Regler om regler?




I tisdags åkte jag tillsammans med en kollega till Sundsvall på utbildning. Vi spenderade 6 timmar i bilen och satt bland annat och diskuterade sociala regler och koder. Igår stötte jag på en kvinna som enligt mig bröt dessa på flera plan...

Jag stod i kön på en blomsteraffär med två buketter i mina händer. Plötsligt är det en liten dam i 70årsåldern som börjar tala med mig, bara det är ju ett brott mot alla regler, man pratar inte med folk i köer. Sen kommer då ämnet kvinnan väljer att ta upp... Hon berättar det första hon gör att hon inte har någon mamma att fira på mordag, kanske inte så konstigt med tanke på hennes ålder. Jag ler och vet inte rikigt hur jag ska svara på en sådant påstående, men behöver inte fundera många sekunder, för då meddelar damen att hon inte heller fått några barn, men att hon fått ett antal missfall under åren. Jaha tänker jag, det var ju jättetråkigt, men hur reagerar man som främling på en sådan berättelse? I en kö i blomsteraffären? Jag försöker småprata, men damen återkommer hela tiden till missfallen och barnlösheten - sen frågar hon om jag köper blommor till min mamma, där står jag med mina två buketter och nickar, med sjuuukt dåligt samvete för att jag ska har en mamma - vilket ju är helt galet!



Varför finns det inga sociala koder som talar om hur man ska göra när någon annan bryter mot de sociala regler som finns?  

Tack och bock...




Stort tack till alla som grattade mig på födelsedagen i fredags. Jag hade en jättebra dag, Samuel väckte mig med tårta på sängen. Sen blev det en promenad med Sofia och barnen och eftermiddagen spenderades sen i köket. På kvällen blev det kalas och familjen kom tillsammans med mormor och Henry. Fick vackra blommor och en massa presenter, bland annat en finfin cykel - lycka!

Idag har jag jobbat, ute i regnet, ett par timmar. Sedan åkte jag till mormor en sväng innan det bar av till mammsen för att fira henne ordentligt. Blev bjuden på ett mumsig kycklingpaj och tårta, en mycket bra söndag med andra ord! : )


Sommarsallad




Jag älskar verkligen sallader av alla dess slag, nästan i alla fall. Jag skulle nog kunna äta sallad 7 dagar i veckan om jag inte hade en sambo som motsatte sig detta. : )  Men ibland behöver man nya idéer, jag hittade detta recept via Matfeed förra veckan. Det var riktigt mumsigt och innehåller bland annat avokado, nektariner och serranoskinka. Har du inte varit inne på Matfeed så rekommenderar jag verkligen den sidan. Är en massa duktiga bloggare som fotar veckra bilder och lägger ut massor av mumsiga recept. : )

Nu grönskar det




Visst blir man piggare och gladare nu när det börjat grönska ute? Jag tycker det känns i hela kroppen! : ) Förra veckan fick kameran följa med ut och såhär fint har det börjat bli på vår gård.

Idag har jag varit ledig har dock passat på att göra bort lite arbete med jobbets hemsida, då jag bara kan göra det hemifrån, få ta igen den tiden någon solig dag i sommar... Ikväll blir det jobb, så nu håller jag tummarna för att det regnat färdigt, vi har nämligen tänkt vara utomhus ikväll.



Börjar närma sig födelsedagen också, så nu ska jag sätta mig och kika på tårtor och lite annat. Tror inte det blir så stort firande, men det är ju roligt att göra lite extra gott fika i alla fall! Men först ut en liten sväng i solen, det gäller att passa på medan den lyser : )

Mumsigt värre






Hittade ett recept på Nutellapraliner hos favoritbloggaren Linnea, hon skrev att de var livsfarligt goda, oj så sant det var! Bakade dem tillsammans med M som jag är kontaktperson till, sedan har de stått i kylen och försvunnit en efter en under ett par veckor. Lagom söta att stoppa i munnen då sötsuget sätter i... : )

Idag har det också blivit en hel del godsaker. Samuels föräldrar är på besök i Umeå och vi har spenderat dagen hemma hos hans mormor tillsammans med dem. Sedan hade vi turen att bli bjudna på middag allihopa hos Samuels lillebror som fyllt år! : ) Lite trevligheter behövdes verkligen efter en vecka med mycket kvällsarbete. Tyvärr blir det nog inte så mycket lugnare veckan som kommer, men nästa vecka ljusnar det i alla fall.. gäller ju att ha något att se fram emot! ; )


På önskelistan






Detta är andra sommaren vi bor i lägenheten och ni börjar jag vara galet sugen på att inreda ute i trädgården. Har redan varit och spanat på växter, men många jag gillar behöver lite mer värme Norrland erbjuder än så länge. Såg ett litet mini-växthus i stan förra veckan och de dyker upp i reklamutskicken här och där. Tycker de är så söta! Så lillebror, du som efterlyste önskningar till min födelsedag, ett litet växthus vill jag nog ha minsann! : )  Nu ska jag ut i solen innan jag ska jobba min tredje kväll (av fem) för veckan!


Bild: Alvhem

Ny favorit!






Älskar älskar älskar Rihannas nya låt! Var ganska nära att jag och Samuel köpte biljetter till hennes spelning i Stockholm, men det var så dåliga platser kvar då jag kom på det, så vi skippade det denna gång... men nu ångrar jag mig nästan, måste nog kolla blocket! ; )

Vårväder



Blev lite tyst här över påsk och Valborg, finns en massa annat som tagit tid och energi. Bland annat har vi passat på att vara ute en hel del, börjar ju vara dags att planera vad som ska göras i trädgården i sommar. Lite plattläggning och en odlingslåda ska det i alla fall bli. Pappa, en till pallkrage önskas på Paletåvägen! ; )  Förra helgen var jag med mammsen, mormor och lillasyster på trädgårdmässa, så nu är jag sugen på att odla både kryddväxter och vackra blommor... Får se hur länge det håller i sig! : )

En annan som är lycklig över att det är vår är vår lilla kissekatt, hon är ute längre och längre stunder, men kommer nästan alltid då man ropar på henne sötnosen.

Idag blir det en tur på stan med Sofia och hennes små prinsar, imorgon blir det middag och tjejmys med Sofia och Anglica, så helgen har alla förutsättningar att bli fantastisk! Hoppas ni har en trevlig helg framför också och njuuut av solen! : )


RSS 2.0