Grattis Allra käraste lillasyster


Söta lillasyster


Idag fyller min lillasyster 22år, stort grattis på  din dag gumman, vi ses ikväll!

Allstar - The fabulous sportsbar


M&M's


Jonas & Josefin kollar in menyn


Jag hade beslutsångest angående menyn!

I lördags gjorde jag & Samuel tillsammans med mina syskon ett besök på Allstar. Efter den goda middagen blev det godis & film hemma hos oss... En perfekt kväll helt enkelt!

Kamsjön 2


Det fina huset


Djur fanns fortfarande på gården


Mysigt kök i mycket gammalt stuk


Här satt vi & fikade blåbärsbullar då jag var liten!



Vi gjorde som sagt ett besök i min gammelfarmors gamla hus. Hon var en otrolig kvinna som levde ett långt liv vilket jag är tacksam över eftersom det gav mig & mina syskon möjligheten att lära känna henne innan hon gick bort. Huset står i stort sett kvar som jag minns det & jag hittade en hel del skatter som jag fotade & ska visa senare... Mycket stod som sagt orört & grannen hade till & med fortfarande djur bakom ladugården på tomten, så det kändes fortfarande som att någon bodde där, vilket är jätteroligt. Nu används huset mest under sommaren av släkten & även under jakten & skotersäsongen.

Kamsjön


Ny söt skylt välkomnade oss...



Här spenderades helgen



Vi spenderade helgen tilsammans med...



... Annica & Niklas (min kusin)



Det var en superfin sommarkväll...



Samuel badade i sjön, kallt var betyget`!



Mysfrukost på Söndagen


För två helger sedan åkte jag & Samuel ut till min farmors stuga i Kamjön utanför Vindeln. Vi var ditbjudna till min fasters stuga som står på samma tomt av min kusin Niklas & Hans sambo Annica. Var väldigt kul att komma dit då det var väldigt många år sedan jag var där sist! Vi grillade & spelade spel, badade & tog det lugnt. Vi hann också göra ett besök inne i byn i min gammelfarmors gamla hus. Det var en supermysig helg & vi hade jättetrevlig tillsammans.

Kort till rasmus



Så här blev det


Kort till lilla Rasmus




På lördag fyller Sandra & Kristers lilla prins 1år! Helt galet vad tiden går fort, och vad småttingar växer mycket på ett år. Kommer troligen inte att träffa dem på ett tag, så jag gjorde ett kort och skickade till honom istället.

Uppsalabesök!


Tog med underhållning på tåget


Den välkända domkyrkan blev besökt


Väldigt mäktig inuti!


Det blev även loppisbesök...


...God sushi


Sötaste Ida på...


... denna grekiska restaurang, gott!


Förra helgen åkte jag ner till Uppsala för att hälsa på min flyttfågel Ida. Vi hade en underbar helg. Kom ner redan på fredagkväll, och vi inledde lördagen med besöka en loppis, hittade några små gobitar för bara ett par kronor. Sedan provade på shoppingen i Uppsala och jag fick chansen att besöka lite nya butiker och gamla favoriter. Kvällen spenderades på en grekisk restaurang som låg precis vid Fyrisån samt två mysiga uteställen. På söndagen tog vi det rätt lugnt, hann strosa på stan en stund innan vi tog en mysig lunch & fika på ett mysigt café, Storken. Ett toppenmysig helg med shopping, en massa god mat & en hel del surrande! : ) 

Mördegsgrottor med chokladtryffel


Mördegsgrottor med chokladtryffel


I veckan har jag haft en hel del tid över. Så jag passade på att baka mördegskakor för första gången. De flöt ur mer än jag trott/tänkt, vet inte om jag gjorde dem för stora kanske : ) Följde ett recept på hallongrottor, men fyllde dem med chokladtryffel istället för sylt (efter tips från Erika som jag vikarierar för i sommar).

Mördegskakorna

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker

Skär smöret i mindre bitar. Kör alltsammans i matberedaren. Forma små bollar och lägg på en smord plåt. Gör en liten grop med tummen och grädda i ugnen 175grader i ca 10 min.


150 g ljus blockchoklad (smält i vattenbad)
0,75 dl vispgrädde
1 msk smör
1 tsk kakao

Låt grädde och smör precis koka ihop. Blanda kakaon med gräddsmeten. Blanda gräddsmet och choklad under kraftig vispning. Låt tryffeln svalna. När den är kall och lite trögflytande, fyll groparna med tryffel, låt stelna!

 
Tips! För att göra hålen/groparna i kakorna kan man använda ett teskedsmått istället för tummen (också tips från Erika)

Sugen på något krispigt?


Vilmas knäcke sticks


Läste på Husmusens blogg om Vilmas. Är ständigt på jakt efter mer "lämpliga" saker att knapra på framför tv:n på kvällarna och efter att ha spanat på hemsidan blev det ett besök på ICA Gourmet. Blev knäcke sticks med smak av rosmarin, de var riktigt krispiga och mumsiga! Kika in på hemsidan, där fanns också lite tips på tillbehör mm.Bland annat detta:
Recept: Oströra med gräslök
400g västerbottenost
2 dl gräddfil
1 dl hackad gräslök
ev. lite färsk peppar

Riv osten, och lägg den i en mixer eller matberedare. Lägg till övriga ingredienser och blanda tills röran får en jämn och krämig konsistens. Servera!

Smaksatt flingsalt


www.falksalt.se


Jag har länge varit sugen på att prova smaksatt flingsalt, men det är välldans dyrt och vissa säger att det smakar "konstgjort". Har sett att många tipsar om att man kan smaksätta sitt vanliga flingsalt, är det någon som provat detta? Har nämligen inte hittat något riktigt bra "recept". Att bara smula ner lite rosmarin (som många bloggare tipsat om) känns ju meningslöst, jag brukar faktiskt använda minst två kryddor i min matlagning! Men en mer spännande smaksättning än att bara mixa två kryddor i en burk skulle vara kul, tips?

Känner ni igen?


Date-parfymerna, efter en make-over


Ramlade över dessa flaskor sist jag var på Åhléns. DATE, för mig representerar detta disco med limbo-tävlingar, våfflade frisyrer och "Barbie girl" med Aqua! Kul att se att de finns kvar och kankse på tiden att även förpackningen uppdaterats... : )

Trevlig Lördagkväll!


Fransk chokladtårta med tillbehör

I lördags hade jag och Angelica en riktig tjejkväll. Vi började hemma hos mig innan vi gick till Café Götebrog där vi åt den franska chokladtårtan, mumsigt. Vi hamnade sen på Allstars, var ju tvungna att se om några större förändringar skett sedan nyöppningen. Inredningsmässigt var det absolut bättre och mysigare, men annars kändes lite som vanligt. Vi hade i alla fall välldans trevligt! : )

Rabarber- & Halloncupcake


Cupcake med smörkräm


Spel


I helgen blev  det äntligen lite bakning... Provade en ny variant av cupcakes med hallon och rabarber-fyllning. Blev även en ny smörkräm. Alltihop var lite improviserat, men det blev faktiskt lyckat! Provsmakades i lördags då jag och Samuel passade på att fika och spela spel hela eftermiddagen, mysigt!


Recept: Rabarber- & Halloncupcakes

100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl naturell yoghurt
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Rabarber
Hallon
Kardemumma

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och yoghurten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
    Skala rabarber, skär i bitar och stek i stekpanna tillsammans med lite socker och kardemumma. Tillsätt hallon och låt svalna. (Blanda om du vill ner detta i smeten, jag valde att klicka i det innan jag la i sista klicken smet i formarna) Fyll formarna till ca 2/3. Grädda i ca 15 min på 200 grader.

Smörkräm

100 g mjukt smör
knappt 1pkt florsocker
4 msk mjölk
3 msk marzanpulver
ca ½ msk kanel

Blanda alla ingredienser och spritsa på cupcakesen då de svalnat. OBS! alla mått är lite på en höft eftersom jag exprimenterade en del för att få det bra, så ni får väl göra detsamma! : )

Amerikanska pannkakor


Amerikanska pannkakor


När vi var i USA för ett år sedan åt vi på IHOP, de gör amerikanska pannkakor i en massa olika variationer. Ända sedan dess har jag tänkt att jag skulle prova och igår då jag var ledig blev jag så sugen, så till lunch testade jag detta recept (är en kompination av två recept jag hittade på Internet). De blev supergoda och går säkert att variera på alla möjliga sätt! Vi åt dem på amerikanskt vis med sirap, men la till lite färska bär för att det inte skulle bli för sött.. jättegott!


Recept: Amerikanska pannkakor

2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

½ tsk salt

1 msk socker

2 ½ dl mjölk

2 msk smält smör + smör till stekning

1 ägg


Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

Tips! När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.


Tävla om muffinsformar!


klara färdiga gå


Lämna bara en kommentar på Klaras blogg, så har ni chansen att vinna finfina formar från Klara färdiga gå!

Tips på sommarfrukost!


Frukost för 2!

På sommaren tycker jag att det kan vara svårt att få i sig ordentligt med mat. Då är det perfekt med lite "frukost-lunch". Förra helgen åt vi härlig sommaryoghurt och goda smörgåsar. Samuel älskar smörgåsar, grundregeln är mycket pålägg! ; )

Recept: Johannas Sommaryoghurt

En stor sked naturell kesella light
En lite större sked jordgubb-/limekesella
ca 1½-2dl färsk hackad frukt
1tsk flytande honung

Tillbehör:
knappt 1dl müsli, gärna med russin i

Blanda alla ingredienser och strö över müslin. Dekorera med färsk hackad frukt!

Härliga sommardagar!


Glass är gott!


Umeåälven


Glass & Mys med...


...Snyggaste sällskapet!


I helgen kom mina syskon in till stan och vi passade på att njuta av den fina sommardagen. Vi åt glass och sen satt vi och dinglade med benen över kajkanten i solen, mysigt! Samuel ville bada i älven, men det såg lite kallt ut än så länge!

På carros balkong!


Fin ros, som var väldigt "Carro"


Nya fina möbler hade hon köpt!


I veckan kom Carro hem efter tre veckor i Gävle, så vi passade på att dricka lite vin och skvallra massor på hennes mysiga balkong! : )

Picknik Är sommar!!


Picknik-godsaker är ett måste!


En ny fin picknik-korg & kylväska i ett blev det i helgen!


God kycklingssallad!


Min familj har alltid varit en riktig picknik-familj på somrarna. Vi har ofta pckat kylväskorna och åkt iväg till stranden, djurparken eller något annat mysigt ställe och bara myst. Nu när jag bor i stan utan uteplats, är picknik det som räddar min sommar. Jag & Samuel tar ofta med oss middagen ut och sätter oss på något mysigt ställe och bara njuter av sommaren. I helgen blev det två middagar i det gröna. Finns det någon större njutning på sommaren?

RSS 2.0