Oh my goood!

 



Fria i idol, är det romantiskt? Vad säger ni tejer, skulle ni uppskatta om er pojkvän friade till er live i TV? Själv skulle jag nog mest tycka att det var pinsamt...  Så här snygga naglar har jag i alla fall nu. Det var jättesvårt att fota naglarna, fingrar är inte så galet snygga faktiskt! : )

 


Tjejmässa




Har varit en lång dag, började 8.00 och var inte hemma förrän efter 19.00 ikväll... Det har varit Tjejmässa "It´s a girl thing" hela dagen lång, och vilken dag det var! Vi har haft aktiviteter som scrapbooking, gratis manikyr, dansuppvisning, armbandstillverkning, sumobrottning, försäjning, information och en massa annat! Tror och hoppas att alla hade jättekul! 

Jag måste bara passa på att ge en stor eloge till Inga-Lill (Konstnärsshopen) som var den som höll ut längst av aktörerna, trots att hon hade bordet fullt av pysslande tjejer från öppning, du är underbar!!

Även Nailzone höll ut länge och jag lyckades som sista person få mina naglar fixade, ska visa senare... Nu blir det chips, Idol och lite inredningsbloggar! : )

Vad är en bal på slottet.. utan klänning!?




På lördag ska jag och Samuel på Halloween-fest med utklädning.. Har paniiik, vad ska man egentligen klä ut sig till? Allra helst skulle jag vilja vara Sagoprinsessa, men jag tror inte att det finns några hyrklänningar kvar och tro det eller ej, men jag har ingen prinsessklänning i min garderob! : ) Någon som har ngt kul tips på något som går snabbt att slänga ihop? Gärna ngt vi kan vara i par?

Livet återvänder...



Sådär ja, då var man tillbaka på praktiken, känns rätt skönt faktiskt. Lite snorig och hes är jag fortfarande men det är ju lov på skolan så lite mindre ungdomar är det! :)

Det här tipset kanske borde kommit innan helgen, men ni får hålla det i minnet helt enkelt. Smakade den nya Marabou Sensation, Yoghurt & Rasberry för någon vecka sedan och den var jättegod! Lite mäktig kanske, skulle varit lite mindre yoghurt och lite mer choklad, men det får man väl lösa själv i så fall!  : )

Behöver drömma mig bort...




Blev en riktigt bedrövlig helg här hemma, tog det som tidigare nämnt bara lugnt och satt mest och hostade tillsammans i soffan. Även idag är vi båda hemma och sjuka, fast jag känner att det kanske äntligen börjar ge med sig lite nu, så jag hoppas på att kunna återgå till praktiken imorgon! De första dagarna som sjuk spenderades liggandes i soffan. Men de senaste dagarna har jag kunnat sitta upp i alla fall i perioder, och jag kan erkänna att den mesta av den tiden spenderats vid datorn, drömmandes om härlig inredning och annat till nya lägenheten! Gillar ni som jag lampan MHY från Urban Living så pågår just nu en tävling hos Frida, allt du behöver göra är att hitta dina favoriter hos Urban Living. Ovan ser ni några av mina! : )

Muffins någon?




I somras då vi var i London såg vi på Harrods en massa varianter på vanliga julkulor. Det har ju funnits här  välldans länge också, men i år har Åhléns utbud tagit helt nya mått och många av prydnaderna som bakverk, skor och handväskor känns igen från Harrods! Hur dekorerar ni granen i december? Julekulor och glitter eller påfåglar och handväskor? Själv är jag lite sugen på en muffin, men vem är förvånad? : )

Ljus i höstmörkret...



Så här i höstmörkret tänder vi mycket ljus. Jag har mest ljusstakar för värmeljus, men tycker det är mer stämningsfullt med kronljus. Har sett dessa underbara ljusstakar Björkefall på bland annat min favoritblogg, och hoppas verkligen att de finns kvar på IKEA, då vi åker dit efter jul, i så fall får det nog bli både minst en svart och en vit! :)

Lördag






Ibland behöver man bara en riktig myshelg.. En sådan har det sannerligen blivit hemma hos oss. Jag är fortfarande krasslig, nu mest halsont och tappar rösten titt som tätt. Även Samuel har börjat bli lite förkyld. Så det blir bara mys, film och godis för oss ikväll! Någon som tycker detta är toppen är Tindrus, hon ligger och åmar sig som en liten orm och vill bara kramas hela tiden! : )

Monstervirus!







Det inte bara jag som fått virus i det här huset, tydligen har jag smittat datorn också. Vi fick någon supervirus igår som knäckte hela hårddisken! Samuel lyckades dock säkerhetskopiera över allt viktigt till Markus dator. men han har inte hunnit lägga in det på datorn igen. Detta innebär att jag tappat alla mina "Favoriter" dvs. listan som var gaaalet lång med alla bloggar jag kollar nästan dagligen! Det innebär också att jag inte har Photoshop och därmed inte kan redigera mina bilder alls. Slutligen innebär det också att allt material gällande bilder, inspisationsmappar mm. ligger hemma hos Markus. Förhoppningsvis fixar Samuel det i helgen!

Hoppas ni får en härlig fredag och att snön faller sakta även utanför erat fönster! : )



Bild från Svenska Barnrum, Deigner Karin Mannerstål - Monster

Räddare i nöden

 


De senaste dagarna har nyponsoppa och glass varit mina bästa vänner! Idag känner jag mig äntligen så pigg så att jag kan äta fast föda utan alltför mycket ansträngning! Dricker aldrig nyponsoppa i vanliga fall, men visst väcker det lite barndomsminnen? : )

Vilket år sa du att det var?


I denna artikel i Aftonbladet idag var det Margareta Brandby-Cöster Teologie dr, präst och ledamot av Svenska kyrkans teologiska kommitté som skrev "Äktenskapet tunnas inte ut för att homosexuella får gifta sig". Hon skrev en massa andra bra saker också som t.ex. att "Svenska kyrkan har arbetat med frågan om homosexuellas plats i kyrkan sedan tidigt 70-tal. Den är alltså grundligt beredd under lång tid."

Jag tycker det hon sa var bra, men det kändes som att man läste en artikel från just 70-talet. Jag trodde det var länge sen vi kom överens om att Gud inte hatar homosexuella, eller? Jag tror inte Svenska kyrkan har så stort val, tror de måste börja se att Bibeln kan vara lite färgad av hur människors värderingar såg ut då den skrevs... Håller i alla fall tummarna för mina homosexuella vänner idag!

Glass i stora lass!

När man är sjuk är det skönt att bli lite ompysslad! Min sötaste sambo har köpt hem en massa glass till mig, finns det något som är godare då man har ont i halsen? : )

Julen är här??



Uppdatering: Jag lever, mår lite bättre än igår bara lite feber kvar, så jag är hemma från praktiken. Var en tjej på min praktik som sa "Ingen kommer att tacka dig för att du kommer sjuk och jobbar", och det är ju faktiskt helt sant!

Idag vaknade jag sent när jag slog på TV:n satt man och diskuterade och provsmakade julbord! Tidigt? Tydligen inte, Samuel ringde ca 30 minuter senare och sa "Ska vi inte äta julbord på Levarhotell i december?" Tydligen hade han sett reklam om det... OCH sen öppnar jag mailen och har fått "Skapa julstämning" från Panduro Hobby... jag älskar julen men man hinner ju bli leds innan december! Har ni sett några "jultecken" än?

Host host...


Jag brukar aldrig bli sjuk, men igår då jag kom hem från jobbet hade jag från lite snuva plötsligt fått 39 grader feber! Efter att ha sovit i tolv timmar känns det dock lite bättre, så det är nog ingen svininfluensa i alla fall! Hoppas ni får en bra dag, jag ska bädda ner mig med en mugg nyponsoppa igen!

Att fråga på rätt sätt...


Samuel kom just hem från jobbet och eftersom jag ska jobba ikväll frågade jag om vi kanske skulle börja med maten? Svaret belv "Skulle du kanske kunna tänka dig att äta något som inte finns i vårat hem just nu?" Ett mycket smidigt sätt att fråga om vi inte kunde ta en hanburgare på MAX, han är ju lite söt ibland! Självklart var jag inte så svårövertalad då han la fram det sådär... ; )

Frågan som delar Sverige




Vad tänker ni angående vaccination? Blir så förvirrad då jag kommer på jobbet och alla är uppdelade i två läger. Vissa vägrar i sten och andra tycker det är självklart! Man har hört mycket konstigt om kvicksilver och för lite tester. Men samtidigt skulle de väl inte vaccinera stora delar av världen med något som kan vara farligt? Jag lutar nog åt att lita på sjukvården i det här läget... Hur gör ni, kommer ni att vaccinera er?

Danskt ute och inne!

 

 




Som de flesta av er vet så kommer vi att flytta från centrum, utan balkong och inte en gräsplätt i sikte... till ett mysigt område nära skog och natur. Som ni såg på bilden jag la ut igår får vi också uteplats (faktiskt två stycken). Detta peppar till fin inredning även utomhus! Har en stark förkärlek till dansk design & Eva Solo är en stor favorit! Är extra sugen på fågelmataren i glas, regnmätaren och fågelbadet! Kanske får bli en fågelmatare i julklapp till mig själv. Kan ju vara mysigt vintertid! :)

Till tomten:





Åh, nu är "vill ha-begäret" stort, lika bra att börja skriva önskelistan till tomten snart! Som tur är har jag även lite presentpengar undanstoppade till precis ett tillfälle som detta, så vi får väl se vad det blir! : )



Bilder:
Perlan Living, KG Design, DesignOnline & Formex

Drömma måste man ju...



Äntligen har jag en dag ledig utan några "måsten" inplanerade. En del saker är inplanerade som träning och en fika ikväll med några klasskompisar, men det är en annan sak än att måsta göra saker! : )

Denna lediga eftermiddag planerar jag göra absolut inget annat än att sitta och surfa efter inspiration till nya lägenheten. Kanske tar jag även en tur på stan och kikar runt lite! Varför tycker jag att det måste börjar redan nu, då vi inte flyttar förrän i januari? Det tycker jag inte, men det här är nog flytten jag ser fram emot mest just nu, och då tänker jag att sånt solljus i själen behövs då vintern kommer smygande. Dessutom när det börjar närma sig kommer man nog ändå vara så uppe i att packa flyttlådor, linda in glas i bubbelplast och få ryggskott av att bära möbler... så då hinner man ju inte inspireras... sen bor man in sig och bli hemmablind och då kräver det så mycket att tänka om... så alltså väljer jag att inspireras och drömma idag! : )

Grattis Pappa på Födelsedagen!



Har jobbat som en galning hela veckan, men ikväll är det kalas! Världens gulligaste pappa fyller år... nämligen min! ; )  Så ikväll blir det storkalas med familjen och lite släktingar. Hoppas ni också får en trevlig kväll!

Stort grattis på födelsedagen Pappa!

Hemma igen...




Nu är både jag och Samuel hemkomna från kalas. Ska strax lägga oss i var sitt hörn av soffan och oja oss över allt fika vi ätit! ; )

Viggo hade sitt stora kalas igår, men det blev ju både tårta och paket idag också, så man får väl säga att det var kalas igen? Innehållet i paketet var inte alls lika intressant som fikat, vattenflaskor eller balongerna... Men förhoppningsvis så kommer han att leka med den så småningom! :)

Kalas




Blir "bara" ett kalas för mig idag, skickade iväg Samuel ensam på det andra. Kändes dels stressigt att sitta och kolla på klockan hela första kalaset och sen kändes det så haffsigt att inte hinna stanna mer än typ två timmar på något av kalasen. Så då delade vi helt enkelt på oss! :) Skickade i alla fall med dessa Cupcakes som jag bakade igår till Samuels mormor! Nu ska jag skynda mig att göra mig färdig så jag tar mig iväg till Viggos kalas också! :)

Godis & Film



Åh vad skönt det är att vara ledig på helen. Nästa vecka är det jobb som gäller, så jag passar på att mysa hemma (har inte råd med så mycket annat heller, tyvärr!). Ikväll blir det "The Proposal" och en massa godis!

Uppdatering: Filmen The Proposal var supermysig, perfek för en myskväll hemma!

Angelica on the runway




Idag var vi och kikade på Angelica som var vår egna Top Model à la Umeå Fashion Wknd! Hon var grym och såklart toppensnygg och framförallt hade hon det sjuuukaste håret, det var riktigt coolt! :)

Nu blir det myskväll à la godis och film för mig och Samuel, och imorgon blir det kalas x2!

 


Viggo 1år!

 




Grattis till lilla Viggo som blivit så stor nu. Kommer ihåg då jag fick ett telefonsamtal för ett år sedan om att han kommit till världen. Känns som att det var alldeles nyss. Är så glad för Sofia och Eriks skull som fått en så snäll och fin son. Grattis även till er som varit föräldrar i ett helt år! Lite sugen blir man ju också, men var sak har sin tid och för min del får det vänta ett par år till! : )

Uppdatering:
I-L: Tack för de orden. Sånt värmer! :)


 


Höst = Säsongsstart!

 





Nu när hösten kommit drar äntligen alla serier igång igen. Ikväll var det dags för Desperate Housewives, som jag har längtat! Fick gå hem lite tidigare från jobbet ikväll, så jag hann faktiskt hem i god tid för premiären och vilket härligt avsnitt det var!  :)


Sushi




I fredags gick jag och Angelica på Sagami och åt sushi! Har inte ätit det så mycket tidigare, men det börjar verkligen bli en stor favorit... Maten var toppengod och vi hade jättetrevligt! Vi saknade bara Sofia, men henne får vi träffa imorgon, ska bli jättemysigt! :)

Kungsgatan





Idag skriver vi på de sista papperna angående lägenhetsköpet och i eftermiddag går kontraktet igenom, så då är vi även på papperet lägenhetsägare från och med januari! :) Nu börjar det ju också slå oss att vi kommer att flytta från vår charmiga lägenhet mitt istan! Självklart finns det många saker man är glad att slippa men vi har ju trots allt haft det bra här, så det blir lite dubbla känslor... Men självklart är vi mest toppenlyckliga och längtar massor till januari!

 


Tjejkväll på jobbet




Varje måndag har vi "girls only" på jobbet. I veckan fick jag baka Cupcakes med tjejerna vilket var toppenroligt! De var jätteduktig och på bilden syns bara några av alla de vackra konstverk som skapades under kvällen!

 


Hurvens!



Minusgrader, Frost & Vinterjacka, nu är det höst! Skulle tro att man bara kommer att vakna en dag snart så är det helt plötsligt vinter och snö..! Har varit en stressig vecka med mycket jobb, så nu ska det bli skönt att vara ledig tre hela dagar och kanske hinner man njuta av en höstpromenad eller två! :)

RSS 2.0