Choklad- och vaniljcupcakes
Som tack för en mycket lärorik och utvecklande praktik bakade jag cupcakes till heltidspersonalen på Athena. Det blev choklad- och vaniljcupcakes med chokladfrosting (från Leila's a Piece of Cake).
Vaniljcupcakes
115g mjukt smör
1 1/3 cup mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 cup socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 cup mjölk
Chokladcupcakes
Använd samma mängd ingredienser och gör på samma sätt som vaniljcupcakes men minska mängden mjöl till 1/4 cup och tillsätt 1/2 cup kakao.
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt (och kakaopulver för chokladcupcakes) i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Tillsätt vaniljsocker. Blanda i ungefär hälften av mjölblandningen, mjölken och sedan resten av mjölblandningen.
Fördela smeten i formar, ca tre tsk av varje smet, sida vid sida. Grädda i 180 grader i 18-20 minuter.
Recept på chokladfrostingen kommer vid ett senare tillfälle! : )
Kommentarer
Trackback