Första Advent




Som planerat  blev det lite skyltsöndag och sen lite glöggmys med familjen hemma hos oss igår (pappsen bjöd dock på lussebullarna). Jag hann också börja julpynta, blev tyvärr inte lika klar som jag tänkt så jag får hålla på någon dag till, men det ska nog gå bra.

Den fina burken med lock var mitt andra "fynd" på Mias Lustgård häromdagen, därifrån kommer även ljusmachetterna till min change-ljusstake, men de är från förra julen. Pepparkakorna var tyvärr inte hembakta, men pepparkaksdegen står redo i kylen, väntar bara på att syster yster ska ta sig för att komma hit och baka dem med mig!  Sammanfattat hade vi en mysig första advent, hoppas att ni också hade det trevligt (särskilt min sötaste kusin som fyllde år)! :)

Förberedelser...



Så här såg det ut på torget igårmorse. Man höll på att sätta upp den stora julgranen! Väntade med spänning för att se om de skulle tända den också, men de verkar vänta med det till på skyltsöndag! Snögloben/igloon lyser dock lite mysigt. Från vårt fönster ser det ut som att den är gjord av snö, och jag har medvetet inte tittat närmare på den då jag hört att den består av en massa gamla ICA-kassar! Nu lääängtar jag massor till på söndag då jag ska julpynta, tror det mesta kommer att åka fram på en gång i år. Det känns som att man vill hinna med julen ordentligt innan vi ska börja flyttpacka, så då får det bli så! : ) Eftersom vi åker till Piteå ikväll och är borta hela helgen så städade vi ordentligt igår, så nu är det bara att börja pynta på söndag!

Hur gör ni? Vad tar ni fram på söndag, bara ljusstakar och stjärnor eller hela kalaset kanske?

Gratis är gott!




Som ni vet är jag ju lite lätt beroende av CULT Design och jag tror jag tipsat om deras blogg tidigare. Hur som haver jag vill bara tipsa om den här länken, skriv ut kupongen och spring till Mias Lustgård så får du en Ketchup-pump alldeles gratis! : ) Var där idag och hämtade en, passade också på att handla en fin sak från deras julsortiment som jag kanske visar senare! : ) Ha en toppenbra tisdag, nu ska jag iväg på praktiken!

 


Tävlingstips igen!



Tycker du som jag att ett av dessa fina zinkhus skulle bli ett bra tillskott i vintermörkret kan du vara med och tävla om ett här! :)

Tack!




Innan helgen kom Samuel hem med de här fina blommorna till mig. Vita liljor är min favoritblomma och lite imponerad är jag att min sötnos uppfattat detta, då det nu doftar underbart i vårt kök! : )

Ny vecka!

 


Ny vecka och jag känner mig ovanligt pigg med tanke på att jag haft fullt upp de senast veckorna. Idag har jag inte hunnit så mycket, varit på praktiken till 21:30. Vi har ju iofs tjejkväll på måndagar så kvällen har varit mycket trevlig, ska visa senare i veckan vad vi pysslade med idag! : )

Idag satt jag och ett par elever och klurade på det här med årets julklapp, det slutade med att vi tog fram en lista och tittade vad som varit årets julklappar genom åren. I år är det ju som troligen ingen missat spikmattan. 1990 var det dock en wok. Efter diskussionen var jag så sugen på wok så det var precis det jag lagade till middag då jag kom hem, jättegott var det! När jag var liten åt vi ofta wok, varför slutade man med det? Är ju enkelt och väldigt lätt att variera, så det rekommenderar jag! ; )

Tävlingstips!




Tävla om en fin kudde hos Sofie med bloggen Homestyling, i samarbete med Design Online! Jag är med och tävlar, om du också är det, lycka till! :)

Helgen



Helgen har varit lugn. I fredags hade jag, Jossa och mammsen en riktig mysdag med fika och lite lite strosande i ett par affärer. Spenderade även kvällen i familjens sällskap. Igår bjöd vi våra småbröder på middag och sedan begav vi oss alla fyra till Aula Nordica för att se Magnus Betner. Det blev en mycket trevlig kväll och vi skrattade alla så att tårarna rann! : ) Söndagen har spenderats hemma, vi har städat lite, men mest legat i soffan och myst framför TV:n så blir nog även läget ikväll! Hoppas att alla haft en trevlig helg!

Lördagens maskeradfest




Jaha då har ännu en helg nått sitt slut... I fredags hade vi en toppenmysig kväll hos Sofia och Erik tillsammans med Angelica och Mattias! De bjöd på underbar mat och vi kom inte hem förrän seeent! : ) I lördags var det dags för 50-årskalas för Samuels mostrar i Vännäs, temat var maskerad och alla var jättesnygga. Allt från transor till dykare dök upp och det var verkligen en jättetrevlig fest!

Söndagen har verkligen brytit fest-temat, jag spenderade nämligen 5 timmar uppe på kallvinden och rensade förrådet. Fick lite hjälp av Samuel efter några timmar och resultatet blev: 3 säckar kläder, 2 säckar med prylar och en massa kartonger direkt till soprummet! Hann även sortera 4 lådor som ska få åka på loppis efter jul. Känns såå skönt att vi har gjort klart det nu i alla fall, så slipper vi i januari då det troligen är betydligt kallare. Hoppas ni också haft en trevlig helg!

Pyssel!




På måndagar är det fortfarande praktik och tjejgård som gäller! I måndags var det Decoupage som gällde, men vi kom också på annat man kunde göra av alla fina papper. Bland annat vek vi dessa fina askar, ovan ser ni mina försök! Blir nog lite fler försök framöver... : )

Tävlingstips!



Älskar dessa Zinkhus från Walther & co som finns hos Carlsson Interiör. På CarlssonKarlsson en av mina favoritbloggar och även grundaren av Carlsson Interiör kan man just nu tävla om ett av dessa. Detta för att fira att webbshopen fyller ett år! Jag tävlar, om ni cokså gör det önskar jag er lycka till! :)

Korvgryta





Provade detta recept från en av mina favoritbloggar i veckan. Är inte så förtjust i korv, men det här var en lite annorlunda version som gick hem hos både mig och Samuel!

Torsdags-helg

 



Jobbar hela helgen, igen! Så jag passade på att ha lite helg i torsdags då jag var ledig istället! : ) Jossa kom in till stan på förmiddagen så vi hann springa en massa på stan och kika innan lillebror mötte upp oss. Sen blev det Subway innan vi skyndade hem för att fika med Angelica innan vi tjejer gick på bio på kvällen! Eftersom bio kräver snacks, så hade jag bara köpt hem OREO's till fikat, hade aldrig provat dem förrut men de var försvinnande goda, vi åt i alla fall upp hela paketet så de kan jag rekommendera! : )

Nu närmar vi oss...




Nu börjar flytten äntligen kännas lite närmare... Vi har börjat säga upp alla avtal och abonnemang, lägenheten är överskriven i veckan på Markus (Samuels lillebror) osv. Så nu börjar det faktiskt kännas lite verkligt : )  Idag ska jag på lite spaning på stan med lilla systeryster, så det blir säkert lite inredningsbutiker också, är så roligt att ha något att se fram emot!


Så mycket jag...

 


De här väggordet finns hos Vimsadekor, hur underbart är det inte?! Skulle verkligen passa mig perfekt! Finns i flera olika färger, men just nu lutar jag nog åt det här eftersom vi ska ha grönt som accentfärg i nya köket. : ) Har redan en tavla med texten "Keep calm and carry on", men den här var finare och hamnar definitivt på listan till tomten!

Julpynt!




Sådär, nu har mitt datageni till sambo fått hjälpa mig. Var tydligen någon färg-iställning som hade ändrats i Photoshop, tur han är bra på felsökning! Var på Mias lustgård igår, hade redan spanat in julens nyheter på Internet, men nu har jag också klämp på dem live. Några av dessa kommer definitivt att inhandlas... Som tur är har jag ett outnyttjat presentkort som jag sparat för just det här tillfället! : )

Att bero på julen var jag förbi på Konstnärsshopen igår OCH idag, i och för sig för jobbets räkning, men nu kliar det verkligen i fingrarna. De hade fått in så mycket fint... Kanske får bli lite julpyssel nästa vecka!


Bildproblem!




Är det någon annan än jag som har problem att lägga upp bilder som redigerats i Photoshop? Bilder direkt från google eller foton går att ladda in, men så fort jag gjort om den i Photoshop blir det tokigt!

 


Härlig Söndag...



Igår hade vi finmiddag, Markus kom på besök och Samuel lagade toppengod mat, fläskfilé och rotsaker i ugnen med bearnaisesås till... Mmm! Lagom till efterrätten kom även Carro på besök, så det blev en riktigt trevlig kväll också! Nu ser jag fram emot vår pysselkväll som vi ska ha framöver, börjar ju snart vara dags att komma igång med julkorten! : )

Finbesök...

 

 



Förra veckan var Ida på besök i Umeå, vi hann med en fika på Wayne's i torsdags. Mysig kväll med skvaller och gott fika! : )

Gamla hederliga kokböcker...




Ibland tycker jag att man blir så fast i att alla recept går att hitta på Internet att man glömmer att man har en massa kokböcker hemma. Vi har försökt bli bättre på det och förra veckan passade vi på att göra piroger. Receptet finns i klassikern "Vår kokbok". Det är egentligen en väldigt bra kokbok, mycket billig och lättlagad mat och bra förklaringar, tycker bara det är så tråkigt med kokböcker med lite bilder.. Men pirogerna fick i alla fall höga betyg, det kommer vi att göra igen! : )

Pirogdeg med potatis

350 g kokt pressad potatis
ca 4½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör

Pressa den kokta potatisen. Blanda mjölet med salt och bakpulver i en skål. Lägg i potatisen och rumsvarm smör. Arbeta ihop till en deg. Den kan kavlas ut genast eller låt ligga kallt och övertäckt någon timme.

Fyllning med köttfärs

1 gul lök
1 morot
250 g blandfärs
1 msk smör
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 msk tomatpuré

Skala och hacka löken, skala och grovriv moroten. Bryn färsen i fettet i en stekpanna. Låt lök och morot fräsa med köttfärsen några minuter. Smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Låt fyllningen svalna.


Utbakningen

Dela degen mitt itu. Kavla ut varje del till en stor degplatta ca 30*40sm. Sporra eller skär den till 12 rutor med ca 10 cm kant eller ta ut rundlar med ett mått, ca 10 cm i diameter. Lägg i ca 1 msk fyllning på varje pirog. Spara en kant. Pensla ev kanterna med vatten eller uppvispat ägg. Vik ihop och tryck till degkanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 10 min.

Ibland behövs så lite...



... för att man ska bli så glad. Den här tablettasken kom Samuel hem med igår till mig! : )

Halloween



Ja efter mycket påtryckningar så kommer här några bilder från gårdagens Halloweenparty. Samuel bestämde sig för att han ville vara mördaren i Scream, så jag fick snällt ställa upp och vara hans offer! Så "skoluniform" och ett stort blodigt sår fick det bli. Kom dock billigt undan eftersom jag kunde plocka kläder från min garderob! Men nästa år då jag får välja då får Samuel snällt klä ut sig till prins, för då vill jag vara sagoprinsessa istället! : )

RSS 2.0