Spenatvåfflor med avokadodip och bacon
Spenatvåfflorna
Igår åt vi en ny variant av våfflor, den kändes matigare och lite nyttigare än att äta vanliga våfflor med grädde och sylt. Orginalreceptet kom ifrån Tasteline, men jag har gjort lite ändringar och lägger därför ut min variant också! : )
Spenatvåfflor med bacon och avokadodip
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca 3 dl mjölk
2 ägg
2 dl fryst hackad spenat
1 pkt bacon
Avokadodip
2 st avokados
½ dl turkisk yoghurt
salt och peppar
Blanda alla torra ingredienser till våffelsmeten, tillsätt mjölken och vispa ordentligt. Tillsätt äggen ett i taget och häll sedan ner den tinade spenaten, rör ordentligt.
Gröp ur och mosa avokadon och tillsätt sedan yoghurt och kryddor efter smak.
Servera våfflorna med dippen och stekt bacon.
Kommentarer
Trackback