Hopp om ljusare tider



 



Nu när jag är tillbaka i arbete så känner jag verkligen igen det där med att helgerna är för korta igen. Under studietiden vänjer man sig fort vid att man kan ta ledigt lite då man behöver det. Nästa vecka är jag uppbokad på jobb hela veckan, så då blir det inga slappa lediga dagar här inte. Samtidigt är det ganska skönt att få lite rutiner i vardagen igen, även om både jag och Samuel är rätt ovana vid det! : )

Tänk att för en vecka sedan så låg isen som en hinna över allt utomhus.. Idag droppar det från taken och solen tittar till och med fram litegrann. Det finns hopp om vår trots allt, även om den nog dröjer många veckor än här uppe i norr!

Fin gåva



Det blev jobb igår och nu väntar ett möte idag och sedan jobb både ikväll och imorgonkväll. För övrigt får det nog bli en ganska lugn helg. Ska försöka hinna träna och vara ute så mycket som möjligt!

På min examensdag fick jag ett otroligt fint smycke från Thomas Sabo av min familj. Det är redan välanvänd och det värmer lite extra då jag fick en väldigt gullig förklaring av mina föräldrar till varför de valt just detta smycke. Jag fick denna förklaring i ett kort som nu ligger längst upp i skrivbordslådan - behöver jag någon gång uppmuntran eller lite bättre självförtroende så finns det där att plocka fram och läsa om och om igen! Tack snälla!



Smycket förvaras på hedersplats i den fina ask jag fick av min sambo i julklapp en liten Vitriini från Iittala. Nu ska jag ta och ta tag i den här dagen och komma mig iväg. Hoppas ni får en fin dag och en trevlig helg!

Vila




Nu har jag spenderat två välbehövliga dagar hemma. Jag har verkligen bara tagit det lugnt och spenderat dagarna med att fotografera, städa lite och pysslat på. Det är så skönt att få sådana här dagar, nu är jag nästan sugen på att gå och jobba imorgon och i helgen. På bilderna ser ni mitt eftermiddagsfika som jag unnade mig efter en tur ut i kylan. Tyvärr hann den rykande varma chokladen bli kall medan jag höll på fota, men det var mumsigt i alla fall! ; )

Fotograferingen med nya kameran går bättre och bättre. Det är fortfarande lite knepigt med alla inställningar och jag tycker det är välldans svårt att få bra ljus inomhus, trots dagsljus... Men men det tar sig och bilderna blir bättre och bättre! Är det någon som har ett bra tips på hur man undviker reflektioner i t.ex. glas och liknande, så säg gärna till?! 





Full fart



Förra veckan var lite galen, från att ta examen och stort firande av detta, så blev jag snabbt inkastad i mitt gamla jobb som jag varit tjänstledig ifrån. Sedan kom helgen med firande av Samuels födelsedag, en fest med gamla klasskompisar och ett trevligt besök hos Sofia och Erik. För att avrunda en galen vecka så inledde jag denna med en 11 timmar lång arbetsdag igår. Idag ser det dock ut som att jag kanske får vara hemma och ledig, vilket verkligen behövs! Inget annat än lite plock, mer testning av nya kameran och vila står på schemat : )

På bilden ser ni en av blommorna som vi investerade i efter jul. Vad mycket piggare lägenheten känns med lite gröna växter här och där! Ha en fin dag! : )

Nyinköpt



Jag blev liksom många andra upp över öronen förälskad i Ikeas Maskros då den kom, men då vi saknar den rymd som lampan krävde fick jag nöja mig med att beundra den i butik och på olika bloggar. I höstas kom dock nyheten att den skulle släppas i en mindre variant och alltså bli lite mer lättplacerad. Jag försökte lyfta frågan om en ny lampa i vardagsrummet med min kära sambo men fick ett absolut nej. Så när vi åkte till Ikea förra veckan hade jag inget hopp om annat än att få beundra den i butik. Men vips, så hade världens bästa sambo ångrat sig och tyckte visst att vi skulle byta lampa... så med oss hem fick vi den mindre varianten av Maskrosen och den är galet snygg även på plats! : )

Så var det klart!






Tre och ett halvt år tog det, men så är i efterhand känns det som att tiden bara sprang förbi, i fredags fick jag i all fall min examen. Nu är jag alltså socionom, inte längre socionomstudent! :)  Och oj vilket firande det har varit. Vi inledde med middag och partaj på Rex i onsdags, vi åt gott och hade mycket trevligt. I fredags hade vi en mysig cermoni på universitetet, dit släkt och vänner var inbjudna. Det kändes faktiskt lite märkvärdigt att få gå upp och ta emot diplom! : ) Efter cermonin hade vi öppet hus, inte hemma men i kvarterslokalen, som jag och lillasyster hade pyntat så gott det gick. Vi bjöd på mat och tårta och tack vare min underbara familj och sambo så flöt det på riktigt bra. Det bästa var att jag faktiskt också hann umgås med alla gäster då familjen tog över köket! : )

Förvånansvärt många var det som kom för att fira (eller äta) och jag fick en massa fina presenter. Mest efterlängtad var en fin systemkamera som Samuel och halva min släkt gått ihop och köpt - så nu ska här fotas. Jag har redan börjat, men tyvärr saknar jag en liten mojäng för att föra över bilderna till datorn! Fick också fina smycken, rosa champagne, lite fina ljuslyktor, fat och en massa annat fint! Bäst av allt var att jag hade en helt egen paketöppnare i lilla Viggo, som glatt assisterade! : )

Vill i alla fall passa på än en gång att säga TACK till alla som gjorde min examensdag minnesvärd och riktigt speciell, ni är fantastiska! Nu väntar nya äventyr, vad vet jag inte riktigt än, men jag tvivlar inte på att det kommer att bli spännande!

Sista pusselbitarna på plats




Nu är planeringen verkligen i full gång angående fredagens examenskalas. Det ser ut som att det är ett helt gäng med släktingar och vänner som kommer att ta vägarna förbi för att gratulera. Bakning är ju min starkare sida i köket, därför är det i ett sånt här läge, då vi tänkt bjuda på mat, skönt att ha mammsen. Hon har varit här ikväll och tipsat och trixad både kring vad man kan bjuda på och hur man ska beräkna hur mycket som går åt.

Lite bakat blir det nog också. Tänkte ha två olika tårtot, några tips? Eventuellt om jag hinner tänkte jag ersätta den ena sorten med cupcakes, men vi får se hur det blir med det! : )

Uppdatering: Det blir två sorters tårta och inga cupcakes! : )

När jag fikade med mina klasskompisar igår märkte vi verkligen hur olika stort alla gör det här med examen. En del har inga anhöriga på cermonin och andra har halva släkten. Vissa har stora kalas medan andra kommer att gå ut och äta med föräldrarna och andra bara gå ut och ta en öl med kompisarna. Jag tycker (som ni säkert förstått)att det är något man ska få fira ordentligt, hur många gånger läser man till en examen på universitetet? I min släkt är det dessutom bara en av mina kusiner som gjort det förr, så då känns det lite mer märkvärdigt... Hos oss är det öppet hus, så den som vill får komma förbi! : ) 



Bild: Kiss by Kris

DIY Lamskärmar



Jag börjar bli riktigt sugen på att börja pyssla här hemma igen. Det är så roligt nu när alla inredningsprogram börjar sändas igen och att alla bloggar pch tidningar inte handlar om julen längre. Jag blev välldans inspirerad av första avsnittet av Bygglov förra veckan. Mija satte en hel klunga med "avklädda" och spraymålade lampskärmar i en klunga ovanför ett bord. Det var galet snygg och jag skulle kunna tänka mig att göra en enfärgad variant i vardagsrummet. Bordslampan på bilden köpte och spraymålade jag i somras och den har blivit en riktig favorit!


Sovmorgon





Så var den första jobbhelgen för året gjord. Det har varit en mycket lugn helg, märks att ungdomarna fortfarande har jullov. Även på hemmafronten har helgen varit lugn. Har fikat med några klasskamrater i eftermiddag och hunnit shoppa nödvändigheter som strumpbyxor till examensfesten.

Imorgon funderar jag på att åka på Plantagen och inhandla lite krukväxter. Nu börjar de sista julblommorna ha blommat ut och vi har riktigt ont om växter att ersätta dem med. Dessutom fick vi ett presentkort på 100kr då vi köpte granen där, så det är ju bra att passa på! Måste bara övertala Samuel om att det vore ett trevligt sätt att spendera söndagen på. : )  Imorgonkväll kommer familjen förbi och jag och mamma ska passa på att planera lite inför examensdagen. Ska få lite hjälp med maten också som tur är, för jag känner verkligen att jag är ute i sista minuten.

Jag känner mig så slö nu för tiden. Har spenderat sista veckorna med lååånga sovmornar och vi har legat och dragit oss i sängen alldeles för länge. Detta skulle kunna bero på de galet sköna och fluffiga täckena som vi fick i julas, de är helt underbara! Sovmorgon var skönt de första dagarna, men jag blir så seg. Så nu är det skärpning, ska försöka ställa väckarklockan tidigt imorgon! Tur att inte mitt sovrum ser ut som på bilden ovan, då hade jag nog aldrig lämnat det. Gillar träden och stenen (?) välldans mycket! : )

Bild: We heart It

Att ge med hjärtat...


Av alla otroligt fina julklappar som jag fick i jul så värmde denna lite extra. Min händiga sötnos såg min besvikna uppsyn på möbelvaruhusen då ingen hallmöbel var precis som jag ville ha den, inte inom rimlig prisram i alla fall. Så då satte han igång och byggde en möbel precis efter min beskrivning till juklapp. Den blev dock aningen försenad men igår hade färgen torkat och nu står den på plats. Jag är galet nöjd, och väldigt stolt över min duktiga sambo! : )

Vardag



Ute fortsätter det snöa och nu har vardagen kommit igång på riktigt. Idag är jag ledig och ska nu åka och handla, vi behöver fylla på med det mesta här hemma. Sen tänkte jag städa undan julen ikväll.

Vi var inte så snabba upp med alla julsaker i år och har varit hemma väldigt lite, så det känns lite vemodigt att stoppa tillbaka allt i sina kartonger. Funderar på att behålla ett par saker framme ytterligare några dagar, men vi får se. Visst är det konstigt att man längtar så efter julen och vips är det över? Men samtidigt är det ju ganska skönt med rutiner också.

Den här veckan består mest av att umgås med vänner och familjen. Har lämnat in sista uppsatsen, så nu väntar bara opponeringen utav den och sen mina vänner, om en dryg vecka är det dags för examen! Har börjat fundera på vad vi ska ha för mat nu i veckan, har ni några tips på bra buffémat/plockmat så dela gärna med er! : )



Bild: We heart It

Drömklappen...




Som jag skrev i det här inlägget i somras så var det en pall från Tolix som stod högst upp på önskelistan inför julen. Dock tänkte jag att det var lite som då man var liten och alltid skrev en ponny eller hundvalp längst upp, trots att man visste att det aldrig skulle ske. Men den här gången hade jag fel och i ett stort paket fullt med bubbelplast fanns en svart Tolixpall - Lycka! Förutom den fick jag ett gosigt täcke, ullfilt, glasask från Iittala, gjutjärnsgryta från Le Creuset och en massa andra fina saker! Tack alla snälla för de otroligt fina julklapparna jag/vi fick i år. Känns lite dumt att vara så bortskämd då man är vuxen. : )  Fick ni något extra roligt i julklapp eller blev det bara strumpor och långkalsonger i år?



Bild: Gammal bild från Alvhem

Nyårslöften?




Vi har inlett detta år välldans trevligt med hemmamys, besök och lite annat. Veckan kommer nog att fortsätta i den stilen också som det ser ut. Ikväll har vi varit på 50-årskalas hos Samuels moster. Vi har ätit massor av gott och träffat i stort sett hela Samuels släkt. Fick också lite inspiration inför mitt examenskalas om 2 veckor... har ju nämligen förträngt att det snart är dags så jag har knappt börja planera än. Men jag räknar med att få lite hjälp från min underbara familj, så det ska nog inte vara några problem! : )

Brukar ni ge nyårslöften? Jag brukar undvika löften i stil med att sluta äta godis och liknande. Det funkar aldrig och så tycker jag att man ska få unna sig godsaker! Mitt förra nyårslöfte var att prioritera saker jag tycker om och stressa lite mindre. Jag tycker nog att jag införlivat detta delvis i alla fall... men kör på ett år till med samma, man kan ju alltid bli bättre! Har ni några löften inför 2011?



Bild: Flickr via We heart It

Gott Nytt År!


Gott nytt år på er! Hoppas ni hade en underbar jul- och nyårshelg. Här har vi haft fullt upp. Julen spenderades med min familj och på annandagen satte jag mig på bussen till Piteå för att fortsätta julen hos Samuels familj.  Där hann vi med julkonsert, två uppsättningar underbara bebisar och lite mer julklappar.

Nyåret firades in här hemma med syskon och vänner. Vi träffades tidigt och drack glögg ur våra nya fina muggar från SagaForm. Sedan blev det middag där Samuel stod för det mesta av matlagningen. Det bjöds på toast med brieost, parmaskinka och stekt svamp, Beef Wellington med svamprisotto (som jag lagade med hjälp av lillebror) och en smaskig creme brulée. Sedan spelades det spel och surrades en massa innan vi gick ut och smällde nyårsraketerna vid tolvslaget.

Igår tog vi det ganska lugnt. Jag fick inviga mina nya skridskor, det visade sig dock vara svårare att åka skridskor än både jag och Samuel minns och jag fick en stor lårkaka på köpet. Men roligt var det så det lär bli fler försök i vinter. : )


RSS 2.0