Mumsig sallad och trevligt sällskap


Min lediga torsdag spenderades tillsammans med Ida som är på tillfälligt besök i stan innan hon återvänder till Uppsala igen. Vi hann med lunch, en promenad i solen, smaskig sorbet och en massa surr... en härlig dag med andra ord! : )  Jag älskar att äta sallad på sommaren och den här salladen var en riktig höjdare, sältan från oliverna och fetaosten blandade sig utmärkt med de söta jordgubbarna och galiamelonen. Receptet var inspirerat av detta, från en av mina favoritbloggare Linnéa.


Linnéas sommarsallad:

1 påse blandad sallad
4 tomater i olika färg
5 späda rädisor
4 skivor vattenmelon
15 st jordgubbar
1 ask fetaost med oliver


Skölj salladen och låt den torka. Lägg den i botten på ett stort fat. Skär tomaterna i skivor och fördela dem över salladen. Tvätta rädisorna noga och skär dem i tunna skivor. Ta bort skalet från melonen och skär den i kuber. Lägg dem tillsammans med rädisor och fetaost på salladen. Toppa med jordgubbarna och servera grillade kycklingfiléer till.

Jag tog lite extra tomater, bytte ut vattenmelonen mot galiamelon och använde vanlig fetaost och gröna oliver. Det fina med sallad är ju just det att man kan ta precis vad man har hemme och själv tycker om! Nästa gång slänger jag nog i lite avokado också. : )

Sommar med Ernst





Jag har fastnat för programmet "Sommar med Ernst" på Tv4... Har alltid trott att jag inte gillar Ernst så mycket, men efter att ha sett alla kreativa idéer måste jag säga att jag ändrat åsikt. Mina favoriter är helt klart matbordet som bara sattes samman av två bockar och fyra tjocka furuplankor, enkelt men galet snyggt! En annan favorit var köksön, där man gjöt bänkskivan i betong. Detta är idéer som helt klart hamnar i min inspirationsmapp i väntan på ett stort hus med ett enormt kök!




Bilder: Hemmakanalen.se

Minicupcakes




På jobbet blir det en hel del bakning och ni kan ju gissa vem som passar på att hjälpa till i köket? En stor favorit är kladdkaka, men förra veckan fick vi ungdomarna att prova på äppelkaka, banankaka och tillslut cupcakes! Cupcakes var populärt då det ingick lite kletande och möjligheten att provsmaka godiset som var till för dekoration, men en del tyckte de var lite mäktiga.

Detta var ett problem jag klurat på en del också, de är toppengoda men lite mäktiga om de ska serveras med annat fika. Till min födelsedag i maj passade jag därför på att köpa en minimuffinsplåt och testade en mindre variant. Det blev mycket lyckat och de var försvinnande goda! : )

Grattis allra käraste lillasyster!


Idag är ingen vanlig dag, idag är det nämligen Josefins födelsedag, STORT GRATTIS på din dag. Tänk hela 23 år gammal, helt galet vad tiden går fort. Tråkigt att inte hinna träffa dig idag, men vi får fira ordentligt på söndag istället! Verkar också som att vi kanske får en till födelsedag att fira idag, grattis i förskott! : )

Mer projekt...





Nu börjar jag äntligen kunna räkna ner antalet arbetsdagar kvar till min "semester". Om exakt en vecka går jag på tre veckors, obetald men välbehövlig, semester innan sista terminen börjar! Vi har fortfarande entrén kvar att måla samt ett plank att bygga på baksidan. Näst på tur står nog en hylla. Jag har tjatat och tjatat om en pilasterhylla, men då priset för en sådan ligger kring 4000:- blir det inte en äkta. Rusta har en billig kopia, men efter att ha läst på en blogg om en sådan hylla som rasat ihop vet jag inte om det heller är något att satsa på. Så nu funderar jag helt enkelt på att bygga en, hur svårt kan det vara? Har ju som tur var en händig man, men då han inte alls förstår varför vi måste ha en sådan hylla så får jag nog ta huvudansvaret! : )   Men oroa er inte, i första hand ska jag försöka hinna umgås med alla vänner och familjen, som knappt sett skymten av mig i sommar!


Bild: Alvhem

Jobbar på




Samuel påbörjade sin semester i veckan, detta har hittills inte inneburit särskillt mycket vila då han omedelbart satte igång med arbete hemma istället. Han har hittills rivit vindskyddet på baksidan och även  vår entré på framsidan. Idag slipas det färg och i eftermiddag ska vi inhandla virke för att bygga upp allt igen. På baksidan kommer vår tomt att utökas med nästan 2*2meter då vi flyttar planket lite... Inte så mycket som vi först hoppats på, då grannen kom och bad oss att inte flytta det hela vägen till tomtgränsen, eftersom det tar bort nästan all hennes sol så hade vi inte hjärta att göra det... men lite skillnad blir det ändå! Just nu funderar vi på att nästa år antingen lägga plattor eller vitt grus på denna yta. Älskar kontrasten mellan sten och trä. Jag har dock ännu inte fått en klar bild i huvudet över hur jag vill att det ska se ut, men det kommer nog under vintern! : )

Jag är ledig idag, det är som sagt fullt upp ändå, men då jag jobbar i helgen är vilan från jobet ändå välbehövlig. Insåg då jag klev upp att det faktiskt behövdes en mulen dag, då lägenheten fått lida under dessa soliga veckor. Insåg också hur mycket sol det varit då jag inte kunde hitta av lysknappen i köket för att tända... lampor har helt enkelt varit överflödigt i det vackra vädret. Så idag fixas det både ute och inne hos oss... Vad gör ni en mulen sommardag?


Foto: Hus och Hem

Utvilad...



Hur kan en helg bli annat än underbar då jag fick spendera den i den här miljön med mina härliga syskon!? Med fullpackad bil hämtade de mig i fredags och sen körde vi, med stopp för shopping och mat, ner till Norrfällsviken, där stugan redan var hyrd och vår minisemester kunde börja omedelbart. Vi hann med sol, bad, god mat och en massa yatzy. Många skratt blev det och jag tror ingen riktigt var redo att åka hem då söndagen kom. Tack Jonas och Josefin för en underbar födelsedagspresent, det här gör vi om! : )

Härlig värme




Oj vilken härlig värme vi har haft den senaste veckan... Massor av sol och höga temperaturer har gjort att jag till och med badat i år! I söndags besökte vi Baggböle och solade på klipporna innan vi hoppade i den iskalla älven. Vi hann också med ett kvällsdopp i Stöcksjön i fredags då jag slutat jobba... Det gäller att passa på medan värmen finns kvar : ) Om vädret håller i sig är det mycket troligt att det blir ett dopp imorgon också tillsammans med Angelica.

När det är så här varmt gör jag gärna eget iste. Jag får för mig att det är vanligast att göra detta på rött te. Jag är just nu inne i en period då jag hellre använder grönt te. Det är superenkelt, gör te precis som du brukar med varmt vatten. Låt det svalna. Sedan tillsätter du massor av citron, is,  frusen frukt och lite råsocker... Mmm! : )

Annars är det mest jobb just nu, trivs jättebra med att jobba med ungdomarna, så det känns faktiskt mest roligt. Har också hunnit träffa Sofia och Angelica i helgen och så hann vi ju med en sväng till mormor och Henry i torsdags. Vi blev bjudna på en underbar kycklinggryta och massor med jordgubbar till efterrrätt! Nu ska jag cykla mig iväg mot jobbet igen... Men i helgen drar jag och syskonen söderöver för en liten kort semester, ska bli härligt, så då kommer förhoppningsvis lite bilder så småningom! : ) 

Små röda gubbar...

I väntan på våra egna jordgubbar köper jag gärna de svenska gubbar som säljes utanför var och varannan butik under sommaren. Det känns så lyxigt att göra i ordning frukosten eller  middagssalladen då man får strö några härligt röda, skivade jordgubbar över. Självklart älskar jag att bara gå och plocka ett par ur kylen och äta dem precis som de är också, även om det alldra godaste hade varit att plocka dem direkt från plantan! : )

Ledig dag




Idag har jag äntligen en ledig dag. Känns som att jobbat verkligen varit mitt andra hem den här veckan, så idag tänkte jag passa på att verkligen njuta av att vara hemma en stund innan jag ska jobba igen i helgen. Kan ju absolut inte klaga på vädret heller, idag blir det en dag ute på altanen och kanske lite pysslande i trädgården... Misstänker nämligen att ogräset inte rensat sig själv medan jag jobbat!

Inte ens middag behöver jag tänka på idag, då vi hade turen att bli bjudna till mormor och Henry på middag ikväll. Tänkte också passa på att spana lite i mormors trädgård då vi är där... Jag tänkte få lite inspiration när det gäller blommor eftersom det just nu mest finns ätbara saker i vår lilla trädgård.

På bilden ser ni vårt krusbärsträd som vi valde att plantera i kruka eftersom det inte blir så mycket större än så här om jag förstått saken rätt. För övrigt finns det också jordgubbar, hallon, smultron och snart lite kryddväxter att tugga på. Även om jag misstänker att vi inte kommer att få smaka på alla sorter den här säsongen känns det som en bra grund inför kommande år! : ) En vacker dahlia som jag faktiskt fått av just mormor stoltserar dock på altanen på baksidan. Den är alldeles full med stora rosa blommor som ni kanske ser bakom trädet på bilden! Har också hämtat lite plantor från mammas odling som jag hoppas resulterar i vackra blomster inom kort.

Nej nu väntar istéet och solen på mig, hoppas ni också får en härlig dag! : )

Grillsäsong



Det bästa med sommaren är att all mat blir lite roligare tack vare mycket färsk frukt och grönsaker och inte minst tack vare grillen. Vi har grillat i stort sett varje helg och även någon vardag här och där i sommar. Ska det grillas stora bitar kött varje gång blir i alla fall jag fort leds. Vår nya vardagsfavorit är att grilla hamburgare. Det går fort och är jättenkelt. En annan favorit är grillade grönsaker och kyckling! Till äter vi gärna risotto, klytpotatis eller bara en sallad. Vad lägger ni på grillen i sommar och vad äter ni till?



Midsommar



Jag tycker alltid att det känns som att midsommarafton är startskottet på sommaren. Kanske för att vi sedan några år traditionsenligt alltid träffas i sommarstugan vid havet eller kanske för att det nu börjas prata om semestrar och diskuteras sommarprojekt till höger och vänster. Hur som haver hade jag och Samuel i år en underbar varm midsommar tillsammans med min familj, med både grillning och de obligatoriska jordgubbarna! Vi spenderade natten i tält och det var jättemysigt tills det började åska, som tur var väntade åskskuren snällt till morgonen, så vi smög oss helt enkelt in i stugan och åt frukost med lillasyster! : ) 

På midsommardagen åkte vi till Samuels mormor där vi bjöds på en toppengod middag med en galet god rabarberpaj till efterrätt. Tiggde till mig receptet så om jag kommer ihåg ska jag lägga ut den här, den måste helt enkelt testas! Vad hade ni för er under midsommarhelgen?

RSS 2.0