Våffeldagen!

Gott med jordgubb- & limekesella, hallon & kiwi till våfflan!

Många våfflor blev det!
Igår var det våffeldagen, självklart blev det våfflor till middag hemma hos oss också. Dinkelvåfflor blev det, otroligt goda och frasiga blev de. Men det bästa var att de var väldigt lättgräddade, Inget smör behövdes i våffeljärnet och inte en enda gick till spillo (i vanliga fall brukar jag alltid måsta kasta iaf den första). Gjorde lite finjusteringar:
Dinkelvåfflor
ca 3 dl siktat Dinkelmjöl
ca 1½ msk maizena
knappt 1,5 tsk bakpulver
3 dl mjölk
60 g smör
2 ägg
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.
Kommentarer
Trackback