Från det ena till det andra


Oj vad dåligt det är med uppdateringar här! Jag ska verkligen försöka skärpa mig lite : )  De senaste två veckorna har livet kretsat kring jobb, både nuvarande och förhoppningsvis framtida, fortsätt hålla tummarna i ungefär två veckor till!  : )

Vi har också insett att nu när vi båda jobbar i stort sett heltid och kommer hem ganska sent många dagar, så har vi prioriterat bort vår tidigare ganska nyttiga livsstil. Så nu har vi med lite inspiration från Sofia börjat byta ut fredagschipsen och snabba middagar mot lite bättre alternativ. Oj vilken skillnad det gör för humöret och orken! Vill också förtydliga att målet inte är att gå ner i vikt utan just att bli lite piggare och inte använda socker som bränsle för att orka jobba. : )

Förra helgen fick jag tänka om lite då vi fick besök av Samuels syster med familj. Bakade en äppelkaka enligt GI och även om vaniljssås inte hör till nyttigheterna riktigt så fick det bli den veckans lilla fusk!  ; )

Kalasvecka!Det har varit mycket jobb även denna vecka, men några små guldkorn i form av två mycket trevliga födelsedagskalas och ett glatt och efterlängtat besked på jobbfronten... Håll tummarna för mig ett tag framöver!

Lillebror, som inte är så liten längre, fyllde 19 år i torsdags. Då bjöds det på grillat och en mumsig tårta. Igår var det älskade mormors tur, där blev det en underbar smörgåstårta och massa andra godsaker! Efter kalaset begav vi oss på bio. Vi såg den nya Disneyfilmen "Trassel". Den kan jag varmt rekommendera, den var både väldigt rolig och hade fina 3D-effekter.

Idag har vi bara legat och smält all kalasmat och tagit det riktigt lugnt, vilket verkligen behövdes! I veckan hoppas jag på att få vara lite ledig, då jag fortfarande är obokad. Imorgon blir det dock tjejkväll på extrajobbet och där ska vi fira lite alla ♥ dag med tjejerna! Vad gör ni för speciellt av morgondagen?  : )

Bus


Vi har en välldans bra korg till vår lilla kisse som hon vanligen ligger i jämt. Men sen har hon några små egenheter, hon måste t.ex. alltid lägga sig på hårda saker som ligger i soffan till exempel fjärrkontroller eller tidningar. Även saker i skinn lockar stor uppmärksamhet. Men det hon absolut inte kan låta bli är att lägga sig i lådor. Det kan röra sig om stora lådor som t.ex. flyttkartonger eller små lådor som t.ex. skokartonger. Hennes senaste favorit är denna trälåda som jag planerat att använda till något helt annat, men helt plötsligt så ligger hon ju där - och vem kan säga nej till en sån sötnos? 

Nu får det väl helt enkelt vara hennes sovplats till dess att jag köpt nya skor eller något annat som lämnar feter sig en lagom stor låda som hon kan byta till! Usch och fy vad veka vi är, vill inte ens tänka på hur det kommer se ut här den dagen vi skaffar barn!  ; )Ny vecka!Det blev sannerligen inte en lugnare vecka den här veckan. Jag jobbar heltid + den tid jag arbetar på fritidsgården och är kontaktperson. Detta innebär en mycket sliten Johanna på helgen som både vill utnyttja helgerna till max och helst göra absolut ingenting - hur ska man vänja sig vid detta igen?

I fredags så glömdes dock jobb och annat för en stund och jag och tjejerna hade en toppentrevlig kväll med god mat och dryck. Vi hade verkligen jättekul, det här måste vi göra oftare tjejer! : )

Nu är det ny vecka och ny arbetsplats igen, hoppas verkligen att det lugnar sig med byte av arbete ett tag  framöver nu. Skulle vara så skönt att inte hela tiden vara ny och att kanske till och med få ett eget litet skrivbord någonstans! Som tur är har alla hittills varit snälla och trevliga och allt flyter ändå på ganska bra! Att solen lyser in genom fönstret på eftermiddagen gör det ju inte sämre heller.   : )

Inspirationen är tillbakaNär ljuset kommer tillbaka blir jag alltid piggare, då kommer också inspirationen tillbaka. Just nu står vi i valet och kvalet angående vilket rum som blir "nästa projekt". Högst upp på listan står kök och sovrum. Det lutar nog åt köket, men först då jag fått ett lite mer stadigt jobb är tanken. Då jag ser denna bild blir jag dock sugen på att i alla fall göra en snabbrenovering med nytt överkast och lite nya kuddar.

Är ute efter ett vitt överkast, har letat länge men inte hittat något passande. Är det någon som har något bra tips på var jag kan hitta ett? Är också nyfiken på om det är någon som har erfarenhet av IKEAs kökssytem, det lutar nämligen åt ett helt nytt kök därifrån!?  : )


Bild:Alvhem

Soliga vinterdagar...


Oj vad helgen gick fort, men som tur är har veckan gjort detsamma och snart får vi njuta av en helg till! : )  Bilden är tagen under vår skidtur i söndags. Vi hade jättehärligt väder och tog en tur i skidspåret som går i skogen i närheten. Med oss hade vi varm choklad och mackor och trots att det var mycket dåligt före i skidspåret hade vi en fantastisk eftermiddag!

I veckan är det jobb som gäller, jobbat 8-17 varje dag. Det är mycket ovant och jag håller faktiskt tummarna för en lugnare vecka nästa vecka. Jag har i alla fall något trevligt att se fram emot på fredag, då är det tjejkväll som gäller, med både middag och vin, men framförallt mycket trevligt sällskap! : )

RSS 2.0