Önskelistan...



Idag har jag tagit lite ledigt från studierna, blev upphämtad av Sofia och Liam i förmiddags och vi spenderade ett par timmar på stan och hann med lite julshopping. Känner mig fortfarande inte riktigt förberedd på att julen bara är en månad bort, men det brukar ju lösa sig! Vi hade en välldans trevlig dag i alla fall och Liam var världen snällaste, han bara skrattade och sov! : )

Hann spana lite på julklappsönskningar i alla fall. Vi har 3 olika uppsättningar med glöggmuggar hemma, tyvärr är det tre helt olika set med bara ca 4 st av varje sort vilket jag tycker är trist. Jag har spanat på dessa fina muggar ett tag och idag såg jag dem igen. Åhléns säljer dem för Sagaform och de har dubbelväggigt termoglas som ska göra att de håller värmen. Det är olika fina motiv på dem och de säljs i 4-pack. Jag har skrivit upp dem på min önskelista så nu håller jag tummarna i ett par veckor till! : )



Bild:
Sagaforms produktkatalog höst/vintern 2010

Äntligen mina!




Jag glömde ju säga att jag i huvudstaden fick tag på mina efterläntade posters från Moderna museet. Passade på att köpa två stycken, trots att jag i dagsläget bara klurat ut en plats till den ena, man vill ju inte vänta ett drygt år till om man skulle ångra sig! : )  Nu ligger de i alla fall hemma i tryggt förvar i väntan på en ram. Är rätt så stora 70*100cm så IKEA känns som enda alternativet. Så är det någon som har krokarna förbi en IKEA-butik och känner att de har plats i bilen så beställer jag gärna en ram då! Annars får vi nog göra ett besök efter jul.

Idag är det jobb som gäller, framöver är det annars mest skriva skriva skriva som gäller. Har två mindre uppsatser som ska skrivas, varav en ska vara klar nästa vecka, så det jobbar jag på nu. Synd bara att Samuel också är hemma numera, det är så lätt att hitta på andra saker trots att jag egentligen borde pyssla med uppsatserna.

Bild: Family living

Julinspiration





Åh nu kliar det i fingrarna ordentligt... Vill bara sätta igång med julpyssel, pynt och bak nu nu nu! På mitt Koziol-fat tror jag minsann att det kommer att bli lite julkulor och granris i år. Förra året fylldes det av apelsiner med nejlikor, men jag tyckte den här bilden från IKEA's blogg var så fin! Alternativt får jag spana efter ytterligare ett fat i våningar på mina loppisrundor, som blivit mer regel än undantag på söndagarna.  : )

I veckan är i alla fall prio ett att köpa in de små presenterna som ska ner i Samuels julkalender i år. Egentligen är det ju jättetöntigt att göra en julkalender till en vuxen karl... men jag älskar verkligen julen och tycker det är såå mysigt. Dessutom blir Samuel så barnsligt glad varje morgon då han kliver upp och får öppna paket, så det är värt all planering och alla papercuts man får, av att slå in 24 små paket!

Ikväll har vi varit hos mina föräldrar och firat världens bästa pappa en vecka för sent. Vi hade välldans trevligt och har såklart ätit massor och hunnit med en massa surr mellan tuggorna! Imorgon blir det nog en loppisrunda och sedan funderar jag på att ta med tjejen jag är kontaktperson till på museum, tror ni det uppskattas av en 12-åring!? ; )



Bild: Livet Hemma

Julpyssel




Mitt i all röra har jag totalt glömt att julen närmar sig. Då jag var i Uppsala/Stockholm i helgen upptäckte jag dock att julsakerna åkt fram i alla butiker och inspirationen infann sig lite smått. Nu har jag i alla fall börjat planera både lite julklappar och lite julpyssel, ska bli mysigt!

Ylva Skarp är en favorit sedan länge och jag blev så glad att se att hon äntligen startat en webbshop. Jag hittade genast en massa julsaker att sätta på önskelistan. Inte minst denna lilla granskog, om jag bara hade kunnat skriva kalligrafi hade det nog inte varit omöjligt att fixa ihop själv, men jag tror tyvärr inte det skulle bli så bra - Så snälla tomten, en hel skog vill jag ha i år...  : )



Bild: Ylvas webbshop

Det ljusnar




Oj vad långt det har blivit mellan inläggen den senaste tiden. Det gör ju att man inser att händerna kanske varit lite väl fulla den senaste tiden. Jag kan dock stolt meddela att jag gjort lite förändringar i tillvaron för att minska på stressen. Jag blev erbjuden att lägga om lite tid på jobbet till heldag på måndagar, istället för kväll både måndag och tisdag, kändes jätteskönt så jag tackade omedelbart ja. Det blir lite mer timmar, men på dagtid! Detta  gjorde också att det blev lite mycket att läsa 150%, så nu gör jag som alla andra och läser bara 100%. Ibland vill man mer än kroppen orkar, då känns det skönt att kunna sätta stopp! : )

Men jag har ju inte bara irrat runt som en yr höna - I helgen så åkte jag till Uppsala och hälsade på Ida, vilket var precis så trevligt som jag trodde det skulle bli! Vi hann med både shopping, teater och en massa surr innan jag åkte hem igen. Var dock ganska skönt att komma hem från regn och slask till -10 grader och massor av snö. Jag är nog en norrlandstjej trots allt! : )

Lite loppisar och annat har jag också hunnit med de senaste veckorna. För två helger sedan hittade jag dessa fina och stora glasburkarna som nu står med blockljus i, på golvet i vardagsrummet och lyser upp tillvaron. Har också investerat i en ny fönsterlampa i köket som jag ska fota då ljuset är lite bättre, riktigt fin är det i alla fall! : )

Tick tack...




Oj, vad tiden bara spang iväg. Har haft galet att mycket göra den senaste veckan och helt enkelt inte hunnit blogga alls. Det har varit mycket jobb och mycket skola och mitt i alltihop så skulle lillasyster flytta in i sin lägenhet. Eftersom hon ställt upp och hjälp mig med ett antal flyttar så kände jag att jag ville betala tillbaka. Så mitt i allt studerande blev det lite turer till återvinningen, ICA Maxi och Rusta för att inhandla allt från soffbord och tallrikar till diskställ och tvättmedel. Självklart var detta mycket trevligare än att sitta med huvudet i en bok. Sotar dock för detta idag och imorgon då jag måste försöka hinna ikapp! ; )

Lillasyster har i alla fall fått sig en mycket fin 1:a och hon har redan börjat få ordning. I helgen blir det dock semster för både henne och mig då vi båda två åker till Uppsala. Vi ska dock bara resa ihop då vi ska besöka olika vänner där nere. Men vem vet, vi kanske springer på varandra under helgen också. Min plan är i alla fall bara att hinna umgås med Ida massor massor. Vi ska gå på teater, åka till Stockholm (där jag hoppas hitta någon julklapp eller två) och bara hänga. Det ska bli jätteskönt och känns som en bra belöning efter allt jobb! : )

På bilden ser ni chocolate chip cookies som jag bakade förra helgen då vi hade Sofia och Erik på besök. Lillasyster fick sig också ett lass i inflyttningspresent på ett loppisfyndat glasfat.

RSS 2.0