Påskpyssel




I helgen hann jag med att påskpyssla lite. Jag hittade en idé om att sätta fast siffror och bokstäver på påskägg hos Anna-Malin. Men jag gjorde min egen variant med små ägg i trä (som jag köpt för ca 20kr på en utförsäljning) istället för stora pappersägg. Jag klippte sedan ut bokstäver från gamla inredningstidningar och använde ett matt decoupagelim/lack för att fästa bokstäverna på äggen! För mig som inte är så mycket för gula kycklingar och yviga färgglada påskfjärdrar är detta lagom. : ) Hur påskpysslar du i år?

Inredning för husdjuret!



Hittade en bild på det här söta överdraget till kattlådan på KattySaks, det ska förställa en lite byrå! Finns även en variant som ser ut som en surfarlya och en som ser ut som en buss... kanske är det här en ny miljonindustri, eller kanske inte! : ) Vi har en ful kattlåda som står i badrummet, funderar nästan på att sy ett litet överdrag till den. Kanske inte så här tjusigt men något i färg kanske!? : )

Någon som vet?



Efter en lång dag på IKEA igår och en hel del uppackning och hopskruvning idag så återstår inte mycket för att hemmet ska kännas som just hemma! Jag har till exempel fått en alldeles egen arbetshörna och sovrummet har fått sig en sängram. Fortfarande saknar jag dock en stol att sitta på i min lilla hörna. Eftersom jag bara ska sitta där och pyssla, finns ingen anledning att köpa en kontorsstol till att ha på kontoret.. Ska jag sitta långa stunder tar jag helt enkelt stolen som redan finns där! Därför funderar vi nu på att test-beställa en stol (som vi ju funderat på att ha som köksstol) från Furniturebox. Dels för att testa företaget och dels för att få se hur stolen ser ut i verkligheten. Har dock sett lite tråkigheter runt Furniturebox på nätet och undrar nu om det är någon som har erfarenhet av att beställa därifrån? Eller är det någon som har erfarenhet av stolen Shell?

Bot mot idétorka!


Är städnigt ute efter ny inspiration och nya idéer, den hittar jag ofta på bloggar, i inredningstidningar och på olika hemsidor. En stor favorit sedan något år tillbaka är olika mäklare, den absoluta favoriten är Alvhem, en mäklare i Göteborg. Deras bilder är underbara och deras styling likaså. Var hittar ni nya idéer?


Bild: Lägenhet till försäljning hos Alvhem

Önskelistan påbörjad



Har spanat på den här fina hästen varje gång jag går in på Rädda Barnens webbshop (Ni har väl inte missat Design för rädda barnen där förresten?) för att kika på alla fina saker. Nu vet ju jag att min kära sambo tycker att vi har alldeles för många prydnadssaker - Men det här Dalahästpusslet designat av Michael Asplund är ju faktiskt också ett pussel, och det räknas ju alltså inte bara som prydnadssak, eller hur!? ; ) Hur som haver så åker det nu upp på önskelistan inför födelsedagen om två månader!


Bild: Montage av bild från Rädda Barnen

Tävlingstips igen!



Jag är med i en tävling hos Anne-Charlotte med bloggen Fyra årstider, är du också sugen på att vinna ett beaterblad till din Kitchen Aid så tyckerjag att du ska passa på att tävla du också. Om du inte har en Kitcjen Aid kan du kanske hålla tummarna för att jag vinner!? ; )

"Pluttar"

Vi har "dörrpluttar" på handtagen i båda sovrummen för att inte dörrhandtagen ska krossa garderobsdörrarna. De satt på handtagen då vi flyttade in men jag tycker de är superfula och dessutom har de gulnat och har nog sett sina bästa dagar. Är det någon som sett ett alternativ till dessa pluttar? Vet att det finns pluttar som man kan skruva fast i golvet också, var får man tag på sådana?

Har kört rätt hårt i veckan med aktiviteter varje kväll, vissa tervliga andra mindre trevliga. Ikväll funderade jag på en lugn TV-kväll men lönen kom idag och lillasyster ringde och lockade med tjejkväll på Gina. Tycker egentligen inte om sånt, är alltid så galet mycket folk! Men jag behöver verkligen fylla på garderoben och lillasyster har ju aldrig tid att vara smakråd längre med nya jobbet, så det är kanske bäst att passa på!? : ) Imorgon blir det i alla fall en lugn dag och kväll. Måste på banken och sätta in lite födelsedagspengar som sedan på lördag ska spenderas på det stora blå-gula varuhuset i Sundsvall. Självklart tänker vi passa på att hälsa på i Härnösand också och titta på det nya tillskottet i familjen!

Våffeldagen



Visst kommer ni ihåg att göra våfflor idag? Jag tycker i vanliga fall att våfflor kanske inte är så välldans matigt och kanske passar bäst en varm sommardag eller som efterrätt... Men är det våffeldagen så är det och då blir det våfflor till middag! Har inte hunnit börja med middagen än så detta är en bild från våffeldagen för precis ett år sedan. Då hade vi Kesella jordgubb/lime och färsk fruk till våfflorna. Får se vad vi hittar på idag! Äter ni våfflor på våffeldagen? Vad har ni så fall för tillbehör?

Besvikelse!



Ja det blev en Kartell Fl/y till köket, och lika fort oblev det en Kartell Fl/y till köket. Har suktat efter denna lampa i flera år och hade äntligen bestämt mig för att vara lite modig och ta en i Sage dvs lite grön-turkos. Så Samuel åkte och köpte den före helgen och jag har gått och längtat efter att få den på plats.

Igår höll vi på i nästan en timme innan den var på plats, vi visste att den var känslig för repor så vi var superförsiktiga. Vi lyckades få upp den och tog av skyddsplasten, den såg lite repig ut trots allt, men vi tänkte att det var nog bara smuts. Så Samuel tog, eftersom vi skulle vara så försiktiga, fram en microfiberduk och skulle dammtorka av den. Vips så var lampan full med repor. Jag gjorde ett försök med en duk gjord för glasögon, vips så var där ännu fler repor - Vips var också min dröm om en Kartell fl/y borta för ner i lådan åkte den igen och i eftermiddag lämnas den tillbaka till dumma affären som sa att "Bara man får upp den utan att repa den så är den inte aaalls känslig". Så nu fortsätter jakten efter en kökslampa, för någon ny Kartell blir det inte!

Får får får...



I helgen var vi i Piteå och orsaken till detta var att Samuels mamma igår fyllde 60år. Det var ett välldans trevligt kalas, är det några som vet hur man ställer till med födelsedagsfest då är det den släkten. Det sjöngs opera från West Side Story, det lästes diktade texter och sjängs solosång med kärleksbudskap. Det bjöds också på underbart god mat och många trevliga samtal - vad mer kan man begära av ett kalas?

Igår åkte vi iväg en liten sväng för att fika med en av Samuels kompisar, på vägen hem svängde vi förbi Bloms möbelvaruhus (MIO) som förutom möbler har b.la. Bruka Design, SIA Home och en massa andra härliga inredningsdetaljer. Redan före jul var jag där och förälskade mig i ett får i järntråd, men Samuel tyckte det var hemskt. Den här gången tog jag till hundvalpsögonen och fick med mig ett hem! : )  Har inte hittat någon naturlig plats till det än, men på lördag åker vi troligen till IKEA och hoppas på att få med oss ett sideboard till vardagsrummet, och jag misstänker att mitt nya husdjur kommer att trivas alldeles utmärkt på det!


Bild: Eget monage av bild lånad från Bruka

Middagstips!



Perfekt om du har tid, men ingen lust att stå vid spisen och laga maten. Gör en köttfärslimpa efter ditt favoritrecept, jag använder "Vår kokbok". Forma köttfärsen till en limpa och lägg i en stor ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka potatis, morötter och lök. Koka morötter och lök ca fem minuter och häll sedan ner det i formen. bredvid limpan. Sätt in allt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Låt stå i ugnen i ca en timme - middagen är serverad och du hinner diska, plugga eller se på TV medan maten sköter sig själv i ugnen.

Att bero på mat, ikväll blir det storhandling på ICA Maxi. Den här gången har jag bestämt mig för att handla själv. Jag älskar att handla mat, det gör verkligen inte Samuel, så tar jag med honom får jag aldrig gå och strosa så länge som jag vill och han gnäller mest. Så nu ska jag ta med ICA-kortet och min handlingslista och gå precis så länge som jag vill och klämma på tomater eller läsa på burkar.  : )

Tapeten i vardagsrummet




Det blev som planerat tapetsering igår... För första gången har jag och Samuel ensamma målat och tapetserat ett rum, resultat ser ni ovan. Vi är i alla fall toppennöjda och ganska stolta över oss själva! : )  TV-bänken ska få vita luckor så småningom, men eftersom Samuel byggt bänken måste han också göra luckorna själv för att de ska passa så det får vänta lite!

Jag har spenderat hela dagen med att städa och satte mig nu framför datorn med en kopp thé. Helt plötsligt kände jag att jag hade bestämt mig för vilken färg jag vill ha, ringde omedelbart till Samuel som ska åka förbi centrum på vägen hem och försöka få med sig den hem! Håll tummarna för att de har rätt färg hemma... ska fota och visa er så fort den kommit upp - vilket om jag känner mig själv inte kommer att dröja alltför länge! : )

Imorgon åker vi till Piteå för att fira Samuels mamma som fyller 60år på söndag! Vad hittar ni på i helgen?

Välkommen




Imorse ville han äntligen komma ut, den lilla krabaten! Det är Sandra, en av de härligaste, varmaste och starkaste tjejer jag känner, som fått ett tillskott till familjen i form av en liten prins, stort grattis! Självklart ett stort grattis till en stolt pappa och kanske en ännu stoltare storebror. Vi kommer och hälsar på er snart! : )

Hallen



Kom på att jag totalt glömt bort att visa resultatet av tapetseringen i hallen! Bilden gör verkligen inte tapeten rättvisa, fjärilarnas färger syns mycket tydligare i verkligheten och i bakgrunden slingrar sig mattsvarta växter. Vi planerar att montera in spotlights ovanför tapeten för att lystern verkligen ska komma fram, får väl prova ta en ny bild då detta är gjort! :) Ni vet fjärilseffekten som innebär att en fjärils vingslag i Sverige kan orsaka en orkan i en helt annan värdsdel.. så känns det nästan som att dessa små fjärilar förändrade vår hall. Två stackars våder tapet förändrade verkligen hela känslan då man kommer in genom ytterdörren. Känns mysigare och varmare!

Igår målade vi sista varvet i vardagsrummet, är bara den tidigare bruna väggen som Samuel just nu lägger sista handen vid i väntan på middag. Efter middagen ska vi ge oss på att tapetsera fondväggen. Så imorgon kanske vi kan börja flytta tillbaka möblerna på plats. Sen ska lägenheten få sig en ordentlig storstädning, för just nu är verkligen allt dammigt hemma hos oss. Återkommer med resultatet av kvällens jobb imorgon!

Ny efterlysning



Oj vad tiden går fort då man har mycket att göra... Redan förra veckan började vi städa ur och förbereda för målning. Vi har slipat och spacklat, upptäckt att Easy Cover'n som satt på den långa väggen inte satt bra, rivit ner Easy Cover, slipat, spacklat osv. Slutligen kunde vi igår måla första lagret, så ikväll planerar vi ett andra varv och imorgon tapetsering av fondväggen som ska upp! Oj vad skönt det ska bli när detta eviga slipandet är över, tror vi har slipdamm precis överallt i lägenheten och över hela kroppen också för den delen! Men men, ska det bli fint får man lida pin heter det väl!? : )

Nu har jag i alla fall en ny efterlysning till er. Fick så bra hjälp förra gången att jag provar igen : ) Den här gången söker jag en sittbänk/pall från IKEA som utgått ur sortimentet. Vill gärna ha den korta varianten som på bilden, men färg spelar ingen roll. Tror nypriset var kring 350:- . Så har du en sådan hemma som du funderat på att göra dig av med eller känner någon som tröttnat på sin, så hör av dig! Kan även tänka mig att betala för frakt till Umeå om den befinner sig i annan stad. Nu väntar jag med spänning och ser vad ni kan trolla fram ; )

Lite pyssel



Många är vi som fallit för Cult Design, jag börjar ha ett ganska stort gäng här hemma och då och då tröttnar jag på de kombinationer som stått framme länge. Då är det alltid roligt att hitta nya användningsområden eller sätt att dekorera dem. Ofta hittar man nya idéer på inredningsbloggar, men just detta sätt att dekorera med enkla grässtrån och lime kommer från Cult Designs egna blogg där det finns fler tips för den som är nyfiken.

Enkelt & Mumsigt




Ibland har man fullt upp och om man då ska bjuda på middag mitt i detta så kan man behöva en dessert som är både enkel och lätt att förbereda. Jag bakade dessa muffins (fyllda med rabarber och hallon) dagen innan vi fick middagsfrämmande. Medan jag lagade middag så tinade jag hallon från frysen som vi plockade i somras. När vi sedan ätit färdigt var det bara att spritsa på grädden och lägga upp alltsammans på tallrikar. Ringlade på lite chokladsås i sista sekunden och det passade utmärkt! Det behöver inte alltid vara komplicerat och tidskrävande med god mat/efterrätt! : )

Bildbevis

 




Här kommer bilderna på hur det blev i vårt kök utan läbbigt röd-orangea väggar! : ) Vi är som sagt toppennöjda och jag är så glad varje gång jag kommer in i köket att vi faktiskt fick den tapet vi velat ha hela tiden. Vår kamera är lite dålig på att fånga ränderna, men den som är nyfiken får väl helt enkelt komma förbi på en fika!

Helgen var helt galen, men också välldans rolig. I fredags så bjöd vi på middag. Hela min familj inklusive mormor och Henry kom på besök och vi hade jättetrevligt så de är välkomna åter! 

I lördags kom världens snällaste pappa förbi och hjälpte oss tapetsera hela dagen. Pappsen och Samuel slet hårt och jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa till (inte vara i vägen). Vi hann med både köket och hallen. Vardagsrummet tänkte vi hinna måla och kanske även tapetsera nu till helgen, men då klarar vi oss förhoppningsvis själva! : )

I söndags fick vi lämna allt fixande och gå på 20-årskalas då min kusin blivit stor. Egentligen fyllde hon år i februari, men hon har begett sig ut i stora världen och bor numera i Norge, så vi fick passa på då hon unnade Sverige ett hembesök. På kvällen var Samuel duktig och satte upp alla lister som vi plockat ner vid tapetseringen, så nu ser det ut som att inget hänt. Förutom att det ser ut som vi fått ett nytt kök då! ; )

Vad har ni haft för er i helgen, har ni hunnit njuta av vårsolen som jag skymtat genom fönstret? :)

Småpyssel...



I väntan på att få pynta på de nu nytapetserade väggarna så gjorde jag i veckan i ordning lite mat till de småfåglar som bor i närheten av vår altan. Det sitter redan uppe ett litet fågelbord som förra ägaren lämnade, så jag hoppas att de hittar till den nya maten också. Trädde ett äpple på en ståltråd som gjorde det möjligt att hänga upp. Jag smälte sedan lite cocosfett som jag blandade med hampafrön och hällde upp i en porslinsform. Innan det stelnade la jag ner en bit ståltråd som fick fungera som upphängning. Det hela fick stelna i frysen (jag var lite otålig, hade säkert stelnat i rumstemp så småningom) och hängdes sedan ut på en pinne tillsammans med äpplet och fågelbordet.

Lägger ut bilder på tapeterna imorgon, kan dock säga att vi är toppennöjda! : ) Nu ska vi iväg på bio och se Shutter Island, den ska tydligen vara riktigt läskig så jag är redan lite nervös!

Målet syns i horisonten...

 




Just nu ser vårt kök mer eller mindre galet ut... Oslipat spackel på väggarna, täckpapp på golvet och den röda dammsugaren som den mest attraktiva utsmyckningen i rummet! Det gör att behovet att drömma sig bort förbi tapetsering och fixande till det färdiga resultat är stort. Ovan ser ni ungefär hur vi föreställer oss vårt framtida kök. Nu när vi fick vår stilrena tapet lutar det faktiskt åt en lampa i färgen "Sage" (enligt mig lite dimmig turkos), men vi sk nog låna hem två olika och sedan bestämma oss.


Eget kollage av: Tapeten ECO Y.T.A som tillslut blev vår (bild lånad med tillstånd från Johanna). En härlig illustration från IsaForm, en favoritillustratör sedan många år, Isabelle kommer dessutom liksom Samuel från Piteå  vilket är lite extra roligt. Stolen SHELL från furniturebox. Kartell fl/y i Sage. Textilsladd och sockel är inköpt för att skapa en fönsterlampa som liknar denna, hade den i en inspirationsmapp på datorn, men vet tyvärr inte var den kommer ifrån, nästan säker på att den kommer från någon blogg så känner du igen den säg gärna till! : )

Söndagssoppa



Den här veckan är lite upp och nervänd hos oss. Vi har börjat slipa och spackla inför tapetsering på lördag och med täckpapper och damm överallt ska vi ha en massa besök! Imorgon kommer först några klasskompisar på fika och sedan Angelica. På fredag får vi fint middagsfrämmande av hela familjen samt mormor och Henry. Ska bli välldans trevligt och jag hoppas alla kan bortse från allt stök och att de framförallt kommer och kikar hur resultatet blev efter tapetseringen! : )

Måste bara tipsa er om den här soppan. Vi åt den som söndagsmiddag i helgen och tillsammans med dagsfärskt bröd var den verkligen toppengod! Perfekt om inspirationen börjar tryta och man tröttnat på att köttfärspaketet från frysen alltid innebär köttfärssås och spagetti! Vi hade ingen salsa och ingen rödvinsfond denna gång, så det fick bli chilisås och oxfond istället. Dessutom slängde vi i lite vitlök, som tipsas om här. Den belv som sagt toppengod och rekommenderas varmt!

Måste också säga tack för alla gulliga kommentarer jag fick på mitt förra inlägg. Man skulle kunna tro att jag skrivit om någon som var massor viktigare än tapeter, men jag antar att ni efter allt mitt tjat också insett att letandet efter just dessa tapeter blivit en lite större grej här hemma än vad som kanske egentligen är hälsosamt! : )

Det var meningen...



Man ska aldrig ge upp, visst är det så man brukar säga?! : ) Vi hade gett upp för länge sen, efter att jag hade ring runt till alla butiker, alla leverantörer, mailat alla internetbutiker och varit nära flera gånger att få tag på drömtapeten som vi suktat efter i ett drygt år. Mycket hjälp fick jag med tips och tricks här på bloggen också. Men hela tiden slant den ur våra händer, först hade webbshopen lagts ned, sen tog tapeten slut samma dag som en hjälpsam kvinna från Färg och Tapet skulle ringa och beställa den och till sist köpte vi helt enkelt en annan tapet.

Så ikväll ringer ett okänt nummer, jag tänkte inte svara för att jag var fångad av "Outsiders" på kanal 5, men jag svarar till sist. "Hej, jag såg att du var ute efter en tapet från Eco, jag har fyra rullar!" helt chockad svarar jag att vi redan köpt en annan tapet, men att jag ändå ska fråga min sambo och sen ringa upp. Samuel säger "Självklart ska vi ha den, du älskar ju den tapeten". Så jag ringde upp och det visade sig att de hade exakt rätt antal rullar och vi fick dem till halva priset trots att de var oöppnade. Så det hela slutade med att vi åkte till Obbola (bara några kvarter från mina föräldrar - så nära men ändå så långt borta) och hämtade dem på en gång, så nu ligger den i tryggt förvar i vår garderob till på lördag då min sötaste pappa kommer för att hjälpa oss få den på plats! : ) Hur glada tror ni att vi är här hemma nu!? Vi ska genast fira med en kopp té! ; )

Svårslagen klassiker...


En av mina favoriträtter, både att laga och äta är lasagne. Denna gång gjorde vi en variant av "Vår kokbok"-receptet med krossade tomater med smak av basilika och lite extra vitlök. Den fina formen från Gerbera Keramik fick jag i julklapp av mormor, den liksom de andra julklapparna har fått vänta med att användas till efter flytten. Den är galet stor så jag rymde dubbel sats lasagne i den utan problem, det blev mat för 4 personer och även ett par matlådor över & mumsigt var det! : )

RSS 2.0