Fokus fokus...





Idag är en sån där dag då det är svårt att verkligen få något gjort... Jag har ett seminarium att förbereda till på fredag och borde därför syssla med det. men inredningsbloggar, städning av lägenheten och planering inför helgen lockar mer och det är svårt att fokusera. Så nu planerar jag att muta mig själv med att gå en liten promenad och köpa med mig något gott från närbutiken för att sedan ta nya tag.

I helgen ska jag äntligen vara ledig och då finns det gott om tid (förhoppningsvis) att städa och pyssla på. Ska också försöka ta mig för att hitta på något roligt så jag får lite ny energi, det behövs i mörkret. Ikväll blir det pannkakor till middag och till det snabbgjort jordgubbssylt, innan jag ska jobba sista kvällen för denna vecka. Den fina skålen är en namnsdagspresent som mammsen fyndat på loppis i sommar - hon känner ju mig, glas ska det vara! : )


Recept på "Snabbsylt":


Jorgubbar/Hallon (frysta eller färska)
Syltsocker med pektin

Tina eventuellt bären och lägg dem sedan i en kastrull, strö på socker efter beskrivningen på förpackningen eller efter smak. Jag brukar ta mycket mindre än det som står på påsen. Låt sedan koka upp och koka utan omrörning i ca 10 min. Skumma av och låt svalna - klart!


Måste också bara skvallra om att min allra käraste syster har fått sig en alldeles egen lägenhet. Det som gjorde mig lite extra lycklig är att hon hamnar på "min sida" av stan, vilket innebär att jag kommer kunna ta en cykeltur dit när som helst. Men ja, jag lovar att ringa först! Grattis Josefin! : )

Hej mitt vinterland...




I helgen bar det av till Piteå. Vi hade det välldans trevligt och hann med att hälsa på både Samuels familj och lite kompisar. När vi kom hem i söndags fick oss en liten chock, en massa snö! Har nog aldrig varit med om att vi haft snö som legat kvar i Umeå före Piteå. Här ute "på landet" var det dessutom lite extra snö som låg kvar jämfört med i stan, så det kändes helt plötsligt som att det faktiskt blivit vinter på riktigt.

När snön kommer börjar det ju också vara dags att mata småfåglarna. Jag hade turen att få den fina fågelmataren från Eva Solo i födelsedagspresent av snälla Sofia och Angelica. Nu hänger den uppe utanför fönstret och trafiken har varit tät hela morgonen. Fåglarna tycks vara nöjda och detta uppskattas särskilt av vår lilla kisse som gärna ligger i fönstret och vaktar på dem. : ) 

Väggord

´




Hemma hos oss lyser än så länge väggorden med sin frånvaro. Gillar bokstäver och siffror och har en del av den varan i olika skepnader, men just citat och ordspråk har det liksom inte blivit något av. Misstolka mig inte, jag tycker att de är jättefina, men har bara inte hittat något som känns som "jag" än. Genom en av mina favoritstylister Lotta hittade jag dock dessa lite annorlunda väggtexterna hos Harmonie intérieure. Visst är de fina!? Dessa skulle jag mer än gärna ha hemma på väggen : )



 


Minisemester bokad


Skrev ju tidigare idag att det varit fullt upp den sista tiden. Har funderat på om jag inte bord eta en paus från alltihopa i alla fall ett par dagar. Varken pengarna eller tiden räcker till en Västindienkryssning, men nu har jag bokat in något att verkligen se fram emot... Jag har nämligen bokat en minisemester i Uppsala. Jag ska hälsa på Ida, min kära vän som bor i Uppsala sedan några år tillbaka och som jag hinner träffa alldeles för sällan. Jag åker dit över en helg i mitten av november och det ska bli så galet roligt. Jag besökte Ida förra sommaren och vi hade verkligen toppentrevligt, så förväntningarna är höga! : )

Pysslat på jobbet





Fördelen med mitt jobb är förutom alla trevliga ungdomar, att vi också ibland får chansen att pyssla på arbetstid. Startade för några veckor sedan ett kuddprojekt som ni får se då det blir klart.

I veckan var det dock hårdare material som var aktuella. Av hönsnät och kottar gjorde jag både en krans och denna ljuslykta. Hönsnät är inte alls dyrt och kottarna plockade jag ute vid parkeringen här hemma, så billigt bkev det. Jag rekommenderar verkligen hönsnät som är ett väldigt fint och lättvarierat material. Dock vill jag påpeka att det ser ut som att jag slagits med en katt, båda händerna är helt upprispade av de vassa trådarna, så någon form av handskar kan nog vara bra. Men visst blev det ganska fint!?

Kottarna passar nu i höst, men sen kan man ju variera sig. En pojke på jobbet gjorde en likadan och skulle antingen ge den till lillebror att förvara leksaker i eller sätta sina innebandybollar i den!  : )

Cupcakes & Vila






De senaste två veckorna har jag förutom att jag studerar på 150% också jobbat 10 av 14 kvällar. Inte så supersmart som ni kanske förstår. Helgen var helt galen, jobbade fredagkväll och klev upp tidigt för att baka Cupcakes till Samuels mormor som sedan fick sig i en påhälsning. Alla påpekar alltid att hon är så dålig på att äta, men jag har aldrig varit med om att hon lämnat en tugga av mina cupcakes - komplimang? : ) Senare på kvällen blev det jobb igen och på söndagmorgon tog jag mig inte ur sängen - så kan det gå!

Som tur var behövdes bara en lång dag med film, chips och mys för att piggna till. Denna vecka blir det lugnare, har jobbat måndag och tisdag men resten av veckan är jag ledig. Till helgen åker vi till Piteå och blir lite ompysslade också! : )

Denna gång blev det min version av enkla chokladmuffins, som jag annars kan tycka har en tendens att bli lite torra. Min lösning är att stoppa i någon form av fyllning. Denna gång blev det jordgubbar och vit choklad som hackades lite slarvigt och tippades i smeten. Rörde sedan ihop färskost, smör, florsocker och kakao lite på känn och spritsade detta ovanpå cupcaksen innan jag dekorerade dem. De fick bra betyg av både Samuels mormor och kusiner! : )

Mer loppisfynd




Jag har haft en önskan om en liten glaskaraff i flera år, inte för att jag egentligen behöver en, hade nog klarat mig utan. Men en liten glaskaraff med en liten glasknopp fanns hemma hos min morfar och jag beundrade den mycket då jag var liten. Har sett lite olika varianter, men hade en ganska tydlig bild av hur den skulle se ut. I sommar var jag på loppis och sprang på precis en sådan och priset var inte helt fel, tio kronor!

Bokstaven i form av en stencil köpte jag på Vita tings webb-loppis. Tycker det är svårt att handla via nätet då det är svårt att uppskatta storlek, färg mm. Men den här gången blev jag mycket nöjd.  Den turkosa flaskan på en antikloppis här i kvarteren.

Nu ska jag skynda mig ut i det vackra, men kalla, höstvädret innan jag måste åka iväg till skolan! Ha en trevlig onsdag allihopa!

Minusgrader





Imorse var första gången vår termometer visade minusgrader på morgonen... Brr! Tyvärr känns detta av även inomhus då elementen inte riktigt kommit igång ännu. Skulle inte alls ha något emot att krypa in i en mysig pläd från Klippan - den står definitivt på önskelistan inför julen!  Sitter just nu inlindad i något som mest liknar en sliten handduk från IKEA... Idag ska jag läsa på förmiddagen för att sedan möta upp en klasskompis och förbereda ett seminarium till imorgon. Sen jobbar jag ikväll, igen. : )


Bild: Urban Living

Loppisfyndat




I söndags var jag på loppis. Hade egentligen inte så höga förväntningar, så därför blev jag extra glad då jag såg den här fina sockerlådan stå helt ensam i ett hörn under en klädställning med gamla vinterkläder. Kvinnan som sålde den ville dock ha en ganska saftig peng så jag köpte en annan sak istället (bild kommer sen) och gick vidare. När jag kom tillbaka varv två träffade jag istället mannen i huset. Vi tittade lite på lådan tillsammans och han ursäktade att den var lite sprucken i botten (vilket jag i och för sig tyckte var lite charmigt, är ju inte så att jag faktiskt ska förvara socker i den), och erbjöd sig att sälja den för 50kr - ja tack sa jag och betalade snabbt innan kvinnan hann tillbaka! ; ) 

Nu står den fina lådan som bokhylla inne på kontoret och jag blir lika glad var gång jag sneglar på den! Ovanpå lådan/hyllan står mitt K som jag gjutit i betong samt ett annat fynd. Förra veckan kikade jag nämligen in på Marias blogg som jag ganska nyligt börjat följa. Då visade det sig att hon skulle sälja delar av den butiksskylt hon räddat för en tid sedan. Jag kastade mig över mailen och lyckades få den sista bokstaven! : ) Den kommer så småningom att hamna på väggen i hallen där det pågår en liten budjetrenovering (läs ommöblering) just nu.

Ikväll blir det som vanligt jobb och så fortsätter det egentligen resten av veckan. På torsdag tar jag dock en liten paus och åker och fikar med familjen då pappsen fyller år. Första snön brukar förresten enligt familjens statistik komma kring hans födelsedag, så det är bara att hålla utkik! Ha en skön kväll : )


Skänk pengar gratis!




   



År 2008 fick jag veta att en nära släkting drabbats av bröstcancer. Hon opererades och idag är hon cancerfri, men hennes liv innebär fortfarande kontroller och oro såklart. På grund av detta känns det för mig extra viktigt att uppmärksamma Rosa bandet och de insamlingar som följer med oktober månad. Här kan klicka in och skänka en slant eller se vilka företag som väljer att skänka en del av intäkterna på sålda produkter till Rosa bandet. Själv kommer jag att spana lite extra efter ICA's rosa produkter vid storhandlingen. Jag har också skänkt 50kr via mobilen och har självklart köpt rosa band till både mig och sambon. Liselotte Watkins har designat årets band.

Jag får också försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kr till Rosa Bandet genom att publicera denna länk: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1356 Följ länken och skapa en skänk-länk du också!

 

Banner


Mycket jobb...






Ikväll är det jobb som gäller igen, blir 5 kvällar denna vecka, så på söndag kan det behövas en vilodag, för nästa vecka ser likadan ut. Förhoppningsvis kanske jag har lite mindre skola nästa vecka, håller verkligen tummarna. Det är ju både kul att få joba mycket och sen är ju belöningen på kontot ganska fin den också, så jag vill helst inte behöva tacka nej till jobb. : )

Resten av veckan har jag i alla fall bara föreläsningar på förmiddagarna. Så jag ska verkligen försöka unna mig lite vila och roliga saker de lediga stunderna som dyker upp! : )

Lägenhetsköp?





Sugen på att flytta till New York? Då kanske den här våningen i SoHo är något för dig? Takhöjden på 5 meter och de 3,5 meter höga fönstrena lockar ju lite kan jag meddela. Så den bank som känner för att låna ut 45 000 000kr till mig kan ju slå en signal.  Vill du se mer bilder så ligger lägenheten ute på Hemnet nu!

Bild: Eklund Stockholm New York via Hemnet

Betongpyssel



Lovade ju för ett bra tag sedan att visa lite av de projekt som jag pysslat med under sommaren. Här är ett av de jag är mest stolt över, ett bokstöd i form av bokstaven "K" som jag gjutit i betong. Det är mitt första betongprojekt, så jag måste säga att jag blev välldans nöjd. Jag hade dock bra hjälp av mammsen som inte längre kan ses som nybörjare, vilket förmodligen var den främsta orsaken till att jag inte misslyckades totalt! ; ) 

Idag skulle jag vara duktig och plugga hela dagen. Tyvärr var leveransen av min bok försenad och jag orkade verkligen inte släpa mig upp till skolan för att läsa en bok som jag betalt 600kr för, så det får bli ett projekt för morgondagen istället (den kommer på posten 16:00 i eftermiddag). Funderar också på att baka lite bullar då det är kanelbullens dag idag, men jag saknar både jäst och mjölk, då vi får väl se om det blir något bak. : )  Ikväll blir det jobb och jag ska nog påbörja ett litet pysselprojekt den här gången, vad det blir får ni se vid ett senare tillfälle.

Lycka i det lilla



I veckan hittade jag äntligen den perfekta tékoppen, har letat i flera år efter en som är riktigt stor. De enda jag hittat har varit mer en kombo mellan kopp/djuptallrik vilket inte riktigt var vad jag eftersökt. Den här tjusiga hittade jag i alla fall på Indiska för 79kr. Koppen kommer att bli gott sällskap både under långa stunder med plugg och under TV-kvällarna. Funderar nu på att köpa ytterligare ett par och rensa ur lite av de gamla udda muggarna som står uppe i skåpen : )

Livet hemma...





Tycker att det är så avkopplande att sitta och klicka mig runt mellan inredningsbloggar och webbutiker på nätet. En ny favorit är IKEA's egna blogg Livet hemma, den har ni väl inte missat? Jag gillar IKEA's nya stil och att de försöker hänga med i inredningstrenderna även i sin marknadsföring, man får klura lite för att hitta IKEA i de nya bilderna!

Avkoppling kände jag verkligen att jag behövde i helgen. Har inte suttit på rumpan mycket de senaste två veckorna. Det har jag dock gjort i helgen. I fredags kände jag mig hängig och lite krasslig så jag ställde in festplanerna och kröp ner i soffan framför Idol med lite godis och syskonen istället. Igår var jag piggare och tur var väl det då Samuel hade bokat bord på Invito. Vi hade verkligen en toppenkväll, maten var god och vi hann verkligen umgås. Söndagen har varit väldigt lugn och lär nog fortsätta så. Markus kommer hit och äter lasagne med oss om någon timme, sen blir det nog en film eller två. Hoppas ni får en härlig kväll ni också!


Bild: IKEA

RSS 2.0