Washi

 
 
 
 
 
En stor favorit i pyssellådorna just ni är washitejp. Den hamnar på gamla konservburkar, julkort, inspirationsväggar, pennor och paket. Användningsområdet är hur stort som helst och då kan man ju ursäkta att man köpt på sig cirka 20-25 olika färger och möster - eller hur?
 
 
Ett tips om du är ute efter många färger i små mängder är att kika på Ebay eller Etsy - där kan man köpa små trådspolar med bara ett par meter av varje färg till en lite peng. Sen är det bara att sätta igång att tejpa på precis vad som helst. Fördelen med denna form av "papperstejp" är att den är lika lätt att ta bort igen.
 
 
Bild: Privat

Ugglor

 
 
 
 
 
 
Inspirationen till att blogga har inte försvunnit. Däremot har stressen satt sina klor i mig de senaste 2-3 veckorna. Vi har en stor omorganisering på gång på min arbetsplats och jag vet inte riktigt vad detta kommer att innebära för min del. Antingen kan resultatet bli toppenbra, eller ett stort steg tillbaka. Förhoppningsvis kommer besked snart.
 
 
Värre är att vi haft en incident på jobbet för två veckor sedan. Detta har resulterat i både en stress i arbetsgruppen, men också oro och brist på trygghet hos ungdomarna vi arbetar med. Arbetsklimatet är med andra ord långt ifrån på topp just nu. Jag har dock lovat både mig själv - och min nästan lika stressade man - att försöka dra ner på tempot, sluta arbeta övertid och hitta lugnet igen. Så nu är det skräpning! ; )
 
 
Slut på klagandet - Måste bara visa upp dessa söta små ugglor som jag pysslade ihop för ett par veckor sedan. Hittade inspirationen på nya favoritsidan Pinterest. Ugglorna blev en stor hit på jobbet och ungdomarna gjorde superfina egna varianter förra veckan. Det bästa är att allt material som krävs är en toapappersrulle och en tuschpenna - perfekt även för dig som saknar pysselfingrar! ;) 
 
 
Ställ helt enkelt rullen på ett bord. Tryck med fingret lätt på ena kanten så att den viks inåt. Gör precis samma sak på motsatt sida, så kanterna läggs omlott. Sen är det bara att måla. Inget lim, inget kladd!
 
 
 
Bild: Privat

Handarbete

 
 
 
 
Just nu är jag inne i en period då inspirationen sprutar ut genom öronen. Allt känns roligt att pyssla med, hittills har det blivit kreationer av toapappersrullar, garn och lera.
 
Nästa projekt är stickning. Jag vet att jag någon gång har kunnat sticka, men måste färska upp minnet. Som tur är har jag kreativa ungdomar på jobbet som mer än gärna står till tjänst, så detta blir ett projekt för kvällen. Visst kunde man haft det sämre när man jobbar fredagkväll?  : )
 
 
Bild: Andrella via Pinterest

Höstinspiration

 
 
Nu är jag tillbaka här på den gamla bloggen. Den tillfälliga bröllopsbloggen kommer att finnas kvar, men nu är det kapitlet i vårt liv avslutat. Härligt var det, men det känns ganska bra att vara tillbaka i verkligheten igen.
 
 
Ute bara regnar det, men dessa bilder från förra hösten värmer gott tillsammans med en kopp te. Snart blir det ett pass på gymmet och kankse ett litet besök till centrum. Skulle behöva hitta en varm täckjacka innan minusgraderna slår till med full kraft.
 
 
Vet inte riktigt hur mycket bloggande det kommer att bli, men just nu har jag mycket idéer och funderingar. Dessa är det alltid trevligt att dela med sig av, så framöver kommer det nog en del inlägg i alla fall! :)
 
 
 
Bilder: Privata

RSS 2.0