En personlig gåva



Det här är ingen ovanlig syn hemma hos mig. Som student slutade jag i stort sett köpa tidningar på grund av ekonomin. Förra året hade jag dock turen att få två olika tidningsprenumerationer i födelsedagspresent. En toppenbra present som räcker hela året. Detta är även en present jag själv ger bort ibland, tycker det är ganska trevligt om man lyckas hitta något som passar personen i fråga. På Tidningsbutiken hittar du både svenska och utländska tidningar och kan genom bara några knapptryck ordna födelsedagspresenten eller kanske morsdagspresenten?  : )

Nu börjas det...




Med mindre än en månad kvar till födelsedagen börjar nu nedräkningen! Samuel har aldrig riktigt förstått det här med födelsedagar och kalas, men visst är det underbart med bakning, pyssel och kalas där  man får chansen att proppa all släkt och vänner med godsaker? : )  Idag har jag börjat planera bakningen lite smått, men jag tar gärna emot tips och önskemål!?

För första gången på länge finns i år böcker med på min önskelista. Längtar efter något att bläddra i som faktiskt har hårda pärmar och inte är kurslitteratur : )  Hittade dessa härliga böcker i veckan på Akademibokhandeln, åh vad härliga bilder de var fyllda med, de hamnade genast på listan! Även kokböcker tror jag ska få lite utrymme på listan... Självklart finns det även en del inredningsdetaljer som Kay Bojesens ursöta apa med även i år! : )

Inspiration



Det var en trädgårdsmässa jag hann med innan jobbet i lördags. Jag följde med hela familjen till Forslunda gymnasiet för att titta på växter och andra tillbehör till trädgården och hittade om inte annat massor av inspiration till vår lilla trädgårdsplätt. Fick också med mig två växter som jag hoppas ska trivas i rabatten. Det var löjtnantshjärta och viol som fick följa med hem. Kanske låter lite tråkigt, men båda blommorna hade en lite "twist" som gör att de passar mig alldeles utmärkt, ska fota senare så får ni se! : )

Nu ska jag åka ner till stan och träffa mamma och syskonen för lite shopping och fika. Hoppas ni får en härlig dag trots regnet!

Vår viktigaste investering inför sommaren!




Naturligtvis var det en grill vi köpt. Då vi inte var helt ense om vad vi skulle ha för typ av grill och hur mycket vi ville spendera på en grill, så beslöt vi oss för att inhandla en vanlig klotgrill, men modellen större (I-L gissade välldans rätt, stor skulle den vara). Så får vi se hur mycket vi kommer att grilla och när denna har gjort sitt, kan vi köpa en lite "lyxigare" grill : )  Behöver jag säga att maten smakade fantastisk då vi premiärgrillade i fredags?

Idag är jag gräsänka då Samuel åkte till Piteå igår. Jag fick stanna hemma för att jobba, men idag kommer belöningen i form av en promenad ner till stan tillsammans med Angelica för att ta en glass i solen! Hann också med en trevlig sak igår, även detta innebar ett härligt köp inför sommaren, ni ska få se senare. Hoppas ni får en skön söndag ! : )

Ätbara saker




Vi håller, som jag nämnde igår, som bäst på att planera hur utsidan av lägenheten ska inredas. Jag är galet sugen på att få lite lådor eller krukor där jag kan plantera. Mest sugen är jag på kryddväxter och jordgubbsplantor - vad kan jag säga, jag gillar att ha saker man kan stoppa direkt i munnen! : )  Hittade dessa odlingsbänkar från Hasselforsgården (Årets produkt på Elmia garden award 2010), men som vanligt slogs  jag genast av tanken på att det måste vara billigare att göra själv.. dessutom får man ju då bestämma måtten. Vet inte hur glad min kära sambo blir dock (gissar att jag behöver lite råd och hjälp vid ett eventuellt bygge), så jag ska kika på Blomsterlandet först som är återförsäljare här i Umeå.

Att bero på saker till trädgården gjorde vi en högst viktig investering inför sommare igår. Vad det är får ni se lite senare! : ) Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

Utomhus



De senaste dagarna har jag försökt spendera ute så mycket som möjligt. Jakten på grill och utemöbler är också igång, men hittills har vi haft lite svårt att få ihop utseende med budjet och funktion! Det är så härligt då man hittar sådana här bilder där man ser piffing som med enkla medel som förgyller en annars ganska tråkig sittgrupp... Blir att klura på det här några dagar till känner jag! :)


Bild: Egen montering av foto från Alvhem

Välkommen våren



Någon grupp med trädgårdsmöbler har vi inte hunnit införskaffa ännu, men jag köpte mig en solstol på Rusta i helgen i förebyggande syfte inför sommaren. Den är dock redan välanvänd. Igår åt jag frukost ute i solen och idag passade jag på att ta med min lilla laptop ut i solen och gjorde mestadels skolarbetet ute på altanen. Jag måste säga att lägenheten hade nog kunnat se ut hur som haver, dessa stunder utomhus är ovärderliga och jag är så glad att vi stod fast vid vårt krav på uteplats då vi letade lägenhet. Detta konstaterar jag efter två förmiddagar i solen! : )

Vad gör ni i veckan, hinner ni njuta av solen?

Ljuset i tunneln...



Äntligen, i fredags fick vi lämna in c-uppsatsen! Nu väntar bara en nervös vecka innan vi får tillbaka den för att sedan kunna göra eventuella kompletteringar, men vilken känlsa det var att få lämna den ifrån sig och veta att det så gott som är gjort! Mamma och pappa var snabba och kom förbi bara snett efter att jag kommit hem med dessa fina blommor. Mammsen har koll på vilka favoritblommorna är! : )

Den härliga känslan av lättnad har som suttit i sen hela helgen. Fredagen inleddes med ett trevligt besök från (numera nästan grannar) Sofia och Viggo. Vi fikade och surrade bort ett par timmar. : )  I lördags hade vi äntligen inflyttningsfesten, det blev riktigt trevligt och seent! Då vi hade några vänner som sov över dukade vi på söndagmorgon fram ordentlig frukost och vi tjejer blev kvar vid bordet i säkert 2 timmar. Sedan tog jag och lillasyster en promenad och fick med oss årets första dajmstrut hem. Denna avnjöts i solen på vår altan! Helgen avrundandes med ett kort besök hos mamma och pappa för att hämta sommardäcken som fortfarande inte sitter på bilen.

Jag förlängde också helgen och tog ledigt från skolarbete igår för en shoppingtur på stan med lillasyster. Det blev en del nyttigheter och onyttigheter, men ingen bikini som var det jag egentligen behövde. Så det får bli en ny shoppingdag snart igen. Hann också förbi till optikern och fick veta att "falsk närsynthet" är det som orsakat min huvudvärk de senaste veckorna. Tydligen måste jag inte bara träna magmusklerna inför sommaren utan nu också ögonmusklerna... Det kan ju bli lite spännande! Skönt var det i alla fall att få veta att jag inte behöver glasögon än på ett tag. : )

Lurad?



Ja än lever jag och nu är det bara finputset kvar på uppsatsen, vi planerar att lämna in den imorgonförmiddag, så lite spännande är det nu! : ) Annars har det precis som förra veckan varit mycket jobb och möten även denna vecka, så nu håller jag tummarna på en lugn helg och en lugn vecka nästa vecka. Förhoppningsvis inleds helgen redan imorgon med ett besök från Sofia och Viggo och sen lite shopping på lördag. Sedan är det faktiskt dags för inflyttningsfest på lördag. Så en lugn helg blir det kanske inte, men jag tror det blir trevligt i alla fall, och det är ju huvudsaken.

En mindre rolig sak är att jag tror att jag för första gången blivit lurad av en Internetbutik. Jag älskar mina muggar från Cult design (på bilden), men de tillhör en serie som ganska nyligen utgått. Trots att jag egentligen har så jag klarar mig så tänkte jag då jag lyckades hitta dem på webbshopen Inspiring you att jag kanske skulle behöva ett par till. Så jag beställde fyra kaffemuggar, en sockerskål och en liten kanna i serien. Samma dag drogs pengarna från kontot (ja jag var så dum att jag betalade i förskott för att slippa extra avgifter) 3-4 dagar skulle leveransen ta, men det nu har det snarare gått 4-5 veckor sedan beställningen. Något telefonnummer hittar jag inte och jag har provat maila Monica Danielsson som har butiken vid minst 4 tillfällen. Vad gör man? Ska man hoppas att grejerna dyker upp, se sina pengar som förlorade eller kan man anmäla till någon?


Uppdatering: Tack för er uppmuntran och hjälp! Jag har kollat upp detta lite nogrannare med juridikkunniga vänner, och jag kan göra både en polisanmälan för stöld och avtalsbrott samt en anmälan till konsumentverket. Har gett Monica som driver butiken ett par dagar till att höra av sig med en lösning. Ska också försöka få tag på henne via hennes arbetsgivare som jag lyckats luska rätt på. Vill egentligen inte ställa till med en stor scen för några hundralappar, men ingen gillar ju att bli lurad. Dessutom vill jag gärna se att ingen annan behöver bli av med sina slantar!

Uppdatering: Det löste sig. Fick efter många om och men tag på Monica som lovar att betala tillbaka pengarna. Hon ska lägga ner webbshopen och har inte administrerat den ordentligt de senaste veckorna. Men ber om ursäkt och ska förhoppningsvis sätta tillbaka pengarna på mitt konto. Så nu håller vi tummarna för att det blir så också. Där ser man, det finns kanske hopp för mänskligheten! : )

Livstecken...




Ja, jag lever och jag är tillbaka på hemmaplan sedan förra helgen. Tyvörr har dock all min vakna tid denna vecka gått till uppsatsskrivande, jobb och... nej det var nog bara det! Men nästa vecka ska uppsatsen in och sedan kommer jag förhoppningsvis ha lite tid för roligare saker. I helgen jobbar jag, men för övrigt så ska nog uppsatsen få ligga så nu håller jag tummarna för vackert väder och kanske något loppisfynd på söndag! Får se om Samuels föräldrar dyker upp en sväng på söndag också då de är i stan, som tur var hann jag med att baka lite innan påsk! : )

Glad påsk!




Oj, den här veckan har bara sprungit förbi... Det har varit mycket med min c-uppsats. Vi har skrivit eller haft möten på dagtid, haft intervjuer kvällstid och så har jag dessutom jobbat, så jag har knappt varit hemma känns det som. Men imorgon åker jag till stugan med familjen i ett par dagar för att vila upp mig inför slutsprurten! Hoppas ni alla får en trevlig påsk, med massor av godis och god mat! :)

RSS 2.0