Värme

 
 
 
 
Åh vilket fantastiskt väder vi haft den senaste tiden. Jag önskar nästan att jag hade möjlighet att lite impulsivt ta semester en vecka i värmen. En dam som njuter lite extra kan ni se på bilden, hon älskar att vara ute i solen, allra helst om vi gör henne sällskap. Hon uppskattar också vår nya utemöbel, en hörnsoffa, som är alldeles lagom hög att hoppa upp på och även bra att gömma sig under då solen blir för varm, eller det dyker upp hemska barn som jagar henne. ;-)
 
För övrigt är det rätt bra med oss. Jag börjar komma in i mina nya arbetsuppgifter och i min nya arbetsgrupp. Jag har också fått veta att vi kommer att få lite förstärkning på jobbet, viket känns skönt, då behöver jag kanske inte gå upp så mycket i stress i sommar...
 
Ha en toppenbra helg i värmen!
 
 
Bild: Privat

Bara trevligheter

 
 
 
 
Jaha, då var det vardag igen - men vilken härlig ledighet vi har haft. Vi har hunnit med massor och ingenting. Precis som planerat blev det en uppiffning av utelatsen med nya möbler och grill. Vi passade på att grilla två gånger för säkerhets skull... mumsigt var det! Extra trevligt hade vi lördags då våra bröder kom och höll oss sällskap.
 
Igår hade vi en så otroligt skön dag. Jag åkte och tränade med lillebror och då jag kom hem låg vi bara och bläddrade i tidningar och hade det mysigt i vår nya soffa på altanen - mer sånt önskar jag mig i sommar! Sen avslutade vi i och för sig det hela med en ordentlig städning av förrådet, inte så kul, men väldigt skönt att ha det gjort!
 
Nu ska jag ha tre veckor vardag innan jag är långledig igen. Den här veckan kommer nog bara att springa förbi misstänker jag - har massor att göra på jobbet men också en hel del trevligheter som dyker upp under veckan. Den kombinationen brukar göra att det liksom bara hux flux har gått en hel vecka! :) 
 
 
 
Bild: privat
 

Grönt gräs

 
 
 
 
 
Just nu är det bilder av vackra trädgårdar, kreativa planteringar och snygga altaner som fyller mina mappar på datorn. Visst är väl våren härlig på det sättet? Man sitter gärna och planerar och funderar över allt man "ska gör i sommar!..." Det är ju inte konstigt egentligen, att man sedan går och suckar hela sommaren över att semestern är för kort och att det regnat för mycket - hur ska man hinna allt man under våren sitter och fundulerar på?
 
 
Samtidigt är det väl kanske det som är charmen - och det som gör att vi orkar med de där gråa dagarna - tanken på allt vi ska göra när vädret bli bättre och tiden finns...
 
 
Sommaren 2013 vill jag plantera gräs i mina krukor och bada i havet!
 
 
 
Bild: House and Home via Pinterest

Defrost pågår

 
 
 
 
 
Jaha då var det dags för lite ledighet igen. Mitt nya arbete innebär den stora förmånen att få arbeta enligt kontorsavtal. Detta innebär att jag slutar halv 5 varje dag maj-september, att jag får sluta lite tidigare dag före röd dag (idag till exempel) och att jag får vara ledig en del klämdagar (på fredag t.ex.). Det känns ganska lyxigt och välbehövligt efter en mörk och stressig vinter.
 
Den här extra långa helgen blir det inköp av trädgårdsmöbler och ny grill samt invigning av densamme tillsammans med mannen, bror och svåger. Så nu håller vi tummarna för att solen vill kika fram lite, så våra vinterstela kroppar får tina upp riktigt ordentligt!
 
 
Bild: Privat

Nytt försök

 
 
 
 
 
 
Jaha, någon gång varannan månad, är det kanske så ofta jag orkar blogga numera? Ja så har det nog helt enkelt varit de senaste halvåret. Jobbet har verkligen sugit all energi och det lilla som funnits kvar har jag försökt lägga på mannen i mitt liv, lite lite har blivit över till familj och vänner.
 
Nu har jag nytt jobb, ny energi och tyvärr en ny förkylning på det. För som om inte energibristen var nog så har jag haft problem med bihålorna sedan jul. Men med den nya energin tog jag mig i alla fall i kragen och beställde en tid hos doktorn, så på måndag hoppas jag på underverk (läs piller).
 
Några små vårtecken har ju också börjat kika fram, visst blir man lite glad varje gång man hittar årets första tussilago?
 
Puss på er alla som fortsätter kika in här trots att jag inte ger er lön för mödan, nu ska det bli ändring på det!
 
 
 
Bild: privat
 
 

RSS 2.0