Mer sommarVilken otroligt grå och trist höst det är, tror jag kan räkna mornarna jag vaknat och det varit sol ute på bara en hand! Som tur är var det ju en underbar sommar som vi nu får leva på framöver. Här kommer lite fler bilder, bland annat från vår förlovning. Det var den 28 juli som Samuel friade och vad jag svarade kan ni ju se! :)

För övrigt är det lite kaos just nu, i tisdags bestämde sig nämligen vår Toyota att "nu får det vara nog" och står nu på en verkstad i väntan på domen på måndag. Detta hade kanske inte varit någon kris om det inte varit så att jag inte tar mig hem från jobbet då jag jobbar kvällstid på grund av för dåliga bussförbindelser. Som tur är har jag ju en fantastisk familj och både mamma och pappa och min underbara mormor ställer upp och lånar ut bil. Håll tummarna för oss på måndag, är inte sugen på att köpa ny bil!

Höst i luftenHösten har kommit på allvar men även om dagarna är lite svalare och frostnätterna känns nära, så är det ju fantastiskt vackert ute. Igår strålade solen och vi begav oss ut på en liten cykelutflykt och hamnade slutligen på en vandringsled ett par kilometer hemifrån. Med fikasäcken i högsta hugg tog vi oss upp på ett litet berg där vi drack varm choklad och kikade på utsikten. Jag håller tummarna för fler vackra höstdagar men i värsta fall får vi krypa ihop i soffan och dricka varm choklad inne istället.

Kameran som fyllts med bilder från semestern, bröllop och kalas hela sommaren har fått vila lite på senaste tiden. Hoppas dock på ny inspiration och kanske lite tips på söndag, då ska jag nämligen gå en liten fotokurs med Nikon. Om jag efter den kan ta hälfen så vackra bilder som dessa, så är jag mer än nöjd!

Leva kungslador

Sista dagen precis innan vi skulle åka hem hade jag lite ångest över att jag inte hunnit se Camilla Jensens vackra keramik som jag hört talas om innan vi åkte. Så jag googlade lite snabbt och såg att adressen såg ut att ligga på väg mot Visby. Och visst var det så, den till synes ganska trista ladan som skyltade med billiga grillkvällar vid vägen, som vi passerad varje dag, visade sig vara en av resans höjdpunkter.

Inte nog med att vi fick se på och handla keramik. Ladorna innehöll också allt från husfabrik med visningshus till café och en liten gårdsbutik. Så här spenderade vi de sista timmarna innan vi klev ombord på färjan och begav oss hemåt.

Tillbakablick

Lovade ju att visa pallkragen då den blev klar. Det har den såklart varit ett bra tag och den här bilden togs i början av sommaren. Nu är den alldeles överfull och i helgen ska jag plocka in de sista kryddorna och rabarberna för att kunna njuta av dem senare i höst och vinter. Tänk vad mycket man kan njuta av ett litet litet trädgårdsland.

Gulliga pappsen ordnade efter min vädjan ytterligare en pallkrage, så nu återstår att se vad det blir av den till våren.

Gotland


Här kommer lite bilder från underbara Gotland, dit vi definitivt kommer att komma igen. Inte minst då vi nu har en otroligt kär vän i Visby.

De första bilderna är tagna på Furillen en halvö på nordöstra Gotland. En helt fantastisk plats med en gammal öde kalkstensfabrik och stora kalkstenshögar. I kontrast till det vackra hotellet Fabriken och den vackra naturen är detta en otroligt vacker plats och hit vill vi definitivt komma igen. Att hitta dit var inte så lätt då det inte finns några skyltar, det är nästan så att man misstänker att Gotlands invånare vill behålla denna plats lite hemlig.

Sen kommer en bild från Skulpturfabriken där Stina Lindholms otroliga skapelser i betong, sten och andra råa material. Fler bilder kommer härifrån i ett senare inlägg.

De sista bilderna kommer från Fårö och dess mäktiga raukfält. Här spenderade vi en hel dag med att mest bara klättra runt bland raukar, titta på fossiler och plocka vita silkeslena stenar med oss hem.


RSS 2.0