Mer kalas!


Superfint kort!


Ikväll blev det mer kalas då Carro kom och fikade, fick detta fina kort (som jag bara måste visa upp), och en spännande tidningsprenumeration. Tack så mycket gumman och Lycka till i helgen! Imorgon kommer resten av tjejerna i form av Sofia & Angelica på besök : )

Ps: Tar tag i det där med IKSU efter helgen! ; )

Tack alla!


Tårtan


Fikabordet


Henry, Mormor & Mammsen


Pappa, Farmor & Josefin


Josefin & Jonas


Öppnar paket


Mina presenter: Muggar & Diskmedelspump från Cult,
Karaff från Eva Solo, Årsprenumeration på Elle Interiör
Klocka från Axcent, Shoppingpengar (till London?) &...


...en ny cykelkorg som Tindrus la beslag på!


Nu kommer det efterfrågade födelsedagsinlägget! : ) Tack alla som gratulerade mig igår (via födelsedagskort, telefon, SMS & Bloggen) och familjen som var här och grattade. Kände mig ordentligt firad då jag kröp isäng igår.

Dagen började med frukost på sängen och en fin klocka från Samuel, sen skola (inkl. födelsedagsfika med Märta & Johan) och lite möten, en snabb middag och sedan kalas för hela slanten. Blev så glad att så många ville komma och äta tårta! Firandet fortsätter resten av veckan mer eller mindre, så fler inlägg kommer med största säkerhet.

I-L: Tack för gratulationen och jag lovar att göra ett inlägg med lite tips om spritsar och lite annat snart! Ska ta en snack med syrran också : )

Det är ett mirakel!


Solbullar/Krämbullar/Vaniljbullar



Skulle varit lite mer fyllning... :)


Ja miraklet är kanske inte att mina bullar blev goda, såå mirakelgoda tror jag inte de är. Miraklet är att det kommit en för mig hittills okänd produkt i form av jäsblandning, tydligen en blandning mellan torrjäst och bakpulver! Jag gillar att baka som de flesta vet, dock lyckas jag verkligen sällan med jäs-degar, spelar ingen roll om jag använder torrjäst eller vanlig jäst, blir inte bra. Men nu ramlade jag då över det här, läste på påsen och såg att degen bara skulle behöva jäsas en gång och bara 15 minuter (!), nappade såklart men hade inte så stora förhoppning... Men bullarna blev toppenbra, jäste perfekt och blev faktiskt riktigt goda! Gjorde en blandning av receptet på baksidan av påsen och ett jag hittade på Internet båda egentligen till kanelbullar, men lätt att ändra till t.ex. solbullar:

Snabba Solbullar

En påse jäsblandning
14-15 dl vetemjöl
1 dl ljus baksirap/socker (använde vanlig ljus sirap)
1krm salt
2tsk kardemumma
150g mjukt smör
5 ½ dl mjölk

Blanda jäsblandningen med vetemjölet, kardemumma och salt, tillsätt sirap. Finfördela 150 g smör i blandningen och tillsätt sedan mjölken. Baka ut degen (här tillsatte jag ytterligare lite mjöl pga att degen var väldigt kladdig) antingen till kanelbullar eller som jag till runda bollar.

Låt degen jäsa 15 minuter under en bakduk. (När 15 min gått stack jag ner ett finger i varje bulle, och spritsade ner marsankräm, men det beror såklart på vilka bullar man gör). Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8-10minuter. Låt solbullarna svalna en stund och pensla dem sedan med lite smör, rulla dem i socker, helst utan att det kommer socker i marsankrämen.

Dessert


Sommrig efterrätt


I onsdags åt vi en enkel men toppengod efterrätt, den var somrig och fräsh men tillfredställde ändå sötsuget! : )

Jordgubbar, helst svenska (för oss blev det italienska ekologiska)
Vispgrädde
Vaniljsocker (ca 1 tsk)
Kaka av någon sort, gärna choklad (använde biskvier)

Skiva jordgubbarna och servera dem tillsammans med vispadgrädde (med lite vanlijsocker i) och kakan... klart!

Lyxiga Chokladbollar


Chokladbollar



Strössel


I går kväll var det meningen att jag skulle roa mig med en klasskompis, men jag blev lite krasslig efter en sväng på Plantagen, så jag fick bädda ner mig istället. Efter lite vila och mat piggnade jag till lite så jag och Samuel satte igång med storbak! Okej, liten överdrift kanske, men lyxiga chokladbollar blev det i alla fall. Mer bakning inför födelsedagen blev det idag på morgonen, kommer ett inlägg senare med resultatet!


Lyxiga Chokladbollar
Ca 30 stycken


75 g mjukt smör
1,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

4 dl havregryn (jag använde fiberhavregryn)

2 msk kakao

3 msk kallt kaffe eller vatten


Garnering:

50 g choklad

Olika sorters strössel eller pärlsocker


Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.

Rör i havregryn, kakao och kaffe. Låt smeten stå en stund så att den stelnar lite, då går det lättare att forma bollar.

Forma runda bollar.

Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna i choklad. Vänd sedan runt dem i pärlsocker eller strössel.

Kladdigt men toppengott! : )


Gårdagen...


Samuel...


... & Jag


Nu är det vår!

Igår hade vi en riktig mysdag... Vi åt en supergod middag med lite gott vin och sen gick vi ut en stund i solen och njöt av de nya björkarna som planterats längst med Kungsgatan. Kvällen avslutades med en supergod efterrätt (som jag inte laddat upp fotona på än, så det kommer senare) och en massa mys!

Strössel-tävling!!


Tävling hos
Hello Sugar!


Nu kan alla ni baksugna tävla om strössel på den underbara bloggen Hello Sugar. Jag är självklart med och tävlar och utlottningen sker på min födelsedag, så jag håller tummarna! : )

Pannkaksfrukost dagen till ära


Pannkaksfrukost

Idag är det 3 hela år sedan jag och Samuel träffades, så dagen till ära smög jag upp tidigt och gjorde i ordning pannakakor och kaffe till min älskling innan han skulle till jobbet. Det var mycket uppskattat kan jag lova & lite uppskattning kan han ju förtjäna nu när att han stått ut med mig i 1095 dagar! : )

Söndag...


Markus, Samuel & Simon


Jag (nu mycket mörkhårig)


I Söndags hälsade vi på Samuels mormor och kusiner i Vännfors, passade på då Samuel föräldrar också var där. Pojkarna hoppade studsmatta och tillslut vågade jag också, det var superkul och vilken motion! Fick såklart massor av fika och god mat också, men det försvann innan kameran kom fram! : )


Lördag


Angelica & Josefin väntade på mat


Jonas & Markus ser lite kritiska ut


Behövs det två personer för att sköta en grill?


Nope, tre stycken!


I Lördags var det grillning, rese-planering och Eurovision hemma hos Angelica. Vi hade en mycket trevlig kväll och visst vann rätt låt? : )

Rody, du är en mini...


Zazo


... i jämförelse med jättekatten Zazo som bor i Vännfors med Samuels kusiner!

Sushi...


www.google.se


I fredags grillade Samuel med sitt gamla kollektiv så passade jag och Märta på att äta sushi och se Wall.E. Det var mitt första försök med sushi, och jag tyckte faktiskt det var helt okej. Smakade inte så mycket men med soja var det mycket gott. Gillade räkorna : )

Färg-projekt


www.google.se


Inhandlade lite färg idag, så detta blir morgondagens projekt, spännande! Önska mig lycka till, har nämligen aldrig färgat mitt eget hår, men nu ser det för taskigt ut, så värre blir det förhoppningsvis inte : ) 

Uppdatering: Nu är det gjort.. i alla fall nästan. Sitter och tittar på klockan och väntar på att 20 minuter ska gå så jag får se om detta blir ett fiasko eller inte!

Uppdatering: Hmm.. stötte inte på de problem jag trodde jag skulle möta med ojämn färg eller så, men det blev galet mörkt, tur det är toning så färger avtar lite allt eftersom! ; )

Storbakat!


Chokladbiskvier


Kolasnittar


Scones



Idag har jag storbakat: Chokladbiskvier gjorde jag för första gången någonsin och jag är supernöjd. Var inte alls så svårt som jag trodde även om det tog lite tid. Kolasnittarna har jag gjort massor av gånger men de blev däremot inte alls så bra tyvärr, några minuter för länge i ugnen. Passade också på att baka scones till sopp-middagen då ugnen ändå var varm & torka gamla saffranslängder från frysen till skorpor.

Reklam kan muntra upp




Delicato


Dessa reklamposters satt uppe i staden för något år sedan, nu sitter de uppe på en del ställen igen. Bland annat sitter en på min cykelväg till universitetet i en busskur, den får mig alltid att småle lite. Så jag var bara tvungen att lägga upp dem här och tipsa om att fler finns på Delicatos hemsida för den som behöver ett leende så här på måndagförmiddag.

Nu ska jag faktiskt ta och baka lite.. Har ju en födedelsedag om drygt två veckor. ; )

Uppdatering: Såg då jag var ute på promenad att de inte alls är dessa reklamer som kommit upp igen. Det är Umenet som super-kopierat hela idéen och gjort en nästan exakt likadan kampanj, helt galet! Delicatos är dock fortfarande mycket snyggare och roligare.

Sköna Söndag


www.google.se 

Idag var vi duktiga, klev upp åt frukost och åkte till IKSU, där spenderade vi 2 timmar av förmiddagen. Kom hem med ett ömt revben, trötta muskler men lite starkare! : ) Då vi kom hem tvättade vi lite kläder och sen kom pappsen förbi med lite kläder vi beställt med lillebrors innebandylag. Nu ska jag laga mat, paj ska det bli! Ikväll ska vi äntligen ha en riktigt myskväll, något vi planerat hela veckan, men saker kommer hela tiden ivägen.

Scrappat


Kort till Ida

Gjorde ett besök på underbara konstnärsshoppen & Inga-Lill i fredags och fick trots mitt tomma bankkonto med mig lite nya papper och en band av hjärtan. Skyndade mig sedan hem och pysslade ihop ett kort till Ida som fyller 24år idag, Grattis!

Använde det blommiga papperet och hjärtbandet som jag köpt och ritade av en kul bild jag hittade på Internet. Det är ett bra tips om man inte har så mycket stämplar. Målade bilden och glittrade till det lite också! : )

Fler butiker gör entré i UP2


Eget kollage från
www.Only.com


Snart gör butiken Only entré här i Umeå. Var i alla fall en nyhet för mig. Tydligen ska de öppna i FLOTT's gamla lokaler i UP2-gallerian. Jag säger välkommen, tycker de har mycket fina saker och inte alls så dyrt heller.

hjälp tess!


www.google.se

Ramlade över en blogg som skrivs av Tess som välldans gärna vill gifta sig. Men pengarna tryter och nu har hon startat en socialt expriment. Tess har startat en ny blogg Bröllopsbloggen där hon ber Sverige om hjälp. Jätterolig idé och efter bara någon dag har hon  cupcakes, ev. klänning, make up och en massa annat fixat. Tänk vad människor ställer upp för varandra. Gör det jag kan och tipsar om bloggen här: Om någon av er har tips eller kan bidra med något som kan hjälpa Tess, gå in på hennes blogg genast! : )


I-L: Nope inga bröllopsplaner på gång här inte... Finns ingen ring alls på mina fingrar! : )

Chocolate Cheesecake


Chocolate Cheesecake


När jag ändå är i farten tänkte jag lägga  ut receptet på cheescaken som jag gjorde i påskas. Ganska mycket ingredienser och det tar lite tid, men bara man planerar lite handling och sånt i förväg så var den ganska enkel. Kommer personligen att använda en ljusare choklad nästa gång. Receptet kommer från Leilas "A piece of cake".

Chocolate Cheesecake

200 g digestivekex
200 g maryland cookies (Tog chokladvarianten)
2 msk kakao av god kvalitet
125 g smör
2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång (använde vaniljsocker istället)
3 st  ägg
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

     Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.


Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao. Använde non-stop till påsk, men annan dekoration fungerar såklart också. I orginalreceptet var det pekannötter på kakan.


Choklad Cupcakes


Choklad + Choklad = Sant


Detta är det bästa recptet jag har hittat på Choklad Cupcakes, måste bara dela med mig det till alla baksugna!

Choklad Cupcakes

4 dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa smör och socker luftigt. Blanda i ett ägg i taget, tillsätt sedan gräddfilen och de torra ingredienserna. Rör noga till allt är blandat. Skopa upp i formar och grädda i 175 grader i ca 25-30min.

Kalas!


Vispade & vispade...


...så att det blev tårta...


...till födelsedagsbarnet!


 Ikväll har vi haft lite kalas här hemma. Samuel fixade middag och jag tårta, födelsedagar är ju till för att firas! ; ) Grattis Markus på födelsedagen, 23 år, nu är vi jämngamla i typ 3 veckor!.

Besök hemma


Blåbärsris & Videkissar


En av mammas planteringar..


Supergod Lax

Då Samuel fått sin TV och TV-spelskväll väntade i fredags, så flydde jag fältet till Obbola. Där möttes jag av en hel del vårtecken. Mamma hade tagit in blåbärsris och videkissar. Det växte även en helt del plantor i fönstrena, planen är att de ska få flytta ut i det lilla växthuset i sommar, lycka till med det mamma! Till middag bjöds det på lax:


Lax á la Josefin
(4 port)

4st Laxfiléer
1 burk créme fraiche Senap, Shalottenlök och Vitt vin
Salt & Peppar

Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och klicka på créme fraiche. Sätt in i ugnen på ca 200 grader i ca 20min. Servera med Tagiatelle och en god sallad till. Superenkelt men verkligen jättegott!

Valborg!


Josefin & Angelica


Johan, Samuel & Anders


Valborg spenderades hemma hos oss. Pojkarna grillade ute på parkeringen (på engångsgrillar), medan vi njöt av solen. Kanske inte så märkvärdigt, men trevligt hade vi och god mat och dryck blev det under kvällen!

Vårtraditioner...


Samuel


Tindra


Nu är det vår och enligt Piteå-traditionen köper Samuel och killarna då en cigarr och "röker in våren", så gjorde de även i år. Självklart togs ett bloss, konstaterades sen att det var äckligt och nu ligger den i hallen i stort sett orörd! Har en bättre tradition, MJUKGLASS, tyvärr finns ingen bild, men en sådan intog med Angelica i solen i Lördags i alla fall! Tindras tradition är att få komma ut och sola pälsen lite.. mysigt! : )

RSS 2.0