Filmtips



Den här filmen såg vi förra helgen och jag måste bara tipsa om den för det var den bästa filmen vi sett på väldigt länge! Men ta fram näsdukarna innan, det är en riktig snyftare! Här kan ni läsa mer om vad filmen handlar om! : ) Ni kanske känner ingen Rachel McAdams från The Notebook?

Kökslampan




Berättade ju för någon dag sedan att vi valt kökslampa... Vi letade en stilren och enkel form på vår blivande taklampa, den skulle gärna vara lite rundad, men inte helt rund... Hela tiden då jag letade fanns Kartell Fl/y i bakhuvudet, men jag vågade inte ens föreslå den för Samuel då han är lite kinkig med priset på inredningsdetaljer : )  Hur som haver så råkade han då han fick välja kökstapeten (det billiga alternativet) haspla ur sig att "då kan vi ju köpa en lite dyrare kökslampa som du får välja". Jag passade på att ta med honom till Sandbergs El för att titta på lampan och han sa bara "okej, vilken färg ska du ha då?"... Så där står vi nu... vilken färg vill jag egentligen ha? Står och väljer mellan de täta svarta och vita eller en dimmig turkos? Vad tycker ni? Är det tråkigt att välja de heltäckta? Det är ju egentligen formen jag tycker är finast och upphängninge... : )

Kan ju tillägga att trots att denna lampa är lite dyr så fick vi faktiskt lite hjälp med finansieringen.. Det kommer nämligen om 45 minuter hit en man som ska köpa vår gamla kökslampa för 1000kr, så det blir ju ett bra tillskott. : )

Dåliga vanor!


När jag ska sitta hemma och skriva eller något liknande blir jag alltid så galet godissugen, händer det er också? Idag blev det i alla fall premiäranvändning av den fina Eva Solo Smile-skålen som jag fick i julklapp. Som ni kanske minns skrev jag efter jul att julklapparna fick ligga nerpackade till efter flytten, därmed fördröjningen. Nu står den i alla fall på vardagsrumsbordet... ska vara ärlig och säga att den inte längre innehåller något godis!

Tillfälliga lösningar...



När man flyttar blir det lätt att man vill packa upp alla fina saker innan man får upp hyllor och annat. Detta leder till att det tycks bli samlingar av ljusstakar, böcker och annat lite överallt. En lösning här hemma fick bli att ställa ihop många ljusstakar på brickbordet som ändå inte används just nu... Vips var vi av med alla prylar i vardagsrummet och fick ett litet stilleben på köpet! Man vet aldrig, de kanske får stå kvar även efter att hyllorna kommit på plats! : )

Helgen


Denna helg har det varit full fart på oss (som vanligt nu för tiden). Kan ju börja med att säga att det gick bra hos vetrinären i fredags - skrev ju att jag och mamma skulle dit med Hamlet. Idag låter som att han är så gott som återställd, det var ett kattbett han hade fått i tassen som blivit infekterat. Vi fick sedan middagsbesök av Samuels föräldrar och Samuels gulliga pappa hjälpte oss sen att sänka badrumsinredningen! Jag smet iväg på inflyttningfest hos Axel, tyvärr kom jag lite sent pga. att vi hade besök, men jag hade väldigt trevligt den stund jag var där! : )

I lördags var det val av tapeter som gällde. En del lampbutiker hann vi också med innan vi slank in för ett besök hos Markus (Samuels lillebror) som tagit över vår gamla lägenhet. Det känns lite konstigt då man kommer dit nu faktiskt, men fint hade han fått det. På kvällen blev vår utekväll inställd, kanske var tur för vi var rätt trötta. Så vi såg schlager och åt chips istället! ; ) Igår tog vi igen lite förlorad träning och handlade på ICA Maxi, jag älskar verkligen storhandling, det gör inte Samuel!

Så till det nya kapitlet i mitt liv. Idag börjar jag officiellt skriva C-uppsats! Känns helt galet. Kanske inte låter som så mycket för världen, men för mig är det ett test på vad jag faktiskt hunnit lära mig under dessa tre år. Jag har ju visserligen en termin kvar. Men till hösten är det valbara kurser som står på schemat och det blir mest en avrundning och fördjupning på det vi redan läst, så detta är sista kapitlet som inleds på utbildningen! : )


Vi tog oss ur tapetdjungeln - levande!

 


Äntligen, nu har vi valt alla tapeter och jag tror att det känns rätt bra för oss båda. Till vardagsrummet blev det Fiona - Nordiv leaves 304001. Vi funderade länge på att ta den med grå blommor, men den hade en grålila botten och eftersom vi ska ha den på så lite vägg så bestämde vi oss för att inte fega ur! :)  Till köket blev det tillslut Samuels favorit ECO - Line 5002, här hade jag kunnat tänka mig en mer spännande tapet, men fick ge mig tillslut och jag tror detta kan bli bra också! I hallen vann däremot jag, jag får mina två våder mellan dörrarna med en lite speciell tapet. Skippade tapeten i förra inlägget för att det kändes som att alla rum helt plötsligt blev svart-vita och ganska "grafiska". Dessutom känner jag mig redan lite leds på bokstavstrenden. Vi stog länge och tittade på en svartvit tapet med träd och fåglar (minns ej märket), men för att få lite färg på väggarna och för att vara lite "crazy" så vågade vi tillslut chansa på Nina Cambells - Farfalla 04, 55504 med fjärilar. Jag har alltid haft en förkärlek för fjärilar så jag tror och hoppas att det blir bra trots att vi inte kikat så mycket på den tapeten tidigare. Om inte så är det ju bara två våder, så det går ju att tapetsera om utan större problem! :) Så nu är det i alla fall sluttjatat om tapeter här och hemma hos oss för ett tag framöver! En ny kökslampa har vi också hittat, ni ska få se vad det blev vid ett senare tillfälle.

Ikväll belönar vi oss själva med myskväll i soffan. Det blir chips, ostbågar och melodifestivalen! Hoppas ni också får en trevlig kväll!


Lite nöjen hinner vi med också...

Denna vecka har inte bara bestått av lägenhetsbestyr... Måndagkväll fick jag jobba på Athena, det är alltid trevligt eftersom det är tjejkväll då! I tisdags kom Sofia och Erik förbi med Viggo för att hälsa på och kika på lägenheten. Viggo gav i alla fall tummen upp för den kladdiga glasyren på sin cupcake och de små stenarna jag hade liggande på bänken i hallen. : ) Igår träffades jag, Sofia och Angelica för att äta middag på Lottas och sen han vi med efterrätt på Wayne's också. Det var toppentrevligt och vi hann surra en massa, det blev såklart mycket lägenhetsprat eftersom Sofia och Erik också nyss köpt sig en bostad... stackars Angelica du måste blivit lite leds på allt surr om tapetsering, golvbyte och ny inredning?! : ) 

I kväll blir det inflynningsfest för min del, inte här men hos en klasskompis som också flyttat nyligen. Samuels föräldrar kommer också i helgen och ska hjälpa oss sänka inredningen i badrummet som tydligen sitter 12 cm ovanför standardhöjd = att jag inte ser mig själv i spegeln! Inleder dock fredagkvällen med en tur till vetrinären med mammsen, ja alltså det är inte mamma som ska undersökas utan katten Hamlet som har ont i sitt lilla ben efter ett slagsmål. Men förhoppningsvis lappar de ihop honom så han blir helt återställd!

Vill du tävla?



Vill du tävla om om en fin soffa från Furniturebox.se så kika in hos Dahlarna, bloggen firar två år och dtta firar hon genom att tillsammans med Furniturebox lotta ut en soffa! :)

Vad tycker ni?



Imorgon gäller det, då ska vi försöka välja tapeter till alla rum som ska tapetseras. Just nu går debatten het här hemma om vad vi ska göra med hallen. Egentligen är vi nöjda med tapeten där, men det finns skador på väggen mellan klädkammaren och badrummet.

Ett alternativ är att sätta bara två våder av någon rolig tapet eller som på den photoshopade bilden ovan att köpa ECO's extra breda fondtapet som är gjort för att sitta på det här sättet. Ett annat alternativ är att tapetsera hela ena väggen dvs. även runt dörrarna eller slutligen hela hallen.

Jag lutar nästan åt alternativet ovan eller total make-over. Medan Samuel är sugen på att tapetsera med en annan tapet hela vägen ut till dörrkarmarna (alltså fortfarande bara mellan dörrarna fast bredare). Nu är jag så klart nyfiken på vad ni tycker? För er som inte varit och hälsat på ser ni hallen i sin helhet här! Mottar med tacksamhet alla tips och råd, så även om du inte brukar kommentera här, så gör det nu! : )

Färgglatt



Förra veckan då lillebror fyllde år åkte Samuel och hämtade upp mormor och Henry för att ta med dem på kalaset. De fick dock åka en omväg ut till Röbäck för att hämta upp mig och vi passade då på att visa dem nya lägenheten. Mormor är väldens gulligaste och hade köpt med sig dessa härliga tulpaner, några av dem står fortfarande på köksbordet. Visst är det konstigt med tulpaner, man får så mycket vårkänslor att man nästan förväntar sig att vakna på morgonen och se att all snö försvunnit! : )

Vem har sagt att det ska vara enkelt?

Vi har förutom nya tapeter också letat efter en ny lampa till köket. Då vi har valt en mörk tapet med ganska mycket tunna ränder så känns det vitkigt att lampan är ganska stilren. Dessutom vill jag gärna att den skulle vara vit så att den inte bara smälter in i väggen. Nu har jag äntligen hittat en jättefin på Bolagret. Tyvärr är frakten superdyr på den större som jag vill ha, så vi får se om det bli någon beställning! Har ni sett något liknande i butik kanske?

För övrigt så är det mest hemtenta som gäller för min del. Men en hel del annat snurrar i huvudet så det är svårt att koncentrera sig just nu. Dessutom är Samuel hemma sjuk sedan igår och han verkar ha ovanligt mycket att säga mig just nu, vilket också gör att koncentrationen tryter. Men det ska nog gå att få ihop denna tenta också : )

Ikväll väntar vi finbesök av Sofia och Erik som kommer på fika och på torsdag är det tjejkväll som gäller. Helgen blir lugn med tapetbeställning som enda måstet på listan. Eventuellt kanske vårt badrum kommer att sänkas till normalhöjd också, då Samuels pappa som ska hjälpa oss kommer till Umeå. Så en hel del finns det att se fram emot i veckan också!

Helgen



Helgen har verkligen gått i kalasens tecken. I fredags firade vi mormor som bjöd på en välldans massa go'fika och en jättetrevlig kväll. 

På lördag förmiddag hann jag med en sväng på stan med Sofia och Viggo. Då jag lämnat av dem vid bussen bar det av till Färg och Tapet där vi nästan lyckades bestämma oss för tapeter! Tyvärr stängde de kl.14:00 så vi hann inte kika klart riktigt. Ska försöka visa lite senare vad vi är sugna på. På Lördagkväll hann vi med att fira alla ♥-dag (lite i förskott) med god middag och filmkväll. Söndagen inleddes med en mysfrukost och sedan en långpromenad i solen... Innan vi åkte till mammsen för att fira hennes födelsedag, för i vår familj innebär inte den 14e februari alla ♥-dag, utan att väldens finaste mamma fyller år. Visst var det 35år  du fyllde mamma?! : )

Med vår i sikte...



Nu har vi ändligen fått datorn på plats igen. Den försvann från sin provisoriska plats för att vi skulle kunna montera skrivbord mm och sen har det varit fullt upp med allt möjligt, så den kom på plats nu på morgonen igen - vill passa på att påpeka att det var jag som lyckades pussla alla sladdar till rätt uttag och få den på plats efter att jag tröttnat på att vänta på att Samuel skulle hjälpa mig. Kan själv!  : 9   

Hur som haver, denna vecka har det varit mycket skola. Men det har även hunnit hända en del här hemma. Igår tog jag tag i kontoret och nu är det bara ett fåtal lådor kvar. För övrigt tror jag det mesta är uppackat även om inte allt hunnit finna sin plats än. Det största denna vecka har ju dock varit att min lilla lillebror fyllt 18 år! Svårt att tänka sig att minstingen i familjen blivit så stor, men kul att han börjar bli vuxen han också, vi umgås ju på ett helt annat sätt nu jämfört med för 5 år sedan vilket är kul! : )

Nu när vi börjar komma i ordning inomhus (mer eller mindre), börjar jag längta efter att börja inreda ute också. Lagomt i mitt fantaserande snubblade jag in på Cult Designs hemsida och ser att de börjat göra både krukor och stora change-ljusstakar för marshaller. Sätter genast upp en stor och en liten kruka samt en marshallhållare på önskelistan till födelsedagen i maj! : ) 

Se upp...





Någon som njuter av vårt nya hem lite extra mycket är kissen. Hon sitter mest hela tiden i våra höga fönster och tittar på alla småfåglar. Hon har knappt sovit något sedan vi flyttade in förra helgen, det är alldeles för mycket att undersöka och titta på. Så nu ser hon fram emot sommaren då hon kanske får komma sig ut lite!  : )

Lasagnette

 



Idag har vi haft den första lugna kvällen på 2-3 veckor. Vi tog en lång promenad för att få en bild av var vi flyttat egentligen, området är verkligen mysigt. Måste också berömma ICA-butiken, de har bra öppettider och för att vara en så liten butik har de mycket att välja på och bra priser, vad mer kan man begära? : ) Resten av kvällen har vi bara legat i soffan och myst och tittat på TV... skönt! : ) 

På bilden ser ni vårt första lagade mål mat från det (för oss) nya köket, lasagnette blev det. Var så otroligt snabbt och smidigt eftersom vi kunde använda vår "lilla ugn" - när bilder på köket kommer förstår ni vad jag menar. Hur som haver värms den upp mycket snabbare och jag tyckte maten blev klar lite snabbare också. Ett tips om man vill att lasagnetten ska bli klar lite snabbare är att förkoka pastan en liten stund. Kanske ett enkelt knep, men det tog ett tag innan jag kom på det, så jag skriver det ändå ; )

En första titt...


Idag har jag hunnit städa bort alla lådor från vardagsrummet, men verktyg och lite annat ligger fortfarande och skräpar, så hela rummet får ni inte se. Ett litet hörn har vi i alla fall hunnit mysa till. Här ser ni våra nya soffkuddar, lamellgardinerna och våra gamla möbler från Kungsgatan. Hoppas, hoppas, hoppas att en svart större soffa får flytta in hos oss så småningom! På första bilden är det förra ägarens möbler, inte riktigt i min smak kanske : )

Ikväll har min pappa, som för övrigt är världens snällaste, varit här för att hjälpa oss dra el. Så nu har vi fått ett lite mer funktionellt kök. Tack pappsen, du är guld värd! Bilder från köket kommer senare i veckan : )

Nu är vi hemma!






Nu har jag hittat kabeln till kameran, tyvärr hade kameran hunnit få slut på batteri så den sitter för tillfället på laddning.

Bitarna börjar en efter en falla på plats, och vi börjar känna oss som hemma, även om mycket jobb återstår. Vi har många lådor kvar, små projekt som blir stora projekt och en hel del som ska inhandlas. Igår fick vi äntligen upp lamellgardiner i vardagsrummet, blev jättebra och det känns skönt att slippa all insyn. Ljuset kommer in och vi ser bra ut, en perfekt lösning! ; ) På lördag planerar vi att åka och titta på tapeter. Det är köket och vardagsrummet som är prioriterat, men även hallen ska vi försöka lappa ihop! Men för den som kan bortse från allt stök borde det snart vara möjligt att komma på en fika! :)

Idag är jag som tur var ledig och ska bara försöka ta det lugnt. Kroppen behöver verkligen vila. Har haft träningsvärk konstant sedan förra veckan och har gått ner drygt 1,5kg bara genom att flytta, helt galet! Så idag ska jag försöka låta lådorna stå i alla fall ett par timmar. Hoppas på att få in lite bilder i eftermiddag.


För att uppdatera er angående min drömtapet så är det "case closed" som gäller. Ringde runt till alla butiker, de hjälpte mig att kontakta farggrossen, men av någon kontig anledning tod tapeten slut samma dag som jag pratat med butikerna. Misstänker att något butiksbiträde blev sugen och beställde dem själv ; ) Fick även tag på ett par andra leverantörer som haft tapeten, men inte heller de hade den kvar. Så vi har väl insett att det bara är att börja om från början och hoppas att vi hittar någon annan vi fastnar för!

I-L: Bilderna kommer här på bloggen. Styleroom uppdaterar jag då vi börjar komma i ordning. Stilmässigt kommer det troligen inte att hända så mycket. Finns inte så mycket utrymme i budjeten för stora förändringar. Så det blir nog senare under året i så fall. : )

Vi lever!

Tror det här blir första inlägget någonsin på bloggen utan bild! Har helt enkelt tappat bort sladden till kameran bland alla flyttkartonger. Internet fick vi dock igång ikväll, så jag tänkte att jag måste skriva några rader. : ) Flytten gick relativt bra, vem kunde dock ha anat att vi hade så mycket saker? Det tog 7 personer nästan nio timmar att bara flytta våra saker från gamla lägenheten till nya. Då hade vi städning, besiktning och uppackning kvar! Besiktningen hade vi imorse och jag var tok-nervös så stackars Samuel fick åka till gamla lägenheten själv och vara med på besiktningen, som tur var gick det toppenbra!

Hela helgen har det varit körande mellan lägenheterna och till diverse butiker för att inhandla sånt som saknats. Som tur var fick jag vara ledig idag, och äntligen kändes det som en del bitar börjar falla på plats. Har kommit så långt att jag kunnat börja piffa en del i alla fall... Hann till och med åka ner på stan och inhandla soffkuddar som jag spanat in innan flytten! : )

Så efter mycket jobb, en hel del träningsvärk och galet mycket sömn att ta igen, så börjar det faktiskt kännas som hemma här på Röbäck. Så lugnt och stilla jämfört med stan, man måste nästan le bara man tittar ut genom fönstret! Tack snälla familjen som hjälpt oss otroligt mycket under helgen, vad hade vi gjort utan er?!

Nu välkomnar vi också snart Sofia och Erik till området och hoppas att de ska trivas lika bra som vi tror att vi kommer att göra! : )

RSS 2.0