambon...


Snyggingen..


Nej, vi har inte varit ute i solen i med solgladögon... Vi var på 3D-Bio i måndags, och då fick man ha på sig dessa snygga brillor! : ) Det var faktiskt riktigt coolt även om filmen (Monster vs aliens) kanske inte var någon favorit, men rätt kul!

Påskpyssel!


Blåste ur äggen...


Förberedde lite...


Så, färgade och på tork...


Färdiga resultatet...


Några mindre lyckade...


Det blev väl inte så dumt för att vara första gången!? Kommer nog inte att spara alla till nästa år, men nu vet jag ju vad som fungerade bra och vad som fungerade mindre bra. Klistermärken fungerade förvånansvärt bra! Någon som vet hur man får till en turkos färg? Använde röd lök, gul lök, te och hushållsfärg till mina ägg. :)

Påsk hemma...


Påskriset


Kyckling från Cult Design


Virkade ägg


Påskägget som jag fick min första påsk



Har kommit in lite påsk i vår lägenhet. Blir nog inte så mycket mer än så här eftersom ingen av oss kommer vara hemma under påskhelgen. Jag åker till stugan med familjen och Samuel åker hem till Piteå.


Paj med cocktailtomater och svamp


Så här såg pajen ut färdig!


I veckan åt vi en supergod paj. Paj är ju egentligen mycket enklare än man först tror, gäller bara att komma ihåg att göra det någon gång också! : )  Gjorde lite förändringar:


Paj med cocktailtomater och svamp

1dl grahamsmjöl
1dl dinkelmjöl
1dl rågmjöl
2msk vatten
125g smör

1,5 krm svartpeppar
1,5 tsk salt
2 dl mjölk
3 st ägg

1 vitlöksklyfta
10st champignoner
1 pkt cocktailtomater
1dl ost

Hacka ihop mjöl och 120 g smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med 5 g smör och tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter. Vispa ihop ägg och mjölk plus svartpeppar och salt. Riv osten, halvera coctailtomaterna och skiva vitlök och champinjoner.  Fräs champinjoner och vitlök i lite smör. Lägg svampen och tomathalvorna i pajskalet, strö över ost och häll över äggstanningen. Grädda i ca 25 minuter


Biodejt?


www.google.com


Vad sägs om biopremiärbesök den 28 maj 2010 tjejer? : ) Det är då det är dags för SATC the movie 2... Längtar redan! Har nog sett i alla fall de flesta säsonger av serien 4-5ggr (vissa fler) och filmen 3-4ggr. Men nu blev jag lite sugen, kanske blir SATC-kväll för mig ; )

Hjälp mig gärna välja...


Lutar lite åt den här...


Fick ett mail från Designista idag. Får välja vilken tallrik jag vill ha, så nu fick jag beslutsångest. Får välja mellan dessa och dessa. Vilka tycker ni mest om? :)

Uppdaterat: Just nu står det mellan "Storasyster" & "Dina barn", tack för hjälpen I-L & A!

I-L: Troligen kommer tallriken att användas i form av kakfat eller liknande, därav funderingen på "Dina barn" med roskanten! :  )

Blåsa ur ägg?


Tasteline


Börjar dyka upp pysseltips lite här och var nu inför påsk. Är välldans sugen på att färga ägg. Vill dock ha dem hemma, hängande i påskriset eller liggandes i en fin skål kanske.. Att koka ägg och låta dem ligga framme känns som ett dumt alternativ. Någon som har koll på hur man blåser ur ägg? Vad bör man tänka på?

Äntligen!!!


www.monkigirl.se


Läste just i VK att min absoluta favoritbutik (en av dem iaf) kommer till stan: MONKI, redan i april ska de öppna, var är tydligen oklart. Sånt här blir man glad av! De har kläder helt i min smak och ag brukar spendera timmar i deras lilla butik i Sundsvall då vi är där, inte såå uppskattat av sambon som brukar hinna med hela resten av Birsta under tiden. Men nu slipper han alltså det, härligt! Nu väntar vi bara på Zara och VILA också..!

Jag Vann!!!


www.husmusen.blogg.se


Jag vann en fin samlartallrik av Lisa Bengtsson från Designista via min absoluta favoritblogg Husmusen! Jag vinner aldrig någonting och brukar egentligen inte ställa upp i tävlingar på bloggar, nu gjorde jag det genom att skriva en motivering till vad Designista kunde förändra/förbättra på sin webbshop, och vann alltså.. Superkul! Ser nu fram emot att den fina tallriken ska landa i brevlådan... Tack Frida och Designista!

RSS 2.0