Äntligen helg





Oj oj vilken dag, åkte hemifrån 7:30 imorse och kom just hem. Dagen igår såg i stort sett likadan ut men imorgon blir det finbesök från Piteå och sedan bara ett par timmar jobb på kvällen. På söndag blir det sovmorgon och sen verkar det bli loppis med lillasyster. : )

Jag har nu fått information om exakt datum för min examenscermoni, den 14 januari blir det. Det går knappt att förstå att jag faktiskt har knappt 4 månader kvar av min utbildning, men roligt känns det ju såklart! : )  Så nu är det bara att lägga in slutspurten och försöka balansera bollarna enda in i mål.

Om någon känner att de har ca en och en halv tusenlapp som de gärna blir av med så önskar jag mig inför jul och alla kommande födelsedagar en pall från Tolix. ; )  Visst är de fina!? Jag tycker att den är fin i svart, men vill nog helst ha en i klarlackad metall. Alla stolar och pallar från Tolix är handknackade och jag tycker det är fint att den råa industrikänslan syns. Vad står på din önskelista?


Bild: Alvhem

Tävlingstips!





Är du lite klurig kan du just nu genom att hjälpa Malin, med bloggen CarlssonKarlsson, att hitta på ett nytt bloggnamn vinna det här väggordet "Home Sweet Home". Är du inte intresserad av att tävla kan jag i alla fall rekommendera ett besök på Malins blogg eller webbshop. Där kan du hitta mycket inspiration och fina ting till hemmet.

Världens bästa




Jag nämner lite då och då att min familj är helt underbar och det stämmer, jag är glad att jag har dem allihopa! Men idag känner jag att jag måste skryta lite extra om min snälla mamma... Igår satt hon nämligen och höll mig i handen i över en timme hos tandläkaren, bara för att jag skulle känna mig lite lugnare! Ni som känner mig väl vet att jag har galet mycket tandläkarskräck. Detta har resulterat i att jag inte gått hos tandläkaren på 6-7år och då hade jag såklart några hål att laga. Som tur är har jag dock min mamma som stöttar mig i vått och torrt, "det är ganska skönt att få vara liten ibland" som hon säger! Tack mamma! : )

Förälskelse




Den här helgen blev lite rörigare än planerat på grund av att Samuel varit krasslig. Middagen med mina föräldrar och syskon blev av igår istället för i lördags. Men rastlösa som vi var begav jag och mina syskon oss ut på stan på lördagen istället. Då hann jag äntligen inhandla pilasterhyllan (en kopia) som kommit in hos MIO. Vi har ett svårmöblerat hörn i vardagsrummet mellan två dörröppningar. Men hörnet och min förälskelse i pilasterhyllan blev en välldans bra kombo, känns mycket luftigare utan brickbordet som stod där tidigare.

Vi hann även med fika hos mormor och Henry, ett riktigt storkalas blev det med smörgåstårta och andra godsaker. Är så roligt att få komma och rå om dem en stund då och då! : )

I veckan är det skola, tandläkare och en hel del jobb som gäller. Att bero på det ska jag sätta igång med maten nu för att ta mig iväg till jobbet om någon timme. Ha en bra kväll!

Livet & en liten ask...

 

 

 

Just nu känns det som att tiden bara springer iväg, tänk att det redan är mitten av september. Jag pluggar just nu på 150%, jobbar just nu dubbelt så mycket som vanligt på mitt extrajobb (på grund av en sjukskrivning) och har ett ganska nytt updrag som kontaktperson.

Man skulle kunna tro att jag är helt sönderstressad, men det känns verkligen inte så. Kurserna jag läser är superintressanta och tack vare att jag pluggar delvis pådistans så styr jag mycket själv. Uppdraget som kontaktperson är bara trevligt och just nu blir jag bara pigg av att jobba. Kanske låter konstigt i era öron, men jag får så mycket energi på jobbet och att få träffa ungdomarna mer är bara härligt. Tänk om man fick känna så resten av livet varje gång man ska gå till jobbet! : )

Just nu är Samuel förkyld och ni vet ju hur pojkar blir då de är sjuka, så han är väldigt sjuk kan man säga! ; ) Men jag hoppas att det går över till helgen. I helgen ska jag nämligen vara ledig och på lördag kommer min familj på middag, ska bli mysigt att få rå om hela familjen ordentligt. På söndag får vi se vad vi hittar på, hoppas dock på bättre väder så vi kan ta några mysiga höstpromenader.

På bilden ser ni dagens fynd. Jag är ju som sagt väldigt förtjust i klarglas och innan träningen idag svängde jag förbi myrorna och hittade denna fina ask för smycken, sockerbitar eller annat bra för endast 25kr, det ni! Hoppas ni får en härlig fredag allihopa! 

 


Stockholmsresa någon?






Jag har varit sugen på en poster med Andy Warhol-citat ett bra tag nu, men utan framgång. Har spanat på Tradera och Blocket eftersom Moderna Museet av någon anledning inte får sälja dem i sin webshop. Är det någon som planerar en resa till huvudstaden och kommer att ha vägarna förbi Moderna Museet?! :)


Bild: Elle Interiör


Ida: Åh det vore ju verkligen underbart om du har vägarna förbi någon gång under hösten. Tror verkligen inte att jag kommer få tag på den innan jul, har nog försökt nästan ett år redan nämligen. Du är underbar vännen, vi måste höras snart!




Höstnyheter






Det har blivit några besök på IKEA de senaste måndaderna på grund av flytten. Nu när nya katalogen kommit och det börjar ramla in nyheter blir man ju såklart sugen på att åka igen. Har läst på flera bloggar om olika nyheter. Bland annat har Maskroslampan, som jag funderat på att ha i köket men avstod ifrån på grund av dess storlek, nu kommit i en mindre variant (ca 50 cm i diameter). Dessutom såg jag dessa vackra flaskor som kommer i oktober. Lite annorlunda ny stil för IKEA, men det är ju roligt. Är ju svag för klarglas, men flaskorna i färgt glas skulle jag inte ha något emot att ha stående i badrummet. Får se om jag kan övertala Samuel om en helgutflykt i vinter, är ju sugen på att hälsa på Sandra och Krister med sina små prinsar också! : )


Bild: Ikea


Sandra, ja som vi väntat på er hela sommaren ; ) Fast vi förstår ju att ni som blivit storfamilj har lite att stå i så vi förlåter er och hoppas att vi tar oss ner snart istället! :)

Ny förpackning





När jag fyllde år fick jag en Dymo i present, en klassisk med svarta etiketter. Under sommaren har jag hunnit märka både det ena och det andra. Mitt senaste projekt blev att göra mig av med de hemska förpackningarna som kakao och florsocker kommer i - de dammar och är svåra att få ner måtten i osv. Ovan ser ni resultatet, burkarna köpte jag för ett par år sedan på IKEA och jag har helt enkelt tryckt (säger man så?!) innehållet på små etiketter med Dymon.  Praktiskt och rätt fint tycker jag! : )

Vardag



Så där ja, då var man tillbaka i vardagen. Efter några veckor med semester då jag bara tagit det lugnt satte skolan igång igen i veckan. Så nu är den påbörjad, den sista terminen! : )  Kommer att bli en speciell höst på många sätt, dels för att jag kommer att studera på distans till största del. Självklart kommer hösten också att innebära en hel del jobbsök och andra förberedelser för min examen i januari.

I veckan är det skola och jobb som gäller. Lite rörigt med alla nya scheman och upprop hit och dit, men ganska trevligt att träffa alla igen efter sommaren. Idag har jag i alla fall ledigt och om en stund ska jag tillsammans med Angelica promenera över till Sofia för att surra lite och såklart mysa lite med hennes underbara pojkar! : )

Hoppas också på att hinna med lite mer bakning och pyssel i höst. Har lite på lager, men har varit dålig på att fota allt. De här fina muffinsformarna kom i alla fall till användning då vi bjöd Samuels familj på middag. De är från Åhléns och jag såg igår att det även fått in en ny variant i randigt nu.

RSS 2.0