God Jul Allihopa!


Årets klappar

 


Så här såg Samuels julklappar ut i år. Jag inspirerades av de vackra julklapparna från Bo bedre som jag visade i detta inlägg, men använde det jag hade hemma. Julklappspapperet är från Lagerhaus, band och vitt hjärta från Expo och silverhjärtat från Indiska. Hur de andra julklapparna ser ut får ni inte se, kan ju hända att mottagaren kan klura ut vad innehållet är! ; )

Den lilla adventsgranen har blivit kvar trots att den stora granen tagit plats. Hade inte hjärta att slänga ut den. I granen hänger lite mer julpyssel som jag gjort på jobbet i form av en lite fågel.


Lilla julafton...


Ikväll har vi lite julafton här hemma, vi åker nämligen till våra respektive föräldrar imorgon för att fira julen. Min familj firar tillsammans med farmor i år och sedan åker jag till Piteå på annandagen för att fortsätta fira med Samuels familj. Mellandagarna spenderar vi nog i stor utsträckning i Piteå, men innan nyår kommer vi hem.

Nyårsafton kommer firas här med syskon och vänner och jag hoppas att granen står sig till dess så vi hinner se den lite. Julblommorna har redan börjat blomma ut. Jag gör alltid missatget att köpa hyacinter för tidigt och då straffar det ju sig med att de blommat ut redan innan jul. Funderar på att köpa en omgång till och plantera om dem, så vi får njuta av dem då vi kommer hem också!

Dan före dan före dopparedan...


Nu börjar det verkligen närma sig och jag tror jag har allt klart inför julen. Klapparna är inköpta, godiset är klart och granen är klädd - så nu får julen komma!

Jag upplever att december gått superfort i år, men ändå har allt liksom flytit på ovanligt bra. Julkorten var klara i god tid, julklapparna var helt plötsligt bara inköpta och allt har gått smärtfritt och utan stress. Har hunnit baka pepparkakor med familjen och traditionsenligt julgodiset med Angelica.

Har också hunnit julpyssla lite, mest på jobbet i och för sig, men det är nog så trevligt. Bland annat gav jag mig på att försöka göra en egen variant av Ylva Skarps julgranar. Särskillt lika blev de ju inte, men jag gillar den i alla fall. I eftermiddag hoppas jag hinna pyssla lite med en lufttorkande lera jag köpte förra veckan hos Konstnärsshopen.

Det bästa med att slippa stressa var dock att vi hade en hel kväll över så vi hann ta hem mormor och Henry igår. Vi hade en jättemysig kväll med middag, glögg och så provsmakade vi julgodiset. Nu ska jag plugga lite medan Samuel är på anställningsintervju - håll tummar och tår! : )

Vackra julklappar
Jag älskar att slå in paket, det känns som att det blir extra speciellt när man lägger ner några minuter på inslagningen. Detta kommer nog sedan jag jobbade i en presentbutik för ganska många år sedan... Där fick vi lära oss några små tricks bakom denna "konst" och en del sätt att variera vikning och dekoration. Det är ju inte alltid man hinner med, men i år ska jag försöka börja i tid. Jag blev så inspirerad av dessa vackra paket, så nu står vackra band på shoppinglistan inför fredag. Då ska jag möta upp lillebror och förhoppningsvis få sista julkapparna inhandlade!Bild: Bo Bedre

Lagom...
Inför den här julen har jag varit sugen på lite nya former av julpynt och pyssel. Skulle nog inte byta ut den klassiska jugranen med den här varianten, men jag lockas ändå av stilen på detta sommarhus i vinterskrud. Julpynt måste inte innebära röda tomtar, för mig handlar det mycket om att få julen att smälta in i det redan befintliga hemmet - jag vill ju känna mig som hemma även under jul... men lite mysigare får det ju gärna vara! Hur gör ni med pyntet? Vräker ni på eller håller ni tillbaka?

Idag har jag förberett mig inför de två avslutande dagarna på kursen i barnrätt som avslutar denna vecka. Detta innebär att jag förhoppningsvis bara är en uppsats och en knapp månad från min examen! Vilken tur att julen kommer och distraherar så här mitt i allt så jag slipper få panik! ; )


Bild: Bo Bedre

Lucia
Den här tiden på året brukar alltid rusa fram, men i år känns det som att tiden går ännu fortare än tidigare. Tänk att det var Lucia igår och att det nu bara är 10 dagar kvar till dopparedagen.

I helgen blev det massor av julbak. Började med lussebullar i lördags och i söndags åkte jag till mamma och pappa för att baka pepparkakor med hela familjen. Pappa och lillebror var dock inte så intresserade så det blev mest vi tjejer som bakade till slut. Kvällen avslutades med julknäcken som Samuel är huvudansvarig för! Så nu är det egentligen bara julgodiset som saknas! : )

Igår klev vi upp extra tidigt och kröp ner under täcket i soffan med glögg, lussekatt och pepparkakor för att se Luciamorgon. Det var riktigt mysigt, och bättre blev det då vi klädde på oss och åkte till mitt jobb för att se Luciatåget där. Barnen och ungdomarna var så duktiga och söta! : )  Tyvärr jobbade jag hela dagen och kvällen så jag missade Luciafirandet hos mormor, som är tradition. Men vi julpysslade lite på jobbet, så vi fick lite julstämning i alla fall. Ikväll är det julavslutning på jobbet, så då blir det ännu mer mys.


Datakollaps!

Här händer det grejer... Förra helgen precis då jag skrivit klart nästan hälften av min uppsats i Barnrätt, bestämmer sig vår dator för att ge upp! Jag känner att detta händer oss ofta, men då jag påpekade detta för Samuel fick jag bara en underlig blick tillbaka "Men älskling, det var ju faktiskt snart 2 år sedan vi bytte... bla bla bla..." Tycker det är jättekonstigt att just vår dator behöver nya delar var och varannat år, får för mig att alla andras grejer bara håller?! Nåja, efter två dagar visade det sig att Samuel lyckats rädda allt på hårddiskarna och ordningen är nu återställd... Efter lite panikskivande i två dagar är uppsatsen inlämnad och vi har en nyrenoverad dator!

Detta är i alla fall förklaringen till att det varit lite tunt med inlägg den senaste veckan. Här hemma har det julstädats lite, en ny fin julstjärna är uppsats och lite smått börjar julen ge sig till känna. Önskelistorna börjar så sakteliga komma in på mailen och jag ska se till att skicka min till tomten (eller mamma) imorgon. En stege står högt upp på min lista... Kanske inte riktigt en sådan som på bilden - även om den är toppenfin, men en enkel stege i vitt trä är jag mer sugen på! : )

I helgen är det fullt upp. Imorgon ska jag och Samuel på bio med min familj och sen ska vi försöka hinna på julmarknad. På söndag ställer jag och lillasyster ut på loppis och sedan blir det julbord med pappas släkt. Ingen vila, men det blir nog en välldans trevlig helg! : )Bild: Alvhem

RSS 2.0