Paj med cocktailtomater och svamp

Så här såg pajen ut färdig!
I veckan åt vi en supergod paj. Paj är ju egentligen mycket enklare än man först tror, gäller bara att komma ihåg att göra det någon gång också! : ) Gjorde lite förändringar:
Paj med cocktailtomater och svamp
1dl grahamsmjöl
1dl dinkelmjöl
1dl rågmjöl
2msk vatten
125g smör
1,5 krm svartpeppar
1,5 tsk salt
2 dl mjölk
3 st ägg
1 vitlöksklyfta
10st champignoner
1 pkt cocktailtomater
1dl ost
Hacka ihop mjöl och 120 g smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med 5 g smör och tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter. Vispa ihop ägg och mjölk plus svartpeppar och salt. Riv osten, halvera coctailtomaterna och skiva vitlök och champinjoner. Fräs champinjoner och vitlök i lite smör. Lägg svampen och tomathalvorna i pajskalet, strö över ost och häll över äggstanningen. Grädda i ca 25 minuter
Kommentarer
Postat av: A
Galet men jag gör köttfärspaj just nu! haha
Trackback