Helgen



I helgen har vi packat och packat, timme efter timme. Känns som att vi ligger rätt bra till och slipper stressa ihjäl oss i veckan, skönt!

Igår var vi och kikade på vår lägenhet. Var meningen att vi skulle besiktiga städningen av lägenheten, tyvärr var inte "städ-damen" så sugen på att tvätta om fönstrena som var lite dåligt torkade och fortfarande fläckiga. Men eftersom vi inte orkade bråka med henne så fixar vi det själva sen. Är ju som tur var inte vi som betalar henne i alla fall.

Badrummet, klädkammaren och garderoben var mycket större än jag mindes, så det var positiva överraskningar! : ) Lite mindre positivt är att de nuvarande ägarna tejpat upp kabelkanaler (+skruvat för att tejpen inte höll), vilket medför att färg och tapet följt med och det är mycket hål överallt. Detta var värst i vardagsrummet som vi iofs tänkt måla om, men vi hade kanske tänkt vänta ett tag. Nu känns det dock som att det kanske får bli så fort som möjligt! Ganska mycket märken var det också på kontoret, men där tror jag vi löser det med att sätta upp våra hyllor på samma ställen för att dölja hålen. Och i hallen kanske vi helt enkelt får ta fram penseln och hoppas på att hitta samma gråfärg!

Kanske låter som att det var mycket att klaga på, men det är ju sånt man får räkna med då någon bott där i 6år. I det stora hela var lägeheten i stort sett som jag minns den och nu kliar det verkligen i fingrarna efter att få flytta in till helgen! Just nu har vi packat ner i stort sett allt utom köket, vilket jag tänker ta tag i... Nu! : )

Grattis Samuel!


Nya lägenheten





Nu när det börjar närma sig flytten med stormsteg gissar jag att det kommer bli en hel del skrivande om lägenheter hit och dit. Tänkte därför visa er lite av det som vi längtar till. Det kanske låter jättetöntigt, men en av de saker vi längtar mest till är en ordentlig hall. Idag kommer vi i stort sett in i köket och därmed en hel del blöta sockar, grus under köksbordet och i och med att hallen är miniliten så blir det en hel del ytterkläder och handväskor på köksstolarna.

I nya fina lägenheten får vi en lång hall där första delen består av klinkers med golvvärme (inga flera blöta strumpor) och en riktig upphängning för kläder och skor får plats! Sen finns ytterligare plats för förvaring och annat man kan tänkas behöva. Nu är ju det här den nuvarande ägarens möblering, men ni kan ju kanske ana hur det ser ut i alla fall! : )

Imorgon fyller Samuel år, tyvärr blir det inget riktigt kalas pga att det helt enkelt inte finns plats för kalas just nu. Vi har flyttkartonger överallt! Men mamma och pappa och mina syskon kommer i alla fall. Så nu ska jag, trots att jag lovat Samuel att låta bli, baka en kaka! : )


I-L: Du är ju för gullig. Pratade dock med dem igår och det var bara tapet-och färgbutiker som fick beställa. Så jag ska åka på Färg & Tapet eller Colorama och tjata på dem lite istället! : )

Kära tomten...



Vi skulle verkligen behöva nya köksstolar, på våra gamla finns skador där färgen är nötts bort och vi skulle hur som haver behöva minst två till. Dessa underbara SHELL-stolar står just nu högt på önskelistan. Tyvärr är det mycket annat som ska inhandlas innan det är dags för nya stolar. Men kanske tomten kommer med ett gäng i december? : )

Packa packa packa...



När jag kom hem idag så kikade jag i brevlådan och vi hade fått tid på banken för att få nycklar och skriva på de sista papperna inför flytten. Detta ska ske samma dag som vi får tillträde till lägenheten, nästa fredag! Helt plötsligt då jag började titta i kalendern så inser jag att om 9 dagar flyttar vi!

Då vi köpte lägenheten i början av hösten kändes det som att flytten var evigheter bort, och nu helt plötsligt står vi här med flyttkartonger i alla rum och som det känns nu hundratals fler som ska fyllas! Just nu är jag bara så euforisk över att få sätta alla planer i verket och packa upp allt i nya lägenheten att jag inte ens har tid att bli stressad över allt som ska ordnas innan. Vi har ju för guds skull inte ens packad upp julklapparna, de står fortfarande i påsar och kartonger i förrådet, så det blir något att se fram emot! : )

Hjälp!



Har gått och kärat ner mig totalt i denna tapet. Skulle så gärna vilja ha den i vårt nya kök! Problemet? Jo att den utgick ur ECO's sortiment för nästan ett år sedan. Så nu undrar jag, är det någon som känner någon som har denna tapet som kan ha någon rulle över? Eller är det någon som har tips på var man kan köpa tapeter som utgått. På butiken nämnde de att ibland säljer företagen tapeterna vidare, men var?  Alla tips mottas tacksamt. Har kikat runt efter en annan tapet, men ingen är lika fin som denna, var kärlek vid första ögonkastet! Vi behöver dessutom bara ett par rullar, så helt omöjligt kanske det inte är? ECO Y.T.A 4754 heter den, nu håller jag tummarna! : )


Uppdarering: Tack för alla tips! Tyvärr ingen lycka än så länge, men jag fick en hemsida från sötaste Carro med en länk där den fanns. Tyvärr får man inte beställa därifrån som privatperson, så jag måste åka till en färg- och tapetbutik och tjata på dem där! : )

I-L: Mailade ECO men fick inget svar, men fungerar inte detta så kommer jag att ringa dit och prata med dem! : )

Choklad- och vaniljcupcakes



Som tack för en mycket lärorik och utvecklande praktik bakade jag cupcakes till heltidspersonalen på Athena. Det blev choklad- och vaniljcupcakes med chokladfrosting (från Leila's a Piece of Cake).


Vaniljcupcakes

115g mjukt smör
1 1/3 cup mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 cup socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 cup mjölk


Chokladcupcakes

Använd samma mängd ingredienser och gör på samma sätt som vaniljcupcakes men minska mängden mjöl till 1/4 cup  och tillsätt 1/2 cup kakao. 


Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt (och kakaopulver för chokladcupcakes) i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Tillsätt vaniljsocker. Blanda i ungefär hälften av mjölblandningen, mjölken och sedan resten av mjölblandningen.

Fördela smeten i formar, ca tre tsk av varje smet, sida vid sida. Grädda i 180 grader i 18-20 minuter.


Recept på chokladfrostingen kommer vid ett senare tillfälle! : )

Helgen


I helgen blev det mer jobb än vila då jag hade min första "jobb-helg". I söndags var jag ledig, men då passade vi på att börja packa ordentligt. På Söndagkväll blev det dock mys med godis och film. Up in the air med George Clooney blev det, jag tyckte den var riktigt bra, en feel good-film. Sen tog vi oss äntligen för att se Australia också, den var också mysig, men den gissar jag att ni alla hunnit se redan!? : )

Idag har jag också hunnit med första skoldagen sedan i slutet av maj. De körde igång hårt med oss med både intrduktion och 2 föreläsningar. Som tur är ser resten av veckan mycket lugn ut, så förhoppningsvis hinner jag packa lite och kanske baka något inför Samuels födelsedag på fredag. Jag har lovat Samuel att vi bara skulle köpa fika pga flytten, men vi får se om jag kan hålla mig till det : )

Nytt från Cult



Som alla vet vid det här laget är jag ju lite lätt beroende av Cult Design. Kikade in på Cult's hemsida imorse och såg att vårnyheterna kommit. Jag älskar klarglas och därför blev jag helt till mig i trasorna då jag såg den nya change-ljusstaken i klarglas! Ska  springa ner på stan idag för att se om de kommit redan. Har nämligen ett presentkort på Mias Lustgård som jag fick av en snäll kompis i födelsedagspresent, det var väl tur?! : )

Sista dagen...




Igår gjorde jag min sista dag på praktiken. Det var mycket dubbla känslor, jag har separationsångest men det känns skönt att äntligen påbörja sista året på min utbildning. Jag fick många fina ord från både anställda och ungdomar, och även denna fina orkidée från heltidarna, det värmde verkligen. Det känns också skönt att jag blivit erbjuden en tjänst på timtid, så jag kommer att fortsätta jobba med ungdomarna var tredje helg. : )  Skönast är nog att jag nu ser fram emot att få ork och tid över för nära och kära. Nu närmast är det dock flyttpackningen som behöver en riktigt rivstart, det har stått stilla här i över en vecka!

Roadtrip




I helgen åkte vi upp till Piteå för att fira Samuels storasyster som fyllt 30år. Det var en mycket trevlig helg. Samuels föräldrar var barnvakt hela helgen så vi var helt knäckta av allt lekande och busande då vi kom hem i söndags, men trevligt har vi haft. : ) 

På vägen upp övertalade Samuel (som jobbar med vindkraft) mig att stanna vid de stora vindkraftverken som de byggt upp efter Sikeå. De var verkligen enorma, till och med jag var lite imponerad. Men härligast av allt var vädret, vi brukar alltid köra i mörkret, men eftersom jag jpbbade i fredags så fick vi istället köra på lördagmorgon, härligt var det med lite sol! : )

Tulpaner


Från jul och nyår till ett härligt krispigt vårtecken, de svenska tulpanerna har redan kommit! Passade på att köpa hem vita tulpaner som är mina favoriter, men för att behålla lite vinterkänsla, våren är ju trots allt långt borta än, så blandade jag i lite blåbärsris och dekorationspinnar i silver! Med detta har bloggen också fått tillbaka sin gamla design och julen är därmed helt bortstädad! Hur gör ni, väntar ni till "tjugondag knut" eller? :)

Sista rapporten från 2009



Så här fina var vi när vi stod ute i snön vid 12-slaget på nyårsafton. På bilden saknas Mattias, det var han som tog bilden : ) Vi såg fyrverkerierna som sköts upp av kommunen från kajen och sen skyndade vi oss in igen. Jag frös i och för sig inte, som ni ser hade jag buntat på mig rätt rejält med kläder, men det hade inte alla andra! : ) Nu känner jag att jag har rapporterat nog om jul och nyår. Granen har vi slängt ut i början av veckan och igår packade jag ihop de sista julgrejerna. Nu tar vi sikte på 29 januari istället, då går flyttlasset!

Nyårsmenyn



Detta var vår meny på nyårsafton:

Fördrink: Äppelcider, citron & stjärnfrukt
Förrätt: Kulor av honungsmelon med parmaskinka & ruccola
Huvudrätt: Kycklingfiléer fyllda med vitlöksost med svamprisotto och sallad
Dessert: Klassik Cheesecake med passionsfrukt och skogshallon vi plockade i somras

RSS 2.0